Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
12 oktober 2011 | Dorien van Doorn

'Vanuit je hart naar succes, in werk , leven en moederschap' van Jolanda Holwerda is het meest enthousiasmerende en stimulerende boek van dit millennium over ambitieuze vrouwen en hun weg naar succes. Ambitieus in de vrouwelijke zin van het woord: het hebben van animo, aspiratie, werklust en verlangen naar vooruitgang.

Jolanda Holwerda, oprichster van het tijdschrift LOF, schrijft openhartig over al haar gevoelens en belevenissen en over haar meervoudige ambities in combinatie met haar relatie, gezin, moederschap en haar overdreven drang tot presteren en betrokkenheid bij het werk.

Haar initiatiefrijke karakter en haar doorzettingsvermogen en haar duidelijke focus op haar doelen lijken eenvoudig en boeiend op het eerste gezicht, maar met 24 uur in een dag en zo veel wensen en doelen, roept zij natuurlijk een veelheid aan interne en externe conflicten over zich af. Daar heeft ze een bewonderenswaardige oplossing voor weten te vinden. Ze heeft steun gecreëerd en gevonden in haar directe omgeving, en uitdagingen gevonden in de schil daaromheen. Vanuit die situatie heeft ze een opgaande spiraal weten te creëren en haar missie in veel aspecten kunnen uitwerken. Een burn-out heeft haar daarbij geholpen, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt in eerste instantie. En een tweede burn-out die op de loer ligt, heeft grenzen aangegeven waarbinnen ze aan de slag kon. Haar persoonlijke en mooi geschreven verhaal over haar eigen ervaringen wordt ondersteund door twee interviews per hoofdstuk met persoonlijkheden die haar hebben ondersteund of gestimuleerd. Iets dat recent vaker door vrouwelijke auteurs wordt gedaan. Niet heel origineel, maar wel prettig leesbaar. In het laatste deel van het boek zouden meer ideeën van de schrijfster zelf, mijn inziens, tot een nog beter boek hebben geleid, maar oké.

Grappig is dat Jolanda Holwerda in al haar activiteiten naam en toenaam gebruikt van alle personen die op haar weg ambitie een rol spelen. Dat maakt het boek heel herkenbaar en leesbaar. Dat geldt ook voor de gebeurtenissen in het boek. Sporadisch is het boek iets te veel een opsomming van gebeurtenissen, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de inhoud en de duidelijke bewoordingen van de schrijfster als het gaat om de beschrijving van haar streven om aan vrouwen een tijdschrift te bieden dat inspiratie, herkenning en erkenning biedt.

Jolanda Holwerda is er in dit boek zeker in geslaagd deze inspiratie, herkenning en erkenning te bieden.


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden