Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zijn zij gek of ben ik het?

Hoe je oriëntaties gebruikt bij organiseren

Paperback Nederlands 2008 9789079768011
Verkooppositie 4788Hoogste positie: 162
Niet leverbaar.
27,90

Samenvatting

In uw beleving gaat u er vaak als vanzelfsprekend vanuit dat uw manier van kijken en dat wat voor u betekenis heeft ook voor anderen geldt. Het kan hinderlijk zijn als iemand heel anders kijkt, anders betekenis geeft. De oorzaak? Verschil in oriëntatie. Een oriëntatie is een vooringenomenheid die zichtbaar wordt in wat u kiest, hoe u praat, schrijft, organiseert, met anderen omgaat. U kunt er patronen mee herkennen. Mensen, groepen, volken, culturen zijn ermee te typeren. Organisaties kunt u ermee diagnosticeren: hoe ze worden gepositioneerd, geleid, ingericht. Hoe ze zich kunnen vernieuwen en hoe u dat praktisch vorm geeft.

In de westerse wereld zijn interne oriëntaties dominant. De invloed van de omgeving en sociale samenhang zijn daarmee op de achtergrond geraakt. Materieel gezien heeft ons dat veel voordeel opgeleverd. Maar inmiddels hebben mensen het gevoel dat er iets verloren is gegaan, dat veel organisaties vervreemd zijn van de realiteit. Dit boek laat zien dat het anders kan.

Wie alle oriëntaties herkent en accepteert, vindt nieuwe wegen, wordt creatief, kan complexe situaties aan, z'n gevoel onder woorden brengen. U raakt geïnspireerd, krijgt energie. Praktische toekomstgerichte oplossingen komen binnen bereik. U kunt direct beginnen.

Specificaties

ISBN13:9789079768011
Trefwoorden:management, organisatie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:271
Verschijningsdatum:3-9-2008
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Zijn zij gek of ben ik het?
Jaap Peters | 10 september 2008
In 2002 verscheen van Wim van Dinten de organisatiebijbel 'Met gevoel voor realiteit'. Het was een boekwerk van ruim 700 bladzijden. Een prachtig boek, maar door zijn omvang, aanschafprijs en taalgebruik niet voor een breed publiek even uitnodigend. Zijn nieuwe boek, 'Zijn zij gek of ben ik het?' schreef hij samen met Imelda Schouten. Dit is een stuk toegankelijker en kent 'slechts' 270 bladzijden. En dit handzame boekje leest wel als een trein.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
17 stemmen
16
0
0
1
0

Over Wim van Dinten

Wim van Dinten (1940) is betrokken bij alles wat om hem heen gebeurt. Hij neemt veel waar, probeert de betekenis ervan te doorgronden en legt die aan anderen voor. Dit boek is er de neerslag van. Van Dinten heeft een graad in de wiskunde, is sinds 1988 bijzonder hoogleraar Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en was gedurende tien jaar kerndocent aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Binnen de Rabobank leidde hij van 1974 tot 1984 de informatisering en was tot zijn vertrek in 1999 verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling. Zo werd hij betrokken bij ontwikkelingen op sociologische, filosofisch, cultureel antropologisch, economische en financieel gebied. Alle continenten bezocht hij, heeft daar scherp waargenomen en mensen begeleid. Hij adviseert overheden, grote en kleine bedrijven, publieke en private organisaties. Hij helpt mensen die in hun leven een andere weg willen inslaan. Stichting Sezen, die zich richt op vergroten van inzicht in effecten van organiseren, wordt sinds 2000 door Wim van Dinten gedragen.

Andere boeken door Wim van Dinten

Over Imelda Schouten

Imelda Schouten studeerde in 1997 af met een kritiek op marketing en vervulde daarna diverse functies bij de Rabobank. Ze redigeerde het boek 'Met gevoel voor realiteit' van Wim van Dinten en droeg ook bij aan de theorievorming. Samen met hem richtte ze Stichting Sezen op. Ze adviseert en doceert in uiteenlopende omgevingen.

Andere boeken door Imelda Schouten

Inhoudsopgave

Lijst van cases
Voorwoord
Dankwoord

1. Je gevoel onder woorden brengen
2. Organiseren verbinden met leven
3. Zijn zij gek of ben ik het?
4. Wanneer context leidend is
5. Als je contextgedreven verder wilt

Epiloog
Verwijzing naar sites

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zijn zij gek of ben ik het?