Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
SpeelseKunst brainstormkaarten - 'Waar voor je geld'
28 juni 2018 | Annemiek Sierhuis

De titel is zeer veelbelovend! De origineelste ideeën?! Ik ben benieuwd. Het product ziet er goed uit. Het doosje is voornamelijk zwart, maar het kleurrijke letters en vlakken.

De kaarten van dit spel zijn groter dan speelkaarten. Alle kaarten zijn kleurrijk, dubbelzijdig en gelamineerd. Het begint met een duidelijke “Wat zit erin?” kaart. Er wordt vermeld: 43 brainstormkaarten en kleurkaarten, 5 Eureka! Kaarten, 4 kaarten met uitleg en tips.

De kleuren van de kaarten en de zeer veelzijdige layout van de kaarten spreekt mij aan. Helaas werkt het voor mij minder goed, omdat de kaarten te druk zijn bij het gebruiken ervan. Datzelfde geldt enigszins bij de uitlegkaarten. Maakster Wuite heeft echt haar best gedaan om de uitleg goed en compleet te maken en ik heb moeite om te kunnen gaan werken met de kaarten. Met name de instructie 'stel een vraag' is voor mij te ruim. Natuurlijk lukt het uiteindelijk om aan de slag te gaan. Het is leuk om de kaarten omgekeerd uit te stallen op een grote tafel en op gevoel een kaart te pakken, of is dit op kleur? En dan aan de hand van deze kaart en de tekst die op de achterzijde staat verder na te denken over mijn vraag en oplossingsrichtingen.

De kleurrijke kanten van de kaarten hebben veel verschillende kleuren, voornamelijk één hoofdkleur per kaart en dan een soort marmer motief. Als je jezelf een vraag stelt en daar een kleur / motief bij wilt vinden, dan lijkt mij dat dat altijd lukt.
De kanten van de kaarten met teksten hebben andere kleuren dan de bijbehorende achterzijde en zijn drukker. Dit maakt het voor mij lastiger om ermee te werken, zoals ik hierboven beschreef. De tekst staat door de kleurrijke achtergrond waar vaak nog een soort afbeelding bij is te herkennen.

Puur kijkend naar de teksten, zijn het zeer uiteenlopende ideeën en hulpmiddelen. Ik ga ermee aan de slag. Ik laat grenzen & belemmerende factoren los en denk vrij. Graag deel ik enkele leuke voorbeelden van teksten op een kaartje:
- Groeikracht. Groeien is een proces dat tijd nodig heeft. Soms is er een groeispurt, dan weer gaat het langzaam of staat het even stil. Dit alles is afhankelijk van de innerlijke en uiterlijke omstandigheden. Hoe kan dit inzicht in groei antwoord geven op je vraag? Inspiratie: zaaien, groeien, ontwikkelen, proces, ontplooien, rijpen, bloeien, oogsten.
- Het speelparadijs. In dit paradijs zijn alle omstandigheden ideaal. Je heb er alle ruimte en vrijheid om te doen wat je wilt. Brainstorm over een ideale omgeving waar je helemaal jezelf kunt zijn. Wat is er aanwezig? Hoe zijn de mensen? Hoe zien de ruimtes eruit? Wat wil je niet? Vervang dit door wat je wel wilt. Breng jouw speelparadijs helemaal tot leven en gebruik de ideeën om je vraag te beantwoorden.
- Authenticiteit: Hoe ben je als je helemaal jezelf kunt zijn? Ontdek je authentieke zelf, je ware aard, die misschien is onderdrukt en nu heel graag tevoorschijn wil komen! Inspiratievragen: Wat onderdruk je van jezelf? Wat laat je zien als je je 100% vrij voelt? – Brainstorm over pure ideeën die vanuit je diepste wezen komen. Laat je inspireren door je ware aard. Je bent uniek en bijzonder!

Voor mij staat er per kaart veel tekst op, die ongeveer hetzelfde bedoelt. Minder is meer, zou ik willen zeggen en aanraden.

Al met al een mooi product – waar voor je geld – en een goed hulpmiddel voor creatieve coaches.

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden