Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Regels voor Robots - 'Toegankelijk geschreven en inhoudelijk sterk'
18 maart 2020 | Niels van Gorp

Wat een leesplezier biedt Regels voor robots - Ethiek in tijden van AI - Katleen Gabriels! Schijnbaar moeiteloos snijdt Gabriels in dit boek een belangrijk en actueel thema aan.

Hoe moeten we ons verhouden tot Artificiële Intelligentie en de impact daarvan? maar vooral: wat kunnen we doen om te zorgen dat we de technologie echt ten goede inzetten? En hoe kunnen we in de ontwikkeling van deze technologie al over de morele implicaties nadenken?

Een zeer prettig verhalend boekje, doorspekt met duidelijke voorbeelden en onderbouwd met een brede keur aan vakliteratuur en wetenschappelijk onderzoek; in ruim 100 pagina's worden bijna 500 verwijzingen gemaakt, zonder dat het inboet aan de verhaallijn.

Regels voor robots is zeer toegankelijk geschreven en tegelijkertijd inhoudelijk sterk. De hoofdconcepten AI en Ethiek worden beide kort en behapbaar toegelicht; de belangrijkste stromingen en kritieken worden besproken, alsook de uiteenlopende verwachtingen over of superintelligentie werkelijk mogelijk is.

Door de sprekende voorbeelden wordt zeer duidelijk dat het tijd is voor ethics by design. De zeeppomp met sensor die niet reageert op een zeepbehoeftige hand met een donkere huidskleur illustreert dat op krachtige wijze zonder moraliserend te worden.

Een aanrader voor eenieder die zich afvraagt wat de wereld van AI eigenlijk voor ons als samenleving betekent en hoe we daar op menselijke wijze vorm aan kunnen geven.

Niels van Gorp, Begeleider / Intervisor.


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden