Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
12 oktober 2009 | Elly Lijnse

Op bepaalde punten in je leven maak je de balans op en je vraagt je af: Is dit nu echt wat ik wil? Hoe wil ik nu verder? In 'Passie is wie je bent' stelt Ludo Daems u de vragen om uit te zoeken wie u bent en waar u uw enthousiasme en passie vandaan haalt, zodat u kunt worden wie u werkelijk bent. Dit is een doe-boek waarin de auteur u vraagt om in actie te komen, na te denken en te reflecteren.

In 'Passie is wie je bent' zet Ludo Daems u niet alleen aan het denken maar vooral aan het werk. Het gaat over 'leven of geleefd worden' , 'het beste uit jezelf naar boven halen' , 'het benutten van onbeperkte mogelijkheden' en vooral 'actie ondernemen en genieten van elke dag'. Het boek heeft een duidelijke structuur met korte hoofdstukken. De lay-out en de kernwoorden in de kantlijn dragen bij aan de structuur en maken het u gemakkelijk om iets op te zoeken.

Dit is een boek met vooral testjes en vragen. Véél vragen: over uzelf, over uw verwachtingen, over uw eigen waarden en over wat u wilt bereiken. Het is soms moeilijk om de vragen te beantwoorden, omdat ze breed zijn maar ook diep gaan, zeker als u het boek serieus oppakt en er ook echt iets mee wilt doen. De auteur biedt een bondig overzicht van de meest relevante vragen en aandachtspunten op het gebied van persoonlijke groei en persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke verhalen die achteraan sommige hoofdstukken opgenomen zijn, geven een goed beeld van het proces van persoonlijke ontwikkeling. Het gaat echt met vallen en opstaan.

Ludo Daems heeft geen nieuwe theorie, 'Passie is wie je bent' biedt daarentegen een uitwerking van de vele boeken die op dit gebied verschenen zijn. Over de eerste hoofdstukken was ik dan ook niet erg enthousiast, de hoeveelheid vragen , de passiemeter en de vele citaten vond ik te Amerikaans en niet uitstijgen boven het niveau van een damesblad. Maar halverwege hoofdstuk 5 grijpt Daems me toch nog, door dieper in te gaan op hoe je je passie kunt verwezenlijken. De auteur geeft zelf al aan dat het ene deel mij meer kan aanspreken dan het andere, afhankelijk van de fase waarin ik me bevind. Een andere reden kan zijn dat de testjes en vragen uit de eerdere hoofdstukken in hoofdstuk 5 en 6 op een rijtje worden gezet en er dan ook echt een actieplan uit volgt. Daarmee komt er toch nog een zekere diepgang in.

Ludo Daems geeft aan dat het boek gebruikt kan worden voor uzelf maar ook op het werk om samen met uw team te door te werken. Zo kunt u volgens hem bijvoorbeeld onderlinge contacten versterken of persoonlijke doelen afstemmen op gezamenlijke doelen. Ik vind het boek geschikt als persoonlijk werkboek, maar vanwege de aard van de vragen minder geschikt voor teambuilding. Voor het laatste lijkt het mij noodzakelijk om vrijwel alle vragenlijsten te bewerken omdat de vragen toch uitgaan van een individuele benadering. Veel vragen zijn mijns inziens ook te persoonlijk om op het werk te bespreken.
De waarde van dit boek, in de woorden van Daems: 'Echt geluk komt nooit van wat we hebben maar des te meer van wat we doen, wat ons doet groeien en ons laat zijn wie we zijn.'


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden