Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Het groot online werkvormenboek - 'Meer dan praktisch'
12 november 2020 | Peter de Roode

Met Nederland in lockdown als gevolg van het Coronavirus kan de timing van Het groot online werkvormenboek niet beter. Veel professionals hebben behoefte om hun didactische kennis van online begeleiden op te krikken.  De auteurs geven veel praktische tips waar je direct mee aan de gang kunt zonder dat je eerst allerlei software moet aanschaffen.

Wat waren we blij dat we ‘verder' konden, online weliswaar. We konden trainen, lesgeven en bijeenkomsten houden. De techniek bestond al vele jaren, maar op de een of andere manier wilde de mens er maar niet aan. Nu we moesten gaat het ook hard. Scholen moesten online lessen gaan geven en leerkrachten bleken behoefte te hebben aan didactische ondersteuning.

Zelf moest ik van de ene op de andere dag online les gaan geven. Op basis van een ‘snel-training Teams', ga je dan aan de gang. Wat we natuurlijk al lang wisten, werd snel bevestigd: online leren of training vereist een andere didactiek dan een fysieke bijeenkomst. In de uitstekende inleiding van Het groot online werkvormenboek leggen de auteurs dat uit. Ze schrijven terecht dat online training een alternatief is, maar geen goede vervanger. In online trainingen mist het oogcontact, mensen zijn sneller afgeleid en (minder bekend maar iedereen die thuiswerkt heeft het ervaren) we zetten onze ogen flink op spanning door de hele dag naar een scherm te kijken.

Het groot online werkvormenboek kan voor trainingen in het bedrijfsleven, voor lessen in het onderwijs, maar ook voor bijeenkomsten worden gebruikt. Ik heb het boek in twee middagen doorgelezen en kennis genomen van de veelheid aan mogelijkheden om online deelnemers te kunnen activeren. Want dat is de grote uitdaging: zorg voor activiteit. Alleen maar zenden en te lang uitleggen is funest. De voorbereiding, zo schrijven de auteurs, kost net zo veel tijd als de bijeenkomst zelf. Dat kan ik inmiddels bevestigen.

De lezer krijgt zestig werkvormen aangeboden. Die zijn verdeeld over twaalf clusters, zoals opstarten, samenwerken en afronden. Op rechterpagina's geven de auteurs uitleg over wat, hoe en waarom iets gedaan moet worden en aan de linkerkant zien we een nadere toelichting met tips en praktijkervaringen. Ik vond het prettig dat ik eerst het boek kon doorlezen en niet direct achter mijn computer allerlei dingen moest doen (inderdaad: dat zegt iets over mijn leerstijl) en zo een goed beeld kon vormen van de generieke tips die ik kon gebruiken en de voorkeurswerkvormen die ik op korte termijn zou gaan inzetten.

De werkvormen zijn soms verraderlijk simpel, maar kom er maar op als je een les gaat voorbereiden. Een werkvorm die mij aansprak en al heb toegepast heet ‘Online facts'. Als begeleider maak je een poll die je vooraf aan de deelnemers stuurt. Je komt dan in aanraking met allerlei nieuwe online tools (althans in mijn geval) zoals Mentimeter, waarmee je de uitslagen van de poll direct kunt weergeven. Zo open je je training door de deelnemers direct met elkaar in gesprek te laten gaan over de resultaten en start je van meet af aan met activering. En heel belangrijk: je start met hun context en niet met theorie. Een andere les: subgroepjes kun je maken door ‘gewoon' de deelnemers elkaar te laten bellen. Hoe simpel, maar je zou zomaar over het hoofd kunnen zien dat dit een onderdeel kan vormen van online werken.

Al met al is Het groot online werkvormenboek een zeer fijn geschreven en meer dan praktisch boek waar elke online begeleider zijn voordeel mee kan doen.

Drs. Peter de Roode is zelfstandig adviseur en trainer. Hij ondersteunt organisaties bij het invoeren van grootschalige veranderingen waarbij gedragsverandering centraal staat. Hij is auteur van de boeken Meegaan of dwarsliggenWerkvormen voor managers en Leidinggeven kun je zelf. Samen met meerdere auteurs schreef hij onder red. van Rob van Es het boek Praktijkboek Veranderdiagnose en samen met Peter van den Boomschreef hij Theatervoorstellingen in organisaties. Naast zijn schrijfactiviteiten is hij spreker en organiseert hij trainingen en seminars over actuele managementthema's.


Het groot online werkvormenboek - 'Een mooie inspiratiebron'
29 september 2020 | Amber Zwartbol

Het groot online werkvormenboek is weer zo'n boek waar ik ontzettend blij van word: een uitgebreide verzameling van zestig goed uitgeschreven en direct bruikbare online werkvormen, een must in het huidige coronatijdperk, waarin online trainingen niet meer weg te denken zijn.

Als opleidingsontwikkelaar wilde ik dit boek dolgraag lezen, verschillende werkvormen uitproberen en het recenseren. Bij de organisatie waar ik werkzaam ben wordt continue opgeleid. In de beginperiode van het thuiswerken werkte iedereen (o.a. opleiders, ontwikkelaars en cursisten) vanuit huis. Nu een klein half jaar verder is dat ongeveer 50/50. Wat echt niet anders kan wordt op kantoor gedaan, maar bij voorkeur zoveel mogelijk vanuit huis. Geen betere plek om het groot online werkvormenboek uit te proberen dan op mijn eigen afdeling.

Doelgroep

Het groot online werkvormen boek is zowel geschikt voor opleiders en opleidingsontwikkelaars, als voor de professional die op zoek is naar een manier om het team vanuit huis aan te kunnen sturen, te motiveren of gewoon contact te onderhouden op een meer informele manier.

Kern
De bonte verzameling online werkvormen is verdeeld over twaalf hoofdstukken, afhankelijk van het doel waarvoor de werkvorm te gebruiken is.  De werkvormen variëren van fun & sfeer en teamspirit op afstand tot meer serieuzere werkvormen met als doel efficiënt te kunnen overleggen of brainstormen, de (online) samenwerking te verbeteren of het houden van intervisiebijeenkomsten & reflectiemomenten.
Sommige werkvormen zijn voor een doorgewinterde trainer wellicht niet nieuw, de auteurs van het groot werkvormenboek hebben de wat bekendere werkvormen met kleine aanpassingen geschikt gemaakt om ook online te gebruiken.

Voor wie nog weinig ervaring heeft met het werken van werkvormen in het algemeen wordt het nut en de noodzaak van het inzetten van werkvormen uitgelegd en het waarom werkvormen kunnen werken.
Iedere werkvorm wordt voorafgegaan door een aantal korte cases, zodat je als lezer kunt inschatten of je deze situaties herkent en of deze werkvorm wat voor je kan zijn. Vervolgens wordt de werkvorm kort en bondig uitgelegd. De uitleg is helder en de werkvorm is in de meeste gevallen direct in te zetten.

In elk hoofdstuk besteden de auteurs bij een of meerdere werkvormen aandacht aan de (online) deelnemer die vaak wat minder snel reageert in teamverband. In de uitleg van deze werkvormen beschrijven ze op welke manier er voor deze deelnemer ruimte gecreëerd kan worden om actief deel te nemen aan de online bijeenkomsten. Een waardevolle aanvulling in mijn ogen, omdat juist met het werken vanuit huis deze deelnemer in de online ontmoetingen met het team nog stiller kan zijn dan anders.

Het hoofdstuk Trainen en oefenen is het enige hoofdstuk waar ik wat minder enthousiast over ben. Ik hoopte er de nodige inspiratie voor mijn eigen werkzaamheden uit te halen. De opleidingen die we op onze afdeling ontwikkelen en geven zijn voornamelijk gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en minder op kennisoverdracht. Dit schrijvende realiseer ik me ook dat het online trainen van vaardigheden knap lastig is en dat dit niet makkelijk in een paar werkvormen te ondervangen is.

Opmaak
Het groot online werkvormenboek ziet er prachtig uit: kleurrijk, duidelijke taal & lay-out en overzichtelijke indeling in hoofdstukken. Dit geldt zowel voor de gedrukte papieren versie als voor de digitale variant. Waarbij ik voor de digitale variant aanraad om deze op een laptop, pc of tablet te lezen. Ik las het digitale boek op mijn e-reader en daar miste ik de kleurrijke opmaak en logische indeling.

Ik heb bewust de online variant van dit boek gelezen, gezien het onderwerp. Wat ik stiekem hoopte en een fijne aanvulling had gevonden is af en toe een verwijzing/ hyperlink naar het internet voor een instructie-, demonstratie- of ervaringsvideo waarin de geschreven uitleg wat meer gaat leven. Niet per sé als verduidelijking van het boek, want dat is zonder twijfel duidelijk. Wel, omdat het kan en bij het ontwerp past van het boek.

Eigen ervaring
Eerlijk is eerlijk, online vergaderen, online brainstormen … eigenlijk alles wat online is vind ik ongemakkelijk. Ik mis de directe interactie met de persoon tegenover me, het oogcontact, de lichaamstaal en vind het vaak lastig om op het juiste moment het juiste te zeggen.

Dat juist ik degene was die afgelopen periode met de opleiders uit ons team om de online tafel ben gaan zitten, om in drie verschillende bijeenkomsten kennis te delen over en ervaring op te doen met online leren en met elkaar te leren door tijdens deze bijeenkomsten demo’s te geven van eigen ontwikkelde online werkvormen  zou je bijna een goede grap kunnen noemen.
Het groot online werkvormen boek is een bron van inspiratie geweest voor deze bijeenkomsten. Ik heb een aantal werkvormen gebruikt zoals beschreven, maar me ook laten inspireren door verschillende werkvormen en er zelf een praktische draai aan gegeven die bij ons team paste.
Het resultaat tijdens en na de bijeenkomsten was een bijzonder mooie oogst aan kennis en nieuwe opgedane online vaardigheden (zowel door zelf te ervaren en reflecteren als door te laten inspireren door de demo’s van collega’s).

Tot slot
Ik eindig graag waar ik mee begon, namelijk dat ik ontzettend blij word van dit boek: mijn digitale boekenplank is weer een mooie inspiratiebron rijker.

Het fijne van dit boek is dat de beschreven werkvormen zowel in een klassikale bijeenkomst kunnen worden toegepast als in een online setting. Op het moment dat online trainen niet meer noodzakelijk is en trainen weer meer in klassikale vorm zal gaan plaatsvinden, dan kunnen bijna alle werkvormen 1-op-1 worden gebruikt. Sommige werkvormen zullen hier en daar iets aangepast moeten worden, maar dat is zo gedaan.

Kortom, Het groot online werkvormen boek is een prachtig naslagwerk dat nu actueel is en voorziet in de behoefte om online met elkaar in contact te komen en blijven als (opleidings)professionals, maar aan actualiteit nauwelijks waarde zal verliezen.

Amber Zwartbol is onderwijskundige bij UWV.


Het groot online werkvormenboek - Deel 3 - 'Perfecte timing'
17 september 2020 | Christel Deckers

In deze bijzondere tijd waarbij fysieke bijeenkomsten niet of nauwelijks mogelijk zijn is de behoefte aan digitale werkvormen groot. De timing van Het groot online werkvormenboek is dan ook perfect.

Dagelijks ervaar ik in mijn eigen werkzaamheden als interim bestuurder dat de behoefte aan digitale werkvormen groot is. Eerst was het wennen aan applicaties zoals Zoom, Teams etc. en zodra die techniek onder de knie was, en de pandemiebeperkingen langer duurden ontstand de behoefte aan nieuwe en specifieke werkvormen, afgestemd op samenwerken op afstand.

Dit boek voorziet hier ruimschoots in. Het biedt voor elk wat wils: zestig werkvormen die je ook nog eens kunt combineren met elkaar. Een ware bron van inspiratie! En beter goed geleend dan slecht zelf verzonnen, zou ik zeggen. Complimenten ook voor de vormgeving én inhoud van dit boek.

Dit boek is voor iedereen die digitaal aan het werk is en op een of andere manier samenwerkt, een aanrader. Ook mensen die geen vergadering voorzitten of projectleider zijn kunnen met behulp van deze werkvormen de projecten en overleggen inspirerender, effectiever en hiermee ook minder vermoeiend maken.

Het boek zou wat mij betreft aan kracht kunnen winnen door het te voorzien van digitale tools zoals bijvoorbeeld een downloadversie van het digitaal prikbord, dat op pagina 133 wordt beschreven.

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de gebruikers van deze digitale werkvormen. Er is immers nog weinig bekend over hoe mensen digitaal leren. Wel weten we uit onderzoek dat het rendement van leren erg laag is. Wellicht brengt dit boek hierin verandering?

Mijn advies is: Koop een exemplaar van Het groot online werkvormenboek en geef er meteen ook een cadeau! Mij heeft het in ieder geval geïnspireerd en geholpen om onze teamspirit op afstand te versterken.

Christel Deckers is een zeer ervaren bestuurder, adviseur en commissaris zowel binnen de zorg als in het onderwijs. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet nu onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek: www.christeldeckers.nl.


Het groot online werkvormenboek - 'Handig!'
31 augustus 2020 | José Otte

Werken en leren op afstand is niet meer weg te denken. Technisch weten we inmiddels wel hoe we dat in goede banen kunnen leiden, maar hoe kun je er voor zorgen dat je online meetings effectief en interactief zijn?

Het Groot Online Werkvormenboek begint met een overzicht van de verschillende werkvormen die worden besproken en laat zien hoe de auteurs de online werkvormen toepassen in vergaderingen, trainingen, coaching en organisatiebrede bijeenkomsten. Op basis van de ervaringen van de auteurs is dit nieuwe boek over werkvormen ontstaan. Nog meer dan bij fysieke bijeenkomsten vragen online ontmoetingen om activerende werkvormen. De structuur wordt weer heel belangrijk. De groep moet worden geactiveerd. En de (leer) resultaten moeten worden behaald. En dat alles in korte tijd, want 16 maart 2020 bracht met een klap online samenwerken en leren tot prioriteit.

Ook in dit boek wordt aandacht gegeven aan de theoretische onderbouwing. Zo lees ik b.v. dat mensen maar 10 minuten geconcentreerd kunnen luisteren... oef. Dat is wel heel erg kort. Dat betekent nog al wat voor de online lessen, trainingen en workshops. Maar ook de manager die zijn of haar vergaderingen nu online afhandelt komt daarmee al snel in de problemen. Ook blijkt dat we ons steeds korter kunnen concentreren, en dat we onszelf kunnen zien op het scherm werkt ook al niet mee. Ook wordt hier nog eens benadrukt dat overlegmomenten een belangrijk instrument vormen voor het motiveren en binden van mensen. Die overlegmomenten, of ontmoetingsmomenten vormen de basis voor alles wat je met anderen wilt bereiken. En daarvoor heb je werkvormen nodig.

De auteurs delen hun favoriete middelen, waarbij ze verder gaan dan het benoemen van online platforms voor video bellen. Ook voorwerpen in huis, afbeeldingen, muziek, notitiebloks en journals worden besproken.

De voorbereiding van (ook) online bijeenkomsten vraagt minimaal dezelfde hoeveelheid tijd als de bijeenkomst zelf. De agenda moet goed doordacht worden, omdat het ter plekke bijsturen online heel lastig blijkt. En ook het kiezen van de werkvormen vraagt om aandacht. Het wisselen tussen plenair, subgroepen en individueel is ook bij online werken belangrijk. Er worden veel handige tips gegeven, die zeker voor mensen die niet vaak online faciliteren super fijn zijn.

Daarna volgen verschillende clusters met werkvormen: fun & sfeer; opstarten; efficient overleggen; inhoud presenteren; discussieren & brainstormen; beslissen; trainen & oefenen; reflecteren & intervisie; afronden & borgen; samenwerken; veerkracht stimuleren; teamspirit op afstand.

Zelf werk ik graag met brainstormsessies, dus ik ga in dit cluster op zoek naar interessante werkvormen. De eerste werkvorm heet online facts en draait om het inventariseren van interessante informatie die vooraf wordt opgehaald. Je maakt een poll met een aantal vragen en zet deze uit bij de deelnemers. De volgende werkvorm, online mystery guests past prachtig bij de vorige. Je nodigt mystery guests uit die in de breakout rooms vanuit hun expertise nieuwe gezichtspunten delen die tot andere opties kunnen leiden. Met de werkvorm Invalshoeken laat je deelnemers met een ander perspectief vragen de discussie een stap verder te brengen. Zo leiden de auteurs je door allerlei werkvormen die aansluiten, maar ook apart gebruikt kunnen worden. Mijn favoriet is de digitale vissenkom, waarbij een klein aantal deelnemers binnen de groep discussieert en andere deelnemers gekoppeld zijn om vooraf en tussendoor input en advies te geven.

Het boek sluit af met tips voor het ontwerpen van programma's. Er worden vier voorbeelden gedeeld en tips gegeven voor dat programma. Een literatuurlijst sluit het boek af.

Samenvattend vind ik Het groot online werkvormenboek een handig boek, met voldoende voorbeelden om een goed beeld te krijgen van de besproken werkvormen. De tip om veel tijd in voorbereiding te steken blijft zinvol, zeker omdat je toch heel goed na moet denken over de effecten die je bereikt met de verschillende werkvormen. Ik was blij om oude bekenden (vissenkom) in een nieuw jasje tegen te komen, waardoor ik ook weer geinspireerd werd om naar de werkvormen te kijken waar ik eerder mee werkte, om zo zelf vernieuwing door te voeren.

Dr. José W. Otte MBA werkt als waarderend onderzoeker met een bedrijfskundige gedragswetenschappelijke achtergrond. Zij faciliteert sociale innovatie door het introduceren van dialoog groepen waarin gewerkt wordt met bijzondere vragen. Ze is verbonden aan Mizu.


Het groot online werkvormenboek - 'Alle ingrediënten voor succes'
4 augustus 2020 | Nico Jong

Beide delen van Het groot werkvormenboek hebben recent een heel actueel vervolg gekregen: Het groot online werkvormenboek van Sasja Dirkse, Angela Talen, Annemarieke van Rumpt en Lotte Bons.

Als COVID-19 ons land overspoelt, is het onmiddellijk afgelopen met fysieke bijeenkomsten. Dat bracht het team van 2knowhow ertoe om hun kennis van digitale bijeenkomsten en opleidingen razendsnel te verbreden en uit te werken in een derde deel, Het groot online werkvormenboek. De receptuur is vergelijkbaar met die van de eerdere delen.

Werkvormen zijn gereedschap om inhoud te bespreken of een proces mee te sturen. Mensen kunnen hooguit tien minuten geconcentreerd luisteren, dus hebben we werkvormen nodig om ze langer bij de materie of het proces te betrekken. Nu virtueel vergaderen en online opleiden niet meer weg te denken zijn, hebben we dringend behoefte aan een goede handleiding met online werkvormen.

Vier factoren bepalen het succes van ontmoetingsmomenten - online en offline. De eerste is de mate van verbinding gaat over de connectie tussen teamleden. Voelt iedereen zich betrokken en erbij horen? Wordt iedereen gehoord en gezien? Kortom, verbinding is de basis. De mate van duidelijkheid is de tweede factor. De vergadering en de onderwerpen moeten een duidelijk begin en eind hebben. De deelnemers moeten weten wat er van hen wordt verwacht en hoe er over het onderwerp gesproken wordt. Als de afspraken duidelijk zijn, geeft dat een gevoel van veiligheid. De derde factor is de mate van actie en interactie. Iedereen moet meedoen en op elkaar kunnen reageren. Er moet voldoende ruimte voor verschillende standpunten zijn. Naast praten is vooral luisteren belangrijk. De mate van reflectie is de laatste succesfactor. Deelnemers moeten rust en ruimte krijgen om even na te kunnen denken en hun eigen mening te vormen. Het overleg moet hun eigen verantwoordelijkheid aanwakkeren.

De auteurs geven na de inleiding over online werkvormen een aantal praktische tips om een onlinebijeenkomst te organiseren. Dan volgt de kern van het boek: zestig werkvormen voor online sessies, gebundeld in twaalf clusters om snel je weg te kunnen vinden.

Ook deel 3 in de serie werkvormboeken heeft alle ingrediënten in zich om weer een succesnummer te worden. Het groot online werkvormenboek is smaakvol vormgegeven, ingenaaid en voorzien van een harde kaft. Een echt gebruiksboek dus.

Nico Jong is senior adviseur bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Het Groot Online Werkvormenboek - 'Je leert meer als je lol hebt'
27 juli 2020 | Liesbeth Tettero

Ik ben ervan overtuigd ben dat je meer leert als je lol hebt, en dat online trainen een blijvertje is. Daarom ben ik heel blij met de inspiratie in Het Groot Online Werkvormenboek!

Sinds de corona-maatregelen zijn ingegaan heb ik me, net als vele collega-trainers, als een razende ingewerkt in het gebruik van online leerplatforms voor mijn trainingen en coaching. Online trainingen over online trainen schoten als paddestoelen uit de grond. De nadruk lag in eerste instantie op de techniek: hoe deel je een presentatie, hoe maak je subgroepen, hoe zet je alle microfoons uit als er storend achtergrondgeluid is? De volgende stap: hoe maak je online trainingen en vergaderingen leuk? Het Groot Online Werkvormenboek biedt 60 werkvormen ter inspiratie.

Turen naar het scherm
Het Groot Online Werkvormenboek is het vervolg op twee eerdere werkvormenboeken voor ‘3d-trainingen'. Het is een product van de trainers van het bureau 2KnowHow, onder aanvoering van Sasja Dirkse, Angela Talen, Annemarieke van Rumpt en Lotte Brons. Gelukkig voor de trainingswereld had dit team al volop ervaring met online werken en willen zij hun ervaring delen. Want het valt niet altijd mee om bij online trainingen en vergaderingen de deelnemers betrokken te houden. Los van slechte wifi, dwarsliggende VPN's, kinderen en huisdieren die aandacht vragen en pakketjes die aangenomen moeten worden, is het domweg onprettig om de hele tijd naar een scherm te turen. Zoals de auteurs stellen: of je training of vergadering slaagt, hangt af van vier factoren. Dat zijn de mate van verbinding, van duidelijkheid, actie en interactie en reflectie. Op afstand en achter een scherm is dit lastiger te bereiken dan op locatie. Het is daarom verstandig om goed na te denken over de werkvormen die je inzet.

Toverwoord: afwisseling
De 60 werkvormen in het boek zijn ingedeeld in 12 hoofdstukken, die ieder over een specifiek doel of deel van de bijeenkomst gaan. Van ‘fun & sfeer', digitaal presenteren, oefenen, reflecteren, samenwerken tot afronden. Twee hoofdstukken gaan meer over het meta-niveau van het werk: over het bevorderen van veerkracht en teamspirit. Geen overbodige luxe in deze tijden van werken-op-afstand. Sommige hoofdstukken zijn meer geschikt voor trainingsgroepen, andere voor bestaande teams. De werkvormen bieden afwisseling tussen plenair, in subgroepen en individueel werken. Met een inspirerende mix aan tools als aanvulling op de soms best beperkte mogelijkheden van de programma's waar vaak mee gewerkt wordt, zoals Teams en Zoom. Online tools als Mentimeter en Padlet, aanvullende tools als Whatsapp, maar ook ‘offline' tools als petjes (petje op, petje af) of andere voorwerpen uit huis die symbool kunnen staan voor bijvoorbeeld een ervaring die een deelnemer wil delen. En niet alles hoeft online, liever niet zelfs. Een reflectiewandeling kan bijvoorbeeld prima onderdeel uitmaken van je training.

Beroep op creativiteit
Er zijn natuurlijk veel meer werkvormen dan de 60 die in dit boek zijn beschreven. En er zijn ongetwijfeld nog veel meer nieuwe werkvormen te bedenken. Daar is dit boek zeker een uitnodiging toe: wees creatief! Als het boek één ding duidelijk maakt, is dat er een grote diversiteit is aan mogelijkheden om online trainen en vergaderen aantrekkelijker te maken. En dat zal nodig zijn. ‘Gelukkig kunnen we weer gewoon fysiek trainen', verzuchtte een deelnemer toen we, uiteraard op gepaste afstand, bij elkaar waren in een zaal. De vraag is hoe gewoon dat is en blijft. Er zijn best veel trainingen of onderdelen daarvan die online prima te doen zijn. En online vergaderen scheelt vaak reistijd en file-frustratie. Ik ben ervan overtuigd: online is here to stay, in ieder geval als onderdeel van de mix. En aangezien ik er ook van overtuigd ben dat je meer leert als je lol hebt, ben ik heel blij met de inspiratie in Het Groot Online Werkvormenboek!

Liesbeth Tettero is trainer en coach in het openbaar bestuur (www.publice.nl) en voor ambitieuze vrouwen (www.feminsterie.nl)


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden