Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
13 november 2020 | Christel Deckers

Hoeveel strepen heeft een zebra? De Franse schrijfster Jeanne Siaud-Facchin trekt in Te intelligent om gelukkig te zijn? een parallel tussen zebra’s en hoogbegaafde mensen.

Om maar met de conclusie te beginnen: Hoogbegaafdheid is geen gave maar vraagt om een diagnose en een handelings- en begeleidingsplan. Dat is althans de mening van de schrijfster.

Er is al veel bekend en geschreven over hoogbegaafdheid bij kinderen maar het ontbrak nog aan een boek over hoogbegaafdheid voor volwassenen. Dat boek is er nu en dat stemt niet vrolijk.

Tot en met pagina 252 neemt de schrijfster ons mee in de problemen waar je als volwassene in je hoogbegaafdheid tegenaan loopt. Om vervolgens slechts twintig pagina’s te wijden aan ‘hen met wie het goed gaat’.

En als uitsmijter worden we getrakteerd, anders kan ik het niet omschrijven, op een laatste hoofdstuk getiteld: ‘Als niets meer lukt’.

Het is mij niet gelukt dit boek van a tot z uit te lezen. En toch sluit ik deze recensie af met de vraag waarmee ik begon namelijk hoeveel strepen heeft een zebra? Wie het weet mag het zeggen maar het juiste antwoord maakt je nog niet hoogbegaafd. Is dat een troost of een zegen?


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden