Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Experttips over verkopen zonder te verkopen
27 juni 2017 | Fred Rutgers

Als kleine ondernemer moet je tegenwoordig echt van alle markten thuis zijn. Je moet niet alleen goed zijn in je vak en een kwalitatief hoogstaand product of een perfecte dienst leveren, je met jezelf en je bedrijf ook nog eens kunnen verkopen.

De serie Experttips helpt ondernemers met praktische tips om het slimmer aan te pakken. Eerder schreef ik al recensies over diverse boeken uit deze reeks over onder andere Free Publicity, het schrijven van een boek en dergelijke.

Dit keer gaat het over verkopen. Dennis Jansen geeft 50 tips over verkopen zonder verkopen met de Match methode. Ontspannen verkopen met de MATCH methode. Weer een nuttig boek in deze serie.

Als ondernemer zul je ook moeten verkopen om omzet te realiseren. In de praktijk zien ondernemers daar vaak tegenop als een berg. ‘Ik ben geen verkoper!’ is een veelgehoorde kreet. Vaak hebben mensen het vooroordeel dat verkopen iets is voor gladde jongens die iemand iets aansmeren om vervolgens in een strakke leasebak door te scheuren naar het volgende slachtoffer. Niets is minder waar! Ik ben van mening dat iedereen op een leuke en vriendelijke manier kan verkopen, zeker met de tips uit dit boek. Als de omzet honger maar groot genoeg is komt iedereen wel eens op het punt dat hij er alles voor overheeft om omzet te scoren, en katten in het nauw maken rare sprongen. Wacht niet met verkopen tot je met je rug tegen de muur staat. Koop op tijd dit boek en ga aan de slag met de tips. Probeer ze niet alle 50 in één keer op te volgen want dat gaat niet lukken. Kies er telkens 2 of 3 en ga daarmee aan de slag. Je zult zien dat verkopen heel iets anders is dan klanten in de luren leggen. Echte verkopers helpen hun klanten om de juiste keus te maken en doen echt hun uiterste best om het hun klanten naar de zin te maken.

Met deze 50 tips kun je op een prettige manier bouwen aan meer verkoopresultaat. En het is niet zo moeilijk als je mogelijk denkt. Iedereen kan verkopen, zeker als je deze nuttige tips ter harte neemt. Ook als je al langer bezig bent met verkoop kunnen diverse tips uit Experttips over verkopen zonder te verkopen nuttig zijn. En voor echte ervaren verkopers kan het ook nog een nuttige opfrisbeurt zijn, want soms moet je weer eens even goed in de spiegel kijken en jezelf afvragen of het toch nog een beetje slimmer kan.

Kortom, Jansen heeft een leuk en nuttig boekje geschreven dat prima past in deze leuke toegankelijke serie boekjes waar menig ondernemer veel aan heeft. Allemaal boordevol tips waar je morgen meteen mee aan de slag kunt in de praktijk.

Fred Rutgers is actief als ondernemerscoach, retailtrendwatcher en retailexpert. Hij schrijft al jaren blogs voor diverse websites zoals www.deondernemer.nl, waar hij blogger van het jaar 2016 werd. Daarnaast heeft hij diverse boeken geschreven.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden