Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
6 juni 2008 | Annelies Bakelaar

'Rapport over rapporteren' van Wim Hoogland en Roel Dik (5e druk) is een uitermate praktische en handzame methode die zijn succes inmiddels bewezen heeft. Dit boek is een boek naar mijn hart; ik ben zelf gebruiker geweest en vond het een verademing. Ook dit keer weer kan ik het een ieder aanraden! En waarom? Omdat het motto van deze methode is: voor de praktijk, door de praktijk.

'Rapport over rapporteren: een voorbeeldrapport' van Wim Hoogland en Roel Dik bestaat uit een boek en bijbehorende website die de gebruiker ondersteunen bij het opstellen van rapporten en websites. De ondertitel luidt niet voor niets 'een voorbeeldrapport', dit boek is namelijk zo opgesteld dat u bij het opstellen van een rapport leert welke onderdelen er op welke wijze terug moeten komen.

Geheel zelfstandig kunnen studenten van hogescholen professionele verslagen en rapporten in elkaar zetten. De combinatie van voorbeeldrapport en een rapportraamwerk voor Word sluit goed aan bij verschillende vormen van onderwijs. Deze druk van 'Rapport over rapporteren' is vanwege de mogelijkheden die internet biedt, uitgebreid met een deel over webpubliceren. Steeds vaker worden rapportages gepresenteerd in de vorm van een persoonlijke website.

Veel mensen moeten dagelijks in staat zijn zichzelf via een rapport of website professioneel te presenteren. Dit boekwerk bereidt u daar volledig op voor. In dit boek treft de lezer twee cursussen aan voor rapporteren oude en nieuwe stijl. De eerste cursus gaat over het schrijven van een traditioneel rapport, de tweede over webpubliceren.

De eerste cursus is opgebouwd rond een volledig voorbeeldrapport. Op de rechterpagina tref je een rapport over rapporteren aan. Alle onderdelen van dat rapport zijn zowel wat inhoud als vorm betreft informatief. Op de linkerpagina's vindt u steeds tips en suggesties met betrekking tot de onderdelen van de rapportage. Een belangrijk hulpmiddel bij het schrijven van je rapporten en verslagen, is de bijbehorende website. Deze bevat files met raamwerken voor rapporten in het Nederlands, Duits en Engels. Per onderdeel zijn tips en suggesties verwerkt in zogeheten commentaar- of opmerkingentekst.

De tweede cursus bevat veel praktische informatie over het bouwen van een professionele website. Niet alleen het taalaspect en webstructuur komen aan bod, ook de vormgeving wordt uitgebreid besproken. In het laatste hoofdstukken wordt u geholpen bij het publiceren van uw website op internet.

Dit boek is een boek naar mijn hart; ik ben zelf gebruiker geweest van ik meen de eerste of tweede druk van dit boek en vond het een verademing. Ook dit keer weer kan ik het (inmiddels gemoderniseerde) boek een ieder aanraden! En waarom? Omdat het motto van deze methode is: voor de praktijk, door de praktijk. Je bent geen uren tijd kwijt aan het lezen over wat er waar moet komen te staan, maar gaat direct aan de slag!


Wim Hoogland, Ingrid Brand, Roel Dik
Rapport over rapporteren

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden