Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Provocatief coachen
13 mei 2016 | Christel Deckers

‘Je hebt nu eenmaal niet de juiste lengte’. Wie zit te wachten op een coach die dergelijke antwoorden geeft op vragen waarmee je worstelt? Tenminste, dat zou je wellicht denken. In de provocatieve coaching is dit echter normaal.

Bij het lezen van Provocatief coachen van Karin de Galan en Anneke Dekkers en het bekijken van de video’s schiet je herhaaldelijk in de lach en doe je als coach nieuwe ideeën op om cliënten op een speelse manier in beweging te krijgen. ‘Plaag je klant de goede kant op’ is niet voor niks de treffende ondertitel.

In drie stappen (delen) nemen de schrijfsters ons mee in de methode van provocatief coachen. Deel 1 beschrijft de basishouding en de basisvaardigheden van het provocatief coachen. In deel 2 worden achttien (!) provocatieve technieken beschreven en wordt helder uiteengezet welke technieken je in welke fase van het coaching gesprek kunt gebruiken. In deel 3 ten slotte worden de rollen en stijlen van de provocatieve coach aan de hand van een zelftest inzichtelijk gemaakt. Door deze zelftest in te vullen krijg je zicht op je eigen voorkeur als provocatieve coach; immers niet alle achttien technieken zullen elke coach evenveel aanspreken.

In een vierentwintigtal video opnames, gespeeld door vier ervaren coaches/therapeuten, worden oefeningen en technieken helder in beeld gebracht. Daarnaast bevat het boek negen oefeningen waarvan de antwoorden of soms alleen de antwoord-richtingen, om je op het goede spoor te zetten als coach, achterin het boek zijn opgenomen.

Niets houdt je tegen om meteen aan de slag te gaan!

Christel Deckers is lid van verschillende Raden van Toezicht in Zorg & Onderwijs. Daarnaast is zij bestuurder a.i. binnen zorg- en welzijn. Tevens doet zij onderzoek naar De juiste Bestuurder op de juiste plek vanuit de Erasmus Universiteit. Kernwoorden in haar werk zijn: met plezier naar je werk, we doen het samen en de juiste mens op de juiste plek. (www.christeldeckers.nl)


Anneke Dekkers, Karin de Galan
Provocatief coachen

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden