Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Samen is beter
4 januari 2017 | Corien Plaisier

Simon Sinek is vooral bekend van zijn Tedx verhaal en zijn boek Begin met het Waarom, waarin hij zijn theorie de ‘golden circle’ uitlegt. Sinek deelt daarin zijn overtuiging dat het er niet om gaat wat je doet, maar waarom je het doet.

Bedrijven gaan sinds het filmpje online ging in 2009 massaal op zoek naar hun ‘why’ om daarmee makkelijker nieuwe klanten aan te trekken.

In zijn laatste boek gaat Sinek een stap verder om mensen en organisaties te inspireren en te vernieuwen. Moderne bedrijven gaan niet meer uit van het hiërarchische  chef, werknemer model. Als het personeel werkt vanuit persoonlijk leiderschap en afgerekend wordt op vooraf vastgestelde doelen dan leidt dat tot een fijnere werksfeer. Het zorgt voor betrokken medewerkers en dat is goed voor de klanten.

De schrijver schetst in dit boek een droombeeld,  waarin mensen zin hebben om te gaan werken en ze aan het eind van de werkdag voldaan naar huis gaan. In dit kleine boekje, je hebt het zo uit, vertelt Simon een verhaal. Het geheel doet me denken aan het boekje Wie heeft mijn kaas gepikt van Spencer Johnson en Kenneth Blanchard. Ook zo’n aanrader.

Simon Sinek gebruikt ook een metafoor, drie vrienden die ervan dromen om de speelplaats en de koning van de speelplaats te verlaten, zoals werknemers dromen van een andere of betere baan. Hij vertelt het verhaal met korte teksten en met mooie illustraties van Ethan M. Aldridge.  Op elke pagina zet Simon Sinek je aan het denken. Over leiderschap, doelen, bedrijfsorganisatie, visie, actie ondernemen, gewoon doen, samenwerken, passie, risico’s nemen en ga zo maar door.

Samen is beter is echt een boekje om dicht in de buurt te houden, ook als je het al hebt gelezen. Ben je even inspiratieloos of zie je het niet meer zitten dan trekt het je ongetwijfeld weer uit het dal.

Corien Plaisier is eigenaar van Stippels & Co en werkt als een organisatieadviseur en coach om teams beter met elkaar te laten samenwerken. Verder werkt ze als coach voor haar bedrijf Doorleven na kanker.


8 november 2016 | Sandra Kok

In het boek Samen is Beter wordt een prachtige, inspirerende metafoor gelegd naar bedrijfsculturen. Simon Sinek gebruikt veel open deuren in dit boek. Door de verhalende schrijfwijze zal het echter ook veel ogen openen.

Voor iedereen die denkt leider te zijn, een leider 'is' of leider wil worden is het een absolute must om te lezen. 

Leiders of leidinggevenden zijn drukbezette mensen. Gelukkig heb je voor dit boekje niet veel tijd nodig. Wanneer je jouw bedrijf of team naar een beter resultaat wilt leiden, dan zullen de woorden op pagina 26 en 65 je zeker inspireren.

Een bedrijfssprookje of werkelijkheid? Dat bepaal jij! Lees het boekje en geef het door om anderen te inspireren. De wens van Simon Sinek, want Samen is Beter.


Samen is beter
8 november 2016 | Sandra Kok

strong>In het boek Samen is Beter wordt een prachtige, inspirerende metafoor gelegd naar bedrijfsculturen. Simon Sinek gebruikt veel open deuren in dit boek. Door de verhalende schrijfwijze zal het echter ook veel ogen openen.

Voor iedereen die denkt leider te zijn, een leider 'is' of leider wil worden is het een absolute must om te lezen. 

Leiders of leidinggevenden zijn drukbezette mensen. Gelukkig heb je voor dit boekje niet veel tijd nodig. Wanneer je jouw bedrijf of team naar een beter resultaat wilt leiden, dan zullen de woorden op pagina 26 en 65 je zeker inspireren.

Een bedrijfssprookje of werkelijkheid? Dat bepaal jij! Lees het boekje en geef het door om anderen te inspireren. De wens van Simon Sinek, want Samen is Beter.


De nieuwe Sinek - Samen is beter
26 oktober 2016 | Ineke Smits

De ondertitel van Samen is beter is ‘Het kleine boek vol inspiratie’. Dat is al genoeg voor mij om nieuwsgierig te zijn; Simon Sinek die op compacte wijze inspiratie deelt over samenwerken. En hoe verrast ben ik over de vorm waarin deze inspiratie wordt weergegeven.

Ik herken mezelf in de inleiding, die gaat over het wakker worden en zin hebben om aan het werk te gaan. De vraag die de auteur aan de lezer stelt is: ‘Wat is er voor nodig om dat gevoel te hebben?’

Samenwerken is voor mij een belangrijk dagelijks onderdeel in mijn werk als Virtueel Assistent. Een goede samenwerking heeft wat mij betreft te maken met vertrouwen en loslaten. Pas dan kun je de beoogde doelen behalen. Dat is in het kort ook de kern van dit verhaal.

Het boekje vertelt het verhaal van 3 kinderen op een speelplaats waarbij de vergelijking wordt gemaakt met een werkomgeving en de invloed van een ‘baas’. Aan de hand van geweldige quotes, inzichten die Sinek zelf heeft opgedaan, neemt hij je mee in een getekend verhaal over de reis van de kinderen die door verandering en ervaringen hun doel tegemoet gaan. In de tekeningen van het verhaal herken je werksituaties waarin we ons allemaal wel kunnen verplaatsen, over het ‘vinden’ van een visie in plaats van het ‘hebben’ ervan, en dus van het bereiken van je doel.

Deze boodschap, die het boek prachtig geïllustreerd weergeeft, gaat over het bereiken van je doel door samenwerken, vertrouwen, voldoening en leiderschap. Wat is er nodig om wakker te worden en met plezier aan het werk te gaan? Gaat het om het bereiken van je doel of is misschien de weg er naartoe dat waar het om draait?

Behalve dat Samen is beter mij heeft geïnspireerd is het ook zeker een waardevol relatiegeschenk dat menig klant, collega of relatie vrolijk zal maken. Geen zware kost, maar eenvoud met een duidelijke boodschap.

Ineke Smits, virtueel assistente en zelfstandig ondernemer onder de naam ToeDoe, gespecialiseerd in flexibele ondersteuning van ZZP en MKB


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden