Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Event: Vier het verschil met Jitske Kramer, Léon de Caluwé

Beleef de kracht van veelkleurigheid in organisaties

Seminar met Léon de Caluwé, Jitske Kramer, Oscar David, Kilian Bennebroek Gravenhorst, Esther Mollema, Grethe van Geffen, Anja Schouten, Fidan Ekiz, Peter Rombouts, Patrick van der Pijl, Thomas Swaak, Teun Busser, Erik Mandersloot

Seminar met Léon de Caluwé, Jitske Kramer, Oscar David, Kilian Bennebroek Gravenhorst, Esther Mollema, Grethe van Geffen, Anja Schouten, Fidan Ekiz, Peter Rombouts, Patrick van der Pijl, Thomas Swaak, Teun Busser, Erik Mandersloot

Event: Vier het verschil met Jitske Kramer, Léon de Caluwé

Beleef de kracht van veelkleurigheid in organisaties

Met onder andere...

Léon de Caluwé Léon de Caluwé
Jitske Kramer Jitske Kramer
Oscar David Oscar David

Over dit seminar

Veelkleurigheid is het antwoord op de grote diversiteit aan vraagstukken binnen organisaties. Ieder organisatievraagstuk vraagt immers om een eigen aanpak, gericht op de specifieke context, op de aard van de organisatie en op de mensen die er werken. Oplossingen worden gerealiseerd door verschillende mensen met verschillende expertises en werkwijzen. Er is niet één aanpak of kleur de juiste, het is de veelkleurigheid, het complete palet, dat van waarde is.

De meerwaarde van diversiteit, de moed van inclusiviteit en het leren én eren van de verschillen, dat is waar het om gaat. Juist in deze tijd waarin organisaties steeds diverser zijn samengesteld en ook de klanten van de organisaties een grote diversiteit kennen. Doen wat werkt is zien wat nodig is. En dat is steeds iets anders.

Veelkleurigheid is dan ook het thema van deze dag die Managementboek & Management & Consulting (viert het 20-jarig bestaan) samen organiseren. Een dag waar alle smaken van adviseren, managen en organiseren een plaats hebben: Vier het verschil!

Een bonte verzameling professionals, organisaties en boeken zorgt in 'Beeld en Geluid' in Hilversum voor een dag vol inzicht en concrete inspiratie waarbij u uw eigen kleur verdiept, uw palet vergroot en leert over de meerwaarde van ‘de ander’.

Groepskorting
Dit is echt een seminar om met meerdere personen van uw organisatie naar toe te komen. Onze kortingsregeling voor dit event: 

* deelnemer 2 t/m 5: 20% korting
* deelnemer 6 t/m 10 personen: 25% korting

Stuur een ons een e-mail met het aantal personen dat u graag wilt opgeven, en wij komen met een aanbod.

Leden Ooa: s.v.p. opgeven via deze site.

Boekenpakket bij dit seminar

Voorbij het verschil
Grethe van Geffen
Voorbij het verschil
24,95

Sprekers

Léon de Caluwé
Léon de Caluwé
Léon de Caluwé was sociaal psycholoog. Hij werkte als trainer en adviseur van onderwijsmanagers bij het Katholiek Pedagogisch Centrum. Daarna was hij lid van de Adviesraad Voortgezet Onderwijs, een niet-ambtelijk adviesorgaan dat de minister van Onderwijs adviseert over beleidsonderwerpen. Daarnaast werkte hij als expert regelmatig voor de OECD en voor de Raad van Europa. Na een korte periode bij de SIOO kwam hij in 1988 bij Twynstra Gudde. Hij heeft gewerkt in de adviesgroepen overheid, opleidingen, innovatiemanagement en human talent. Na 1995 was hij lid van de groep O3 (onderzoek, ontwikkeling en ondersteuning) die als denktank functioneert voor het hele bureau. Hij was senior partner en voorzitter van het vakcomité dat de R&D functie vervult binnen het bureau. Hij heeft honderden adviesopdrachten gedaan in alle denkbare sectoren. De rode draad daarin zijn vraagstukken waarbij de factor mens en verandering kernbegrippen zijn. Hij promoveerde op de opzet en effecten van grootschalige cultuurinterventie. 'Veranderen moet je leren' (1997) ontving de publieksprijs als boek van het jaar van de OOA in 1998. Sinds het voorjaar van 2000 is hij hoogleraar Advieskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij tevens het Centre for Research in Consultancy (CRC) leidt. Hij was docent in vele managementleergangen en opleidingen voor adviseurs en lid van de redactie van M&O. Léon de Caluwé overleed in juni 2019.
Jitske Kramer
Jitske Kramer
Jitske Kramer is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Keynotespeaker en bestseller auteur van onder andere Deep Democracy, Jam Cultures, Werk heeft het gebouw verlaten en co-auteur van De Corporate Tribe. Ze is een van de makers van Join the Jam.
Oscar David
Oscar David
Oscar David (1965) is organisatiepsycholoog, executive coach, adviseur en spreker op het gebied van leiderschap en verandering. De afgelopen 25 jaar begeleidde hij leiders en professionals in de top van een groot aantal internationale ondernemingen, ministeries en andere overheidsorganisaties en zorginstellingen.
Kilian Bennebroek Gravenhorst
Kilian Bennebroek Gravenhorst
Dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst is oprichter van PlusPulse en docent bij o.a. Sioo. Hij is gespecialiseerd in verandermanagement en gefascineerd door de vraag hoe leiders hun veranderambities realiseren. Als adviseur helpt hij maatschappelijke organisaties en bedrijven bij het bereiken van hun strategische doelstellingen. Als docent versterkt hij het veranderkundig handelen van professionals. Kilian doet onderzoek naar complexe veranderingen en hij publiceert over het vak. Veranderversnellers: het afkijkboek is zijn meest recente boek.
Esther Mollema
Esther Mollema
Na haar studie aan Nyenrode en Thunderbird in Phoenix, Arizona, werkte Esther Mollema (1965) als directeur van verschillende trainingsorganisaties in Nederland, Japan, Duitsland en de Verenigde Staten. Sinds eind 1999 is Esther Mollema oprichter en directeur van Direction. Ze is een veel gevraagd spreker. Haar gedrevenheid voor meer diversiteit en vrouwelijk leiderschap heeft haar in Nederland definitief op de kaart gezet. Esther heeft via haar trainingen en lezingen heel veel vrouwen en een groot deel van het Nederlandse bedrijfsleven vertrouwd gemaakt met het begrip Female Leadership. Ze geeft al jaren trainingen, lezingen en masterclasses met als thema's Female Leadership en diversiteit. Ook begeleidt en adviseert zij veel organisaties rond diversiteitstrajecten. Sinds 2005 ondersteunt Esther de zoektocht naar de succesfactoren van High Performance Organisaties. Na succesvolle toetsing van het HPO-onderzoek in de praktijk, heeft zij samen met André de Waal en Marco Schreurs in 2007 het HPO Center opgericht. Esther is vanuit Direction in 2013 gestart als de Nederlandse partner van het Professional Boards Forum. Dit forum, dat onder leiding staat van de Noorse consultant Elin Hurvenes, heeft zowel in Noorwegen als het Verenigd Koninkrijk tot successen geleid. Het Professional Boards Forum organiseert bijeenkomsten, waarbij vrouwelijke potentials zichzelf presenteren om zo de netwerken aan zowel bestuurszijde als aan potential zijde te ontsluiten.
Grethe van Geffen
Grethe van Geffen
Grethe van Geffen werkt ruim zestien jaar als expert in cultuur en diversiteit binnen organisaties. Niemand is in zijn eentje divers, is haar stelling. Toch kijken mensen vaak naar de ander met een blik alsof die meer divers is dan zij zelf zijn. Er zijn zelfs vacatureteksten te vinden waarin wordt opgeroepen tot reactie van 'diverse kandidaten'. Het heeft Grethe's eindeloze interesse hoe dit werkt. Waarom beleeft een mens de ander als hetzelfde of juist als verschillend? Wanneer zijn organisaties in staat om verschillen te benutten en er hun voordeel mee te doen en onder welke condities hebben ze er vooral last van? Het goed omgaan met diversiteit op alle niveaus van de organisatie is een belangrijke voorwaarde voor succes in de 21ste eeuw. Na tien jaar beschreef Grethe van Geffen de door Seba ontwikkelde methode in wat inmiddels een klassieker is geworden Verschil moet er zijn, over de tien kritische succesfactoren voor diversiteitsmanagement (Business Contact 3de druk 2010), ook vertaald in het Engels (Making the Difference, Common Ground Publishers, USA 2010). In oktober 2011 verscheen Diversiteit op de Werkvloer bij Kluwer. Kwaliteit staat op nummer één is het eerste boek dat zich specifiek op diversiteit en governance richt. Grethe van Geffen leidde menig diversiteitsproject en gaf tal van trainingen, adviezen en presentaties over diversiteit in binnen- en buitenland. Ze werkt vanuit haar in 1997 opgerichte bureau Seba cultuurmanagement (www.seba.nl) waar zij nog steeds directeur is, en zij is een ervaren bestuurder en toezichthouder.
Anja Schouten
Anja Schouten
Anja Schouten is sinds november 2017 benoemd tot politiechef van Noord-Holland. Daarvoor was zij bestuursvoorzitter bij Zorgbalans. Daarnaast is zij onder andere lid van de Programmaraad van Vilans, voorzitter Bestuurscommissie Vernieuwing Wet Langdurige Zorg, lid Raad van Commissarissen bij FlexiCura, Voorzitter Raad van Toezicht bij Geestmer. In 2015 werd zij verkozen tot Zorgmanager van het Jaar (zie ook: https://youtu.be/m4JTtDXZC6g). N.B. Per 1 november 2017 is Anja Schouten benoemd tot politiechef van de Eenheid Noord-Holland van de Politie.
Fidan Ekiz
Fidan Ekiz
Fidan Ekiz is een Nederlandse journaliste, tv-host, columniste en documentaire-maakster. Fidan studeerde journalistiek in Utrecht. Na haar studie ging zij aan de slag als verslaggever bij het Rotterdams Dagblad. Tijdens de Irak-oorlog in 2003 berichtte Ekiz als oorlogscorrespondent vanaf de Turks-Iraakse grens en vanuit Noord-Irak. Later werd zij Turkije-correspondent voor RTL Nieuws en de kranten van de Geassocieerde Persdiensten (GPD), met standplaats Istanbul. Als presentatrice was Fidan te zien in een aantal tv-programma’s, waaronder Let’s Make Love en Storm op Komst. Ook treedt zij met enige regelmaat op als tafeldame bij De Wereld Draait Door.
Peter Rombouts
Peter Rombouts
Peter Rombouts is organisatieadviseur. Hij combineert in dit werk zijn passie voor dansen. Hij is professioneel danser en internationaal erkend dansleraar, drie keer IDO wereldkampioen Argentijnse Tango. Co-Founder van Lieshout van Masters of Movement (www.mastersofmovement.org)
Patrick van der Pijl
Patrick van der Pijl
Patrick is de oprichter en CEO van Business Models Inc., een internationaal strategie en innovatie designbureau. Patrick helpt multinationals, corporates, NGO’s, overheden en startups met het begrijpen, ontwerpen, “prototypen” en schalen van nieuwe business modellen voor exponentiële groei en impact. Patrick is auteur van de boeken Business Model Shifts, 6 nieuwe manieren voor waardecreatie en Ontwerp Betere Business: nieuwe tools, vaardigheden en mindset voor innovatie en strategie. Hij is ook de producer van de wereldwijde bestseller Business Model Generation waarvan meer dan 4 miljoen boeken zijn verkocht. Zijn bedrijf Business Models Inc. is de trotse winnaar van de Australian Good Design Pioneer Award en Amerikaanse Design Management Institute Award.
Thomas Swaak
Thomas Swaak
Thomas Swaak is senior director bij Philips Innovation Services. Hij is een verander-/transformatiemanager gespecialiseerd in business partnership, procesverbeteringen, complexe veranderprogramma’s en outsourcing, alsmede project/programmamanagement.
Teun Busser
Teun Busser
Teun Busser is partner bij Het Eerste Huis, kenner van het gedachtegoed van 'Reinventing Organizations' van Frederic Laloux.
Erik Mandersloot
Erik Mandersloot
Erik Mandersloot is partner bij Aberkyn, oprichter van Touching the Community Soul, en doceert o.a. op Nyenrode Business Universiteit.

Praktische informatie

Locatie

Beeld en Geluid, Hilversum
Beeld en Geluid Media Parkboulevard 1 1217 WE Hilversum

Routebeschrijving

Programma

9.00 uur
Vier het verschil
Opening van de dag door moderator Fidan Ekiz & Leonard Millenaar

Jitske Kramer: Anders kijken - Een inspirerende kijk op diversiteit en inclusiviteit

10.00 uur  
Kleur bekennen I
3x twintig minuten diversiteit aan professionals die kleur bekennen
Patrick van der Pijl: Business Model Generation als katalysator om kleur te bekennen
Oscar David: De kleur van macht
Peter Rombouts: Houvast in beweging

11.00 uur  
Break

11.30 uur  
Kleur bekennen II
3x twintig minuten diversiteit aan organisaties die kleur bekennen
Anja Schouten, Zorgbalans: De veelkleurige bestuurder, sponsor van verandering
- Thomas Swaak, Philips: Een duik in de woelige wateren van een multinational
Hatim Chebti, ABN AMRO: Iedereen brengt een ‘stukje’ diversiteit

12.30 uur  
Fidan Ekiz: Ik maak het verschil – U bekent kleur!

13.00 uur  
Lunch - Rondleiding beeld en geluid, facultatief

14.00 uur  
Vergroot je palet - 2 workshoprondes (kies 2 sessies van uw voorkeur)
Esther Mollema: Succes in veelvoud - HPO en inclusiviteit
Killian Bennebroek Gravenhorst: De veranderversneller bekent kleur
Teun Busser: Reinventing organizations - De betekenis van het werk van Frederic Laloux
Erik Mandersloot: Synchroniciteit als organiseerprincipe
Patrick van der Pijl: Denken als een ontwerper
Grethe van Geffen: Het belang van inclusief leiderschap

16.00 uur
Léon de Caluwé: Nieuwe ontwikkelingen in het denken over veelkleurigheid

16.30 uur  
Slotmanifestatie o.l.v. Fidan Ekiz

17.00 uur  
Borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 495,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het boek 'Voorbij het verschil'. Iedere deelnemer ontvangt bovendien een exemplaar van het jubileumnummer 'Vier het verschil' van Management & Consulting.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Groepskorting
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar dit event te komen? Onze kortingsregeling voor dit event: 

* deelnemer 2 t/m 5: 20% korting
* deelnemer 6 t/m 10 personen: 25% korting

PE-Punten voor Ooa-leden
Leden van de Ooa krijgen bij deelname aan dit event 2 blauwe, 1 groen en 1 rode PE-punten. Zie hier voor nadere toelichting.

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden