Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Coachingskalender 2018 - 'Ik kijk uit naar 2018'
12 oktober 2017 | Margreet Noordanus

Vorig jaar was de scheurkalender een primeur in mijn huis, nu bijna een jaar later kan ik zeggen dat de scheurkalender een vaste plek heeft en dat het een dagelijks ritueel geworden is om de vorige dag af te scheuren, daarvan de achterzijde te lezen en vervolgens de tekst van de dag te lezen. Bijzonder trouwens hoe snel de kalender onderdeel ging uitmaken van de dagelijkse routine!

De verwachtingen 2018 zijn dan ook hooggespannen. Zijn de spreuken, teksten en citaten van dezelfde kwaliteit? En zijn sommige ook weer zo super treffend, dat ik me genoodzaakt voel mijn mobiel te pakken, een foto van de wel heel toepasselijke tekst te maken en deze te appen naar een collega of goede vriendin? Tijd om, net als vorig jaar, een willekeurige test te doen. Ik sla de kalender open op 7 mei. Eerste punt is gescoord: ik moet meteen lachen. Treffender kan niet! Wat er staat… nee, dat vertel ik niet, het is veel te leuk dat zelf te ontdekken op je eigen coachingskalender…

Verder met mijn verjaardag als testdag. Oef, een onderwerp waar ik niks mee heb! Of toch wel? Ik denk er even over na besef ik dat ik hier net een artikel over gelezen heb dat me, ondanks dat ik er niet over na wilde denken, tot nadenken dwong. Okay, dan deze keer niet alleen de kreet ‘testen’, ook de achterzijde van de bladzijde. Bijzonder, want net als het artikel, zet de uitleg me aan het denken. Tijd om het ‘oef’ bij te stellen bij naar: heel goed dat dit aan bod komt. Nog een test: nu met mijn lievelingsgetal 14. Net als vorig jaar kies ik voor 14 februari. Ik lees een waarheid als ‘een koe’ die voor een grote smile zorgt. Ook nu wil ik niet teveel verklappen, het is echt veel leuker jezelf een jaar lang dagelijks te laten verrassen.

Dan is het tijd voor het blindelings kiezen. Het wordt 23 april. Een stevige nadenker. Het duurt echt even voor ik door heb waarom voor- en achterzijde niet alleen elkaar verstreken en maar ook mij als coach een goede dienst bewijzen. En precies hersenkrakers als deze, maken wat mij betreft de coachingskalender naast leuk, ook echt interessant en leerzaam.

Tot slot nog even snel naar december. Ik beland bij 22 & 23 december. Zaterdag en zondag op één en dezelfde bladzijde? Ja! Ik check dit nog even door de kalender heen en zie dat elk weekend op 1 dag staat. Gaat dit mijn dagelijkse ritueel van afscheuren en lezen verstoren? Ik denk het niet, want ik zie pracht nadenkertjes en treffende teksten bij de weekenden, die net als die van 22 &23 december, voldoende stof geven voor tweedaagse reflectie…

Eigenlijk moet ik nu stoppen, je kunt tenslotte alles overdrijven, ook het testen. Ik kan de verleiding niet weerstaan, en wil er toch nog ééntje bekijken. Het wordt 2 mei, de geboortedag van mijn moeder. Op 2 mei tref ik een tekst aan die me doet slikken, mijn overleden ma zou dit zomaar gezegd kunnen hebben… Laat nou al dit soort al dan niet toevalligheden precies de charme zijn van de Coachingskalender, wat maakt dat ik me nu al verheug op het komende ‘scheur je los jaar’!

Margreet Noordanus is coach en trainer. Ze is de drijvende kracht achter PaardenInzicht en verzorgt Coaching en Training met Paarden.


Coachingskalender 2017 - Scheur je los!
5 oktober 2016 | Margreet Noordanus

Laat ik beginnen te zeggen dat een scheurkalender een primeur in mijn huis is. Want ik heb nog nooit een scheurkalender gekocht, omdat ik meer een liefhebber ben van de ‘ouderwetse’ kalenders, het liefst met foto’s van paarden.

Al met al ben ik razend nieuwsgierig, dus meteen als ik de kalender ontvang pak ik ‘m uit voor een grondig ‘onderzoek’. De 15e editie! Waarop ik me meteen afvraag hoe je het 15 jaar voor elkaar krijgt zo’n kalender te vullen: wat een werk en wat een tijd gaat daar inzitten. En hoe blijf je inspirerend en origineel? Dat alleen al is een compliment waard! De omslag vind ik mooi met het zwart, wit en de gouden letters. Heel handig is de dik kartonnen achterkant, die tevens dienst kan doen als standaard.

Superleuk en een echt pluspunt, is dat er een bijbehorende app en gratis digitale kalender is, waardoor de ‘ouderwetse’ kalender op heel leuke wijze gecombineerd wordt met de digitale mogelijkheden. Iedereen kan dan zelf kiezen wat voor hem/haar het fijnst is!

Dan de kalender zelf, ik wil natuurlijk niet nu al het hele volgende jaar lezen. Een steekproef lijkt me beter. Ik begin met het heerlijk willekeurig doorbladeren. De kalender valt open bij 14 februari, toeval bestaat niet, 14 is mijn lievelingsgetal en ook nog Valentijnsdag. Eens even kijken wat er staat. Nou ja, natuurlijk verklap ik niet wat er staat, maar de bijbehorende tekst raakt een snaar en zorgt voor een mooi moment van reflectie. Ook valt mijn oog op ‘de achterkant’ van 13 februari 2017: interessant, heel interessant en zo belandt er weer een boek op mijn verlanglijst…

Tijd om eens even bij mijn verjaardag te kijken. Daar ontdek ik een tekst die precies past bij de coachvraag van een van mijn klanten. Vervolgens neem ik de verjaardagen van familieleden, coachpaarden en vrienden. Steeds hetzelfde: een glimlach, mijn interesse is gewekt, of er staat een hersenkraker waarop ik onvermijdelijk het antwoord wil weten. Eén citaat wil ik zelfs direct op de foto zetten om naar een hele goede vriendin te sturen! Een andere tekst past weer één op één bij een lopend teamtraject. Gaande weg besef ik dat ik met de tips, citaten, gezegden, wetenswaardigheden en ‘waarheden als koeien’ nu al mijn voordeel doe...

Nadenken, omdenken, ontdekken en leren zijn wat mij betreft de kernwoorden van de Coachingskalender 2017, die ik volgend jaar met veel interesse blad voor blad elke dag zal lezen en afscheuren. Dit typende kan ik de verleiding niet weerstaan, stiekem kijk ik naar wat er bij 31 december 2017 staat… en mompel tegen de kalender: ‘Fantastisch, van jou ga ik een heel jaar plezier hebben!’

Margreet Noordanus is coach en trainer. Ze is de drijvende kracht achter PaardenInzicht en verzorgt Coaching en Training met Paarden.


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden