Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Dankboek - 'Aanrader'

Ernst-Jan Pfauth schreef Dankboek omdat geluk samenhangt met dankbaarheid. Dankboek helpt je om meer voldoening uit het leven te halen. Wil jij meer geluk, of weten hoe je inzichten kunt vasthouden? Dan is dit een boek voor jou.

Brigitte Koehler | 2 maart 2018 | 1-2 minuten leestijd

Een bekend gezegde luidt dat je een boek natuurlijk nooit mag beoordelen op zijn omslag, maar Dankboek is gewoon een mooi en aantrekkelijk boek om te zien. Of om te krijgen. En je mag er ook echt mee aan de slag, want de meeste pagina’s zijn gewoon voor jezelf.

Aanleiding voor het schrijven van Dankboek was dat Ernst-Jan Pfauth voldoening miste in zijn werk en leven. Daarnaast vond hij het lastig om goede voornemens vol te houden. Iets dat vele van ons ook zullen herkennen. Om beter om te gaan met druk had hij zich verdiept in allerlei manieren van efficiënt werken. Maar hij merkte dat efficiënt werken een doel op zich begon te worden. En stelde zich de vraag: ‘Wat heb je eraan als je supersnel je inbox leeg maakt maar je er niet goed bij voelt?’ Om hier mee om te gaan haalde hij uit boeken en studies vier strategieën die helpen en die hij duidelijk uitlegt in zijn boek:

1 Je werk, hobby’s en projecten zien als oefenen;

2 Ruimte maken voor flow en rust in je leven;

3 Je richten op anderen;

4 Actief oefenen in dankbaar zijn.

En met dit laatste ‘actief oefenen in dankbaar zijn’ ga je echt aan de slag. Dagelijkse voldoening is het ervaren van geluk door de betekenis van de dingen die we dagelijks doen en niet door de beloning die ze eventueel kunnen opleveren. Een goed zelfhulpboek is dus een dagboek bijhouden zegt Pfauth. Daarmee wordt een goed voornemen onderdeel van je dagelijkse routine en houd je bij hoe het je vergaat. Door dagelijks op te schrijven waar je dankbaar voor bent voorkom je dat je went aan wat je al hebt.

Ik ben dankbaar dat ik het Dankboek heb gekregen en raad het zeker aan aan anderen. Het zet je aan tot nadenken en is heel praktisch. Ik ga er mee aan de slag.

Over Brigitte Koehler

Brigitte Koehler is gespecialiseerd in arbeidsmarktbeleid en loopbaanadvies.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden