Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
29 april 2010 | Wim Kweekel

In het boek 'The five temptations of a CEO' van Patrick Lencioni wordt in een zeer lezenswaardige fabel verteld welke fouten (top) managers vaak maken. Zeer herkenbare fouten met eenvoudige, gelijk toepasbare oplossingen.

Al sinds 1999 staat het boek 'De vijf verleidingen voor topmanagers' in mijn boekenkast. Toen en nog steeds een zeer goed boek dat ik onder andere heb gebruikt bij het ontwerpen van trainingen voor (top)managers en ook regelmatig heb behandeld in managementsessies. In 1999 verkocht het boek niet goed (in Nederland). Echter, veel van de huidige problemen in managementland stonden al in dit boek genoemd. Waarschijnlijk de reden om het boek opnieuw uit te geven.

De Engelse versie is een fraaie uitgave waarin wordt ingegaan op de valkuilen die op de loer liggen voor (top)managers. Aan de hand van fictief verhaal wordt de lezer meegenomen in de wereld van CEO Andrew O'Brien. Andrew leert wat zijn eigen valkuilen zijn en hoe deze met zeer eenvoudige oplossingen voorkomen kunnen worden.

Wat opviel is de ongekunstelde weergave en de herkenbaarheid van de problemen waarbij snel te realiseren oplossingen ook aan bod komen. In plaats van te focussen op het behalen van resultaten, zwichten de managers voor hun hang naar status, willen liever iedereen te vriend houden, nemen pas besluiten als ze alles zeker weten en voelen zich onkwetsbaar.

Zeker de moeite waard! De kracht van 'The five temptations of a CEO' zit hem juist in de herkenning die je als lezer hebt. De herkenning alleen al is een (groot) deel van de oplossing! Zeer aan te bevelen en verplichte literatuur voor elke (top) manager en leden van Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen.


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden