Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
17 februari 2017 | Sebastiaan van der Valk

Een boek over het vinden van jouw passie, het volgen van wat je hart je ingeeft, het loslaten van zaken die je tegenhouden en het aangaan van transformatie van jezelf. Mooi vormgegeven en leest makkelijk weg. Een boek waarin een verhaal verteld wordt, waarin kennis van anderen gedeeld wordt en waarin een flink aantal vragen voor zelfreflectie wordt gegeven.

De liefdesroep: wat is dat eigenlijk?

‘Liefdesroep’, vind ik persoonlijk een wat moeilijk gekozen woord/titel voor hetgeen bedoeld wordt: “een taak van liefde waarin we onze unieke bijdrage kunnen leveren aan het geheel.” Eigenlijk wordt ‘liefdesroep’ betekenis gegeven middels de quote op pagina 17: “Iedereen heeft een doel in dit leven, een unieke gave of een bijzonder talent dat hij of zij aan anderen kan geven. Als we dit unieke talent combineren met het verlenen van diensten aan anderen, ondergaan we de vervoering en verrukking van onze eigen ziel, wat het ultieme doel der doelen is – Deepak Chopra.”

Jouw liefdesroep kun je proactief onderzoeken en vinden. Richtingaanwijzers naar je liefdesroep zijn: dichtbij jezelf staan, verlangen hebben, energiehuishouding op orde, achter je passie aangaan (in dit boek bedoeld als ‘het verlangen een bijdrage te leveren aan iets wat jou getroffen heeft en waarin je iets wilt doorgeven of ontwikkelen om betekenisvol te zijn voor anderen), verkeren in flow, dromen en fantaseren, ‘gewoon’ beginnen, spelen, jezelf toestemming geven, open staan voor andere afslagen, pech zien als zegen, moed hebben en alleen zijn.

Liefdesroep: het hart als uitgangs- en vertrekpunt

Wat volgt is een stuk over hoe je je hart kunt ‘gebruiken’ voor het vinden en volgen van jouw liefdesroep. Uitleg en oefeningen die je helpen om dicht bij jezelf, bij je hart te blijven. Waarin ook een groot stuk wordt gewijd over het thema ‘loslaten’. Loslaten van oude problemen, dilemma’s, vervelende stukken uit je leven. De schaduw overwinnen.

Vervolgens wordt aandacht besteed aan zelforganisatie, co-creatie en synergie tussen meerdere personen die hun hart volgen. Hier ontstaat boven jezelf uitstijgen en ook het gebruik maken van het potentieel van anderen. Vervolgens wordt aandacht geschonken aan het thema bezield leiderschap, synchroniciteit, dankbaarheid en zingeving.

Liefdesroep: de liefdesroep cirkel

De cirkel die je in fases helpt om je liefdesroep te vinden, volgen en uitwerken. Waarbij ook aandacht is voor de valkuilen en lastige situaties waar je mogelijk in kunt belanden als je bang of angstig bent/blijft.

Het model gaat van inspiratiefase via, transformatiefase, creatiefase, manifestatiefase naar de integratiefase. Zelf vind ik het model inhoudelijk erg nuttig en zinvol alleen is de visuele weergave wat moeilijk gekozen. Met name omdat de fases niet allemaal voor zich spreken, maar je de tekst nodig hebt om het model uit te leggen. Dat had wellicht anders gekund. Nogmaals, de inhoud is erg sterk.

Conclusie: Liefdesroep van Hannah Cuppen

Een sterk boek met mooie inzichten, overdenkingen en reflectievragen. Het boek is uitermate geschikt voor mensen die zoeken naar een leven vol betekenis, vanuit passie en vanuit het hart. Een boek dat inzicht geeft in thema’s als passie zoeken, loslaten van oude gedachten / struggles, transformatie van jezelf en het creëren van een leven waarin je leeft vanuit je hart!


Hannah Cuppen, Hester Bruning
Liefdesroep

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden