Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
7 januari 2013 | Arjan Vermeulen

Wilt u uw organisatie naar een betere bestemming loodsen? Organisatiepsycholoog Kim Castenmiller en bedrijfseconoom Dirk Anton van Mulligen schreven 'Geef je organisatie toekomst' voor de topmanagers in een bedrijf, als ook voor die informele leider. Het boek staat vol met inspirerende oneliners, verwijzingen naar interessante verdiepingsslagen en is mooi vormgegeven. Een groot onderdeel van de basis van dit boek zijn de vele interviews met vernieuwers uit de praktijk.

De theoretische basis van 'Geef je organisatie toekomst' is gericht op het 'moderne' leiderschap om verandering teweeg te brengen vanuit de mensen zelf, deze verandering in een organisatie te laten slagen en andere mensen te inspireren. De hoofdlijn heeft dus betrekking op de intrinsieke motivatie van mensen om te verbeteren én geeft invulling aan de behoeften van generatie Y om informeel leiderschap vorm te geven.

Het boek kent een hoofdtekst die je aan één stuk door kunt lezen. Dit zijn de letterlijke stukken theorie. De hoofdtekst wordt steeds afgewisseld met interviews uit de praktijk, experts aan het woord en praktische tips. Het boek is dus kort samengevat op de volgende wijze opgebouwd:

Theoretische basis van de hoofdtekst - Een stuk theorie van gemiddeld 2 á 3 bladzijden.
Vernieuwers aan het woord - Interview met daarin een praktijkvoorbeeld dat betrekking heeft op verbeteren volgens de visie van Castenmiller en Van Mulligen.
Highlights - Een vertaalslag met de kern van een interview.
Experts aan het woord - Aanvullende visies van gastauteurs.
Ruimte voor jezelf - Hier kan de lezer eigen notities maken.
Tips - Hier worden extra praktische tips gegeven over een op dat moment beschreven onderwerp.
Take aways - Ieder deel wordt afgesloten met een samenvatting van de kerngedachten.

Je kunt de hoofdtekst lezen en de interviews en columns als een soort uitstapje zien. In het boek is een roadmap opgenomen waarin de volgorde overzichtelijk is weergegeven. Deze roadmap dient er dan ook voor om steeds te kunnen zien waar je als lezer bent. Het zou synoniem kunnen staan voor de praktijk, waarin een veranderproces ook steeds een kwestie van inzoomen en uitzoomen is. Het ene moment zit je diep in de materie op detailniveau en vervolgens heb je afstand nodig ten aanzien van vervolgstappen. Bij het boek hoort de website www.roadmap2020.nl. Hierop staan handvatten, tips en de filmpjes die de auteurs in hun boek aanhalen.

Het boek geeft informatie over de te kiezen visie, strategie, het meekrijgen van de collega's in een veranderproces, hoe veranderingen werkelijkheid kunnen worden en wat te doen als de verwachte of gewenste verandering uitblijft of uit lijkt te blijven. Het boek bevat een groot aantal korte praktische 'deelonderwerpen' en doordat er regelmatig tips of verwijzingen naar andere boeken of websites over het besproken deelonderwerp staan beschreven, vind ik het boek zeker toegevoegde waarde hebben. De lezer kan zich verder verdiepen als een deelonderwerp aanspreekt. Dit is een echt pluspunt van dit boek. De keerzijde hiervan is dat nergens echt diep wordt ingegaan op de materie.

Bovendien kan het boek erg onsamenhangend overkomen door de verhouding tussen de hoofdtekst en de interviews. Er zijn meer bladzijden aan interviews opgenomen dan aan hoofdtekst. Overigens wordt in bijna alle managementboeken actief verwezen naar resultaten of ervaringen uit de praktijk. Dit komt, zoals Stephen M.R. Covey in zijn boek 'De snelheid van vertrouwen' beschrijft, doordat positieve resultaten het snelste vertrouwen geven in een mens, organisatie of in dit geval een visie. Door direct resultaten uit de praktijk gerelateerd aan de theorie in het boek te beschrijven wordt dus veel vertrouwen in een theorie gecreëerd. In dit boek volgt na iedere twee bladzijden met theorie een interview met daarin een praktijkvoorbeeld van twee of meer bladzijden.

Interessant is het gedeelte over energie. Een veranderproces kost veel energie en doorzettingsvermogen en er zijn altijd mensen in een omgeving die veel energie kunnen kosten. Hier heerst mijns inziens nog altijd een onterecht taboe op. Ik vind het dan ook zeker gewaagd en getuigen van lef dat Castenmiller en Van Mulligen dit onderwerp aansnijden.

In principe is de meeste benodigde praktische visie om te veranderen aanwezig in het boek. Zoals al eerder benoemd, is een pluspunt van dit boek dat het regelmatig verwijst naar boeken of websites. 'Geef je organisatie toekomst' is zeker een mooie praktische aanvulling op de theoretische boeken over verandering in een organisatie.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden