Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
10 januari 2013 | Amber Zwartbol

De auteur(s) van de kaartenset '75 tools for creative thinking' blijven anoniem. Onder de naam (studio) Booreiland is deze prachtige kaartenset uitgegeven.

Booreiland is een Nederlandse studio die zich bezighoudt met het zoeken naar en ontwikkelen van nieuwe methodes om creatief denken te bevorderen. Zij maken daarbij gebruik van gedeeltelijk zelfbedachte en ontworpen methodes en gedeeltelijk van al bestaande middelen.

De wens van Booreiland om de beste methodes voor eens en altijd vast te leggen, zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn, heeft geresulteerd in de (volledig Engelstalige) set kaarten '75 tools for creative thinking'.

Ben je op zoek naar creatieve inspiratie om de aftrap van bijvoorbeeld een training, project of onderzoek memorabel te laten zijn, wil je een brainstormsessie een net wat andere draai geven dan al die andere keren dat je hebt gebrainstormd, wil je een keer écht buiten de al gebaande paden gaan en/of wil je meer resultaat behalen met een evaluatie?
Dan biedt '75 tools for creative thinking' leuke en effectieve opdrachten om aan de slag te gaan.

De opdrachten op de kaarten zijn verdeeld over vijf categorieën:

1. Get Started
2. Check Around
3. Break it Down
4. Break Free
5. Evaluate & Select

In de bijgeleverde handleiding wordt per opdrachtkaart aangegeven wat je er precies mee kunt doen en wat ongeveer de tijdsduur is van de opdracht.
Afhankelijk van het doel waarvoor je deze kaartendesk wilt gebruiken, kun je ervoor kiezen het spel op volgorde van de categorieën te spelen. Zo kun je een (probleem)situatie van begin tot eind doorlopen aan de hand van een of meerdere kaarten per categorie.
Ook kun je de kaarten van één categorie onafhankelijk van de rest van de kaarten spelen wanneer je slecht één onderdeel van de (probleem)situatie wilt belichten.
De verschillende kaarten en categorieën zijn bovendien te combineren. Booreiland geeft wat voorbeelden van verschillende combinaties en legt uit waar deze voor kunnen worden gebruikt.

De voorgestelde combinaties van categorieën zijn een leuke aanvulling op deze kaartenset. Als beginnend gebruiker kun je handig gebruik maken van de ervaring die de auteurs al hebben opgedaan met de verschillende methodes. Als je eenmaal gewend bent met de kaarten, kun je je eigen combinaties van kaarten en categorieën maken.

In mijn constante zoektocht naar leuke en interessante boeken en spellen is dit weer een geslaagde vondst. Naast een aansprekende inhoud ziet het geheel er ook nog eens goed uit: mooi materiaal, stevig doosje, een duidelijke handleiding, mooi kleurgebruik, grappige illustraties en, niet geheel onbelangrijk, het is gemakkelijk in gebruik en nodigt door de vormgeving uit om er mee aan de slag te gaan.

Het is niet helemaal duidelijk wie nou precies de auteur is of auteurs zijn van '75 tools for creative thinking'. Wat wel duidelijk is, is dat de mensen die achter studio Booreiland zitten met heel veel plezier en creativiteit hun werk doen met als resultaat het prachtige en goed bruikbare '75 tools for creative thinking'.


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden