Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Beeldkracht - 'Een goed, compleet en vernieuwend boek'

Coach en schrijfster Caroline Franssen heeft met Beeldkracht een heel mooi boek geschreven dat staat als een huis. De uitleg is goed verwoord en als coach of therapeut kun je er meteen mee aan de slag.

Annemiek Sierhuis | 23 november 2018 | 2-3 minuten leestijd

Beeldkracht is allereerst een verrassend boek. Het is mooi en kleurrijk en daarnaast is de inhoud goed en uitgebreid en het bevat zelfs 24 poppetjes die je zelf tot een 3D poppetje kunt vouwen.

Het formaat van het boek is net iets groter dan A5. De lay-out is prachtig en de tekst prettig om te lezen. De afbeeldingen zijn top, maar daarover later meer.

Het werken met het boek en met de beeldjes, in beeldvorm, speelgoed of de bijgeleverde papieren versies, is effectief en komt overeen met de methode van familieopstellingen. De keuze van Franssen om op deze wijze te werken, is voornamelijk gebaseerd op de kracht van beelden en beelden kunnen makkelijker opkomen dan woorden voor mensen.
Op de achterkant schrijft uitgever Thema dat de methode van Franssen juist uniek is omdat niet alleen het familiesysteem, maar ook het innerlijke systeem van de cliënt wordt opgesteld.
Het gedrag van mensen is natuurlijk vaak terug te leiden op gebeurtenissen uit het verleden aangevuld met de manier van opvoeden door de ouders en de invloed van familie. Franssen helpt de coach/therapeut en daardoor indirect de cliënten met haar methode. Ze kijkt hoe een individu zich voelt en welk gedrag daarbij op de voorgrond komt. Dat gedrag probeert ze systematisch te doorgronden en om te buigen of te verwerken.

Het boek leest makkelijk en de paragrafen zijn eenvoudig en goed te overzien. De voorbeelden van cliënten, die worden vermeld, zijn een prettige afwisseling in de tekst. Deze voorbeelden staan los van de praktijkvoorbeelden in hoofdstuk 8. Schrijfster Caroline Franssen werkt veel thema's uit, van rouwverwerking over verlies of gemiste kansen tot het aandacht geven aan verwaarloosde delen en het teruggeven van ballast aan voorouders. Dit laatste wordt ook werkelijk prachtig in beeld gebracht met foto's.

De indeling van het boek is logisch:
- Wat is Beeldkracht
- De vier pijlers van Beeldkracht
- De drie systemische ijkpunten
- Beginnen, afsluiten, uitdagen
- Werken met het innerlijke systeem
- Werken met het systeem van herkomst
- Verstrikkingen, verstoringen en blokkades in de drie systemen herkennen
- Praktijkvoorbeelden
- Extra tips voor de Beeldkracht-begeleider
Plus: materiaallijst.

Over de foto's in het boek ben ik erg enthousiast. Elke keer als ik een nieuwe foto zie, komt er een grote glimlach op mijn gezicht. De gebruikte figuren en speelgoedpoppetjes zijn erg grappig en passen precies bij het verhaal of onderdeel.

Beeldkracht is een goed, compleet en vernieuwend boek voor coaches en therapeuten.

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.

Over Annemiek Sierhuis

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden