Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Transparantie

Hoe je als leider openheid creëert

Paperback Nederlands 2009 9789058716217
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Welke rol kan transparantie spelen in de financiële wereldcrisis? Dat kan er maar één zijn: de hoofdrol. Banken die omvallen of slechts met heel veel staatssteun overeind blijven, het gesjoemel met hypotheken, overgewaardeerde beurskoersen, astronomische vertrekbonussen en gevaarlijke piramidespelen, dit alles wordt veroorzaakt door maar een ding: een schrijnend gebrek aan transparantie.

Mensen zijn het grote graaien, de megabonussen, de achterkamertjespolitiek en alles wat er nog meer mis is zolangzamerhand meer dan zat. En deze mensen hebben een belangrijke troef in handen: de nieuwe media. Internet, mobieltjes met een camera, forums en blogs faciliteren een 'nieuwe openheid' en dwingen dit af. Deze nieuwe media hebben de macht gedemocratiseerd, niemand kan meer om transparantie heen.

In dit boek 'Transparantie' onderzoeken managementreuzen Bennis, Goleman en O'Toole wat het betekent om een transparante leider te zijn, een transparante organisatie te creëren en in een steeds transparantere wereldcultuur te leven. Een cultuur waar u niet meer omheen kunt. Met 'Transparantie' bent u klaar voor een glasheldere toekomst.

Specificaties

ISBN13:9789058716217
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:112
Druk:1
Verschijningsdatum:31-3-2009
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Transparantie
Nienke van Oeveren | 14 mei 2009
Warren Bennis, Daniel Goleman, James O’Toole en Patricia Biederman bespreken in hun boek Transparantie de verschillende aspecten van openheid, en 'hoe je als leider openheid creëert’ zoals de ondertitel luidt. Een welkom boek, want transparantie lijkt één van de formules om de gevolgen van mismanagement te bezweren.
Lees verder
recensie
Transparantie
Christel Deckers | 5 mei 2009
In 'Transparantie' onderzoeken Warren Bennis, Daniel Goleman, James O'Toole en Patricia Ward Biederman wat het betekent om een transparant leider te zijn, een transparante organisatie te creëren en wat het betekent om in een steeds transparantere wereldcultuur te leven. Vier bekende auteurs willen aan de hand van drie essays leiders inzichten verschaffen om helderder na te kunnen denken en doordachter te handelen als om het transparantie gaat. Elk van de essays is voorzien van vele voorbeelden; niet alleen uit de actualiteit maar zelfs uit de oudheid.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Daniel Goleman

Daniel Goleman is psycholoog. Hij studeerde psychologie aan Harvard University en was hoofdredacteur van Psychology Today. Hij is de bedenker van het begrip 'emotionele intelligentie' en auteur van het gelijknamige boek. 'Emotionele intelligentie' verscheen in 1996 en werd in meer dan twintig talen vertaald.

Andere boeken door Daniel Goleman

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Op weg naar een cultuur van openheid
2. Eerlijk zijn tegenover machthebbers
3. De nieuwe transparantie

Noten
Auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Transparantie