Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Nooit meer solliciteren
18 mei 2016 | Brigitte Koehler

Wil jij ‘Nooit meer solliciteren’ en de baan veroveren die ‘echt’ bij je past? Wil jij leren hoe solliciteren nu echt werkt? Dan is het boek Nooit meer solliciteren van Sylvie van den Meerendonk echt een boek voor jou!

Ik heb Nooit meer solliciteren van Sylvie van den Meerendonk met heel veel plezier gelezen. Voor mij, als voormalige trainer en loopbaancoach was dit boek een feest der herkenning. Van den Meerendonk schrijft enthousiast en bevlogen en neemt je mee op ontdekkingstocht naar de baan die bij je past.

Het boek is ingedeeld in drie delen. In het eerste deel ga je op zoek naar wat de baan die bij je past allemaal moet bevatten. Dit doe je door het in kaart brengen van je professionele missie, je kwaliteiten, het ontwerpen van de baan die je wilt en het krijgen van de juiste mindset. Werk aan de winkel dus. Maar om je hierbij te helpen kun je via de website van uitgeverij Haystack een werkboek downloaden. Iets dat ik je zeker aanraad als je echt met het boek aan de slag wil gaan.

In het tweede deel leer je hoe je de baan kunt vinden die bij je past. Dit doe je door je boodschap te formuleren, op te vallen met je CV en een campagne te starten. En door te schrijven over het starten van een campagne onderscheidt dit boek zich van andere boeken over solliciteren. Dit vraagt lef maar in deze tijd waarin banen schaars zijn en je je wel zult moeten onderscheiden van anderen zijn deze tips zeer nuttig. Ik hoop echt dat het sollicitanten inspireert om te gaan uitproberen. Aandacht wordt ook besteed aan het effectief inzetten van LinkedIn, Facebook en Twitter en netwerken. Het hoofdstuk over wervings- en selectiebureaus vond ik ook zeer nuttig omdat ik uit eigen praktijk weet dat veel sollicitanten niet goed weten hoe deze bureau’s te werk gaan en wat je aan hen kunt hebben.

Ten slotte gaat het in het derde en laatste deel over het sollicitatiegesprek, het voorbereiden op assessments, leren van afwijzingen en, ook heel belangrijk, het onderhandelen over je salaris. Met Nooit meer solliciteren heb je een complete sollicitatietraining in handen waar je echt iets aan hebt. Het boek is praktisch en motiveert. Ik geloof echt dat als je de oefeningen doet die bij dit boek horen en de tips ter harte neemt het je gaat lukken die baan te veroveren.

Sylvie van den Meerendonk heeft een fijn boek geschreven, niet alleen voor mensen die werk zoeken maar ook voor hen die hen begeleiden. Maar eigenlijk is dit boek interessant voor iedere werknemer want je loopbaan is je levenswerk, zoals Van den Meerendonk terecht opmerkt. Je blijft er je hele leven richting en vorm aan geven. Terwijl jij groeit en je ontwikkelt, groeit het werk dat je past met je mee, geniet er van! Ik sluit met hier van harte bij aan.

Brigitte Koehler is gespecialiseerd in arbeidsmarktbeleid en loopbaanadvies


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden