Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
26 juli 2011 | Dorien van Doorn

Iedereen kent het gevoel herhaaldelijk in een situatie verzeild geraakt te zijn, waarin we eigenlijk niet terecht hadden willen komen. En toch stinken we er telkens in. Zowel zakelijk als privé. Echte valkuilen, waarin we zelfs patronen herkennen, maar waarvan we de oorzaak niet goed zelf kunnen duiden, en waarvan wel duidelijk is dat er een oorzaak bij onszelf ligt. Wat zou het geweldig zijn om op tijd te kunnen bijsturen en de situatie te omzeilen of zelfs ten gunste van onszelf te kunnen keren! Daarin ligt de kracht van 'Leven in je leven' van Jeffrey Young en Janet Klosko.

Resultaat is niet zomaar bereikt, er is werk aan de winkel. Veranderen is nu eenmaal niet de sterkste kant van de mens. Het toepassen van de technieken in 'Leven in je leven', en de inzichten die eraan ten grondslag liggen, helpen u persoonlijke valkuilen te vermijden. Het boek biedt in het eerste deel testen waarin de diverse persoonlijke valkuilen worden geïdentificeerd. De vragenlijsten zijn kort en de vragen duidelijk herkenbaar. Daarmee hebben we de persoonlijke valkuilen te pakken en als het een beetje meezit hebben we dan al de helft van de valkuilen geëlimineerd, omdat ze niet op ons van toepassing zijn. Dat schiet op, want daarmee kunnen we tevens de helft van het boek overslaan. Werken is leuk, maar resultaat is nog veel aangenamer.

Jeffrey Young en Janet Klosko nemen de lezer vervolgens mee langs de diverse valkuilen en schetsen op een prettige manier de oorzaken, de kern en manieren om de valkuilen te omzeilen. Het kost geen enkele moeite om de oefeningen in het boek uit te voeren. Het boek geeft een herkenbaar denkkader en praktische inzichten. De vele voorbeelden geven zowel inzicht in andermans valkuilen, als reflectie op de lezer zelf. Dat maakt het boek sterk. De schrijvers motiveren om het heft in eigen handen te nemen en op zoek te gaan naar een leven zonder valkuilen. Dat doen ze boeiend, praktisch, resultaatgericht en motiverend. Voor iedereen, die herhaling van onaangename situaties herkent, kan dit boek een grote stap voorwaarts betekenen.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden