Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Veranderkracht

Innovatie en verandering creëren in organisaties

Seminar met Arend Ardon, Guido Stompff, Theo Hendriks, Kim Spinder, Koen Janssen, Robin Schaap, Onno Lolkema

Seminar met Arend Ardon, Guido Stompff, Theo Hendriks, Kim Spinder, Koen Janssen, Robin Schaap, Onno Lolkema

Veranderkracht

Innovatie en verandering creëren in organisaties

Met onder andere...

Arend Ardon Arend Ardon
Guido Stompff Guido Stompff
Theo Hendriks Theo Hendriks

Over dit seminar

Op grote schaal experimenteren we in organisaties met nieuwe verandermethoden en interventies. Steeds meer komt hierin de nadruk te liggen op beweging creëren, experimenteren, successen opschalen. Steeds groter wordt het besef dat we veel ingesleten veranderroutines hebben. En vanuit oude groeven is het moeilijk iets nieuws te creëren …

Hoe breng je beweging op gang? Hoe doorbreek je bestaande patronen en ontketen je echte vernieuwing? Hoe creëer je een vernieuwingsklimaat waarin ondernemerschap en veranderkracht gedijen? Welke hefbomen kun je aanwenden om succesvolle initiatieven zich razendsnel te laten verspreiden door het informele sociale netwerk? Welke concrete veranderinterventies helpen vernieuwing en innovatie tot wasdom te laten komen? En hoe zorg je er voor dat je als manager of leider niet zelf niet onbewust en onbedoeld blokkades opwerpt voor echte vernieuwing en innovatie?

Dit seminar is een combinatie van inspirerende verhalen, krachtige inzichten en actief experimenteren. Bovendien ervaar je ter plekke hoe ideeën viraal gaan.

Groepskortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar dit event te komen? Onze kortingsregeling voor dit event: 

 • 2 t/m 5 personen: 20% korting
 • 6 en meer personen: 25% korting

N.B. Deze korting is van toepassing op de reguliere deelnamekosten. Stuur ons vooral een e-mail indien u gebruik wenst te maken van onze kortingsregeling.

Boekenpakket bij dit seminar

Ontketen vernieuwing!
Arend Ardon
Ontketen vernieuwing!
23,99
Design Thinking: radicaal veranderen in kleine stappen
Guido Stompff
Design Thinking: radicaal veranderen in kleine stappen
24,95
The Wow Starts Now
Theo Hendriks
The Wow Starts Now
20,99
Het kleine innovatieboek
Kim Spinder
Het kleine innovatieboek
20,-

Sprekers

Arend Ardon
Arend Ardon
Arend Ardon (1967) is sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio. Vanuit zijn onderneming werkt hij met collega’s en opdrachtgevers aan moderne wegen naar vernieuwing. De rode draden: Lead. Inspire. Create. Hij doceert aan diverse business schools. In 2009 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op zijn proefschrift over leiderschap in complexe veranderprocessen. Hij is een veelgevraagd spreker. Van zijn boek 'Doorbreek de cirkel!' werden inmiddels 30.000 exemplaren verkocht. Het boek werd ook in het Engels uitgegeven (Break the Cycle!). Ook zijn 2e boek 'Ontketen vernieuwing!' werd een bestseller. Arend ontwikkelde met Elephant Road zijn online course over Veranderen en Vernieuwen, speciaal voor de smartphone en tablet. Met veel video, interactieve tests en een bibliotheek met verdiepingsmateriaal.
Guido Stompff
Guido Stompff
Guido Stompff is een gelauwerd ontwerper en promoveerde op design thinking in teams en organisaties. Hij coacht managers om innovatie op gang te brengen, traint start ups (Brightlands Innovation Factory) om te denken als een designer en doceert design thinking aan studenten aan de Hogeschool Zuyd. Daarnaast is hij creative lead bij Océ – a Canon Company.
Theo Hendriks
Theo Hendriks
Theo Hendriks is storyteller bij Theo Hendriks Corporate Storytelling, en daarnaast als associate partner verbonden aan Bex*communicatie in Amsterdam. In afgelopen jaren schreef hij vele corporate stories en hielp hij ondernemers, bestuurders, leiders en starters bij het (her)vinden van hun eigen verhaal. In 2010 won hij hiermee de European Excellence Award, in de categorie Change Communication. Theo is de auteur van The Wow Starts Now over de kracht van verhalen bij het tot leven wekken van ideeën. Eerder schreef hij No Story, No Glory over de kracht van verhalen en Change the Script over de rol van verhalen bij verandering. In zijn masterclasses, keynotes, inspiratiesessies, workshops en trainingen laat Theo de deelnemers ken-nismaken met de kracht van storytelling: tot de verbeelding sprekende verhalen die boeien en inspire-ren. Verhalen waarmee ze visie, ideeën en plannen volop tot leven wekken. Verhalen die de bedrijf-strots vergroten, verandering versnellen en vernieuwing stimuleren. Eigen verhalen waarmee ze hun publiek niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen weten te raken.
Kim Spinder
Kim Spinder
Kim Spinder innovator en piraat, winnaar van The Harvard M-Prize for Management Innovation, uitvinder van Deelstoel.nl en het open Innovatie Festival, veranderaar en dwarsligger, veelgevraagd spreker (o.a. TEDx). Met veel lef en plezier helpt ze organisaties om zich klaar te maken voor de toekomst.
Koen Janssen
Koen Janssen
Koen Janssen is socioloog en statisticus. Hij is mede-eigenaar van Pii (the Professional Interaction Indicator) en maakt verborgen informele sociale netwerken van organisaties zichtbaar.
Robin Schaap
Robin Schaap
Robin Schaap is directielid bij Koppert Cress. Een snel groeiende, innovatieve organisatie met een indrukwekkende 'erelijst', zoals b.v. Best Managed Company Award 2016-2017 - FD Gazellen Award 2016 (omzet verdubbeld in 4 jaar tijd) - Ranking The Grower Award 2016 - Hillenraad: Duurzaamheidsprijs 2016 - Koning Willem I Plaquette 2016
Onno Lolkema
Onno Lolkema
Onno Lolkema is een kunstschilder uit Nederland, sinds 2017 woonachtig in Antwerpen. Hij brengt zijn dagen al schilderend door in zijn atelier, werkend aan zijn eigen oeuvre of werk in opdracht, maar 's avonds beklimt hij vaak het podium als stand-up comedian - een combinatie die men niet vaak tegenkomt. Ook geeft hij regelmatig schildercursussen en -workshops in België en Nederland.

Praktische informatie

Locatie

Maitland Theater, Driebergen
De Horst 1, Driebergen

Routebeschrijving

Programma

09.30 uur  Koffie en registratie

10.00 uur  Ontketen vernieuwing! – Arend Ardon

Zou jij meer ondernemerschap, vernieuwing en samenwerking wensen? Verlang je naar meer sprankeling, energie en beweging in je organisatie? Breek dan met oude veranderroutines die beweging juist aan ketens leggen. En zie hoe kleine initiatieven viral kunnen gaan. Niet door plannen uit te rollen via bestaande structuren, maar door successen te verspreiden door het informele sociale netwerk……

10.45 uur  The WOW starts NOW -  Theo Hendriks       

Verandering en vernieuwing begint met het hebben van een goed idee. Maar je kunt nog zo’n fantastisch idee hebben, als je er geen verhaal over kunt vertellen, gaat het voor niemand leven. Elk goed idee heeft een onvergetelijk verhaal. In zijn bijdrage vol voorbeelden gaat storytellier Theo Hendriks dieper in op de essentiële bouwstenen van zo’n onvergetelijke verhaal.

11.30 uur Koppert Cress: De veranderkracht van ons verhaal – Robin Schaap

Veranderen is iets meemaken wat je nog nooit hebt meegemaakt. Het is lef tonen, uit je comfortzone stappen, vertrouwen geven en nemen, en ook steeds zorgen dat je de kern, de oorsprong van de organisatie niet uit het oog verliest. Hoe krijg je zo’n cultuur in de organisatie, hoe hou je die levend, en dat in een organisatie zoals Koppert Cress, waarin innovatie, duurzaamheid en eigenheid centraal staan. Robin Schaap neemt je graag mee in dit bijzonder verhaal.

12.15 uur Social networking lunch

13.00 uur Design thinking – Radicaal veranderen in kleine stappen – Guido Stompff

Innovatie moeilijk? Welnee. Onvoorspelbaar? Ja, heel erg! Guido Stompff, een gelauwerd designer, verwonderde zich over de kramp die daardoor in veel organisaties ontstaat en elke fris initiatief de nek omdraait. Hij promoveerde op design thinking in teams en traint managers, start ups en studenten om te denken als een designer. Vandaag laat hij ons ervaren

13.45 uur De kunst van veranderen - Onno Lolkema

Onno Lolkema combineert zijn vaardigheden als schilder, zijn bevindingen als docent en zijn jaren podiumervaring in een unieke presentatie die zal vermaken, informeren en inspireren. Zie aan de hand van de totstandkoming van een schilderij hoe verandering gestuurd kan worden, maar ook vereist mee te gaan in de flow der dingen. 

14.15 uur  Innovatie toolkit - Kim Spinder

Als jouw organisatie nog te weinig op eigen kracht innoveert, dan komt je bestaansrecht in gevaar. Alarm! Ontdek aan de hand van Kim Spinder – innovator en piraat van ‘beroep’-  hoe jouw organisatie weer innovatief kan worden. Wat zijn slimme technieken? Hoe breng je kleine veranderingen en innovaties samen in de praktijk op gang?

15.00 uur  Middagbreak  

15.30 uur  Viral Change – Koen Janssen

Waarom gaat het ene initiatief viraal en komt het ander maar niet van de grond? Successen verspreid je door het informele netwerk, maar hoe maak je van verspreiding een succes? Samen met de zaal laten we live zien hoe ideeën zich verspreiden door verborgen sociale beïnvloedingsnetwerken.

16.15 uur Afsluiting door Arend Ardon

16.30 uur Einde seminar & social networking borrel

---------------------

Groepskortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar dit event te komen? Onze kortingsregeling voor dit event: 

 • 2 t/m 5 personen: 20% korting
 • 6 en meer personen: 25% korting

N.B. Deze korting is van toepassing op de reguliere deelnamekosten. Stuur ons vooral een e-mail indien u gebruik wenst te maken van onze kortingsregeling.

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 595,- (excl. 21% btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het boekenpakket ter waarde van € 85,99 (incl. btw). Bovendien ontvangen alle deelnemers ook het aanstaande 'Het kleine Innovatieboek' van Kim Spinder, dat dit najaar gaat verschijnen. Wellicht is een of meerdere boeken reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Groepskortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar dit event te komen? Onze kortingsregeling voor dit event: 

 • 2 t/m 5 personen: 20% korting
 • 6 en meer personen: 25% korting

N.B. Deze korting is van toepassing op de reguliere deelnamekosten. Stuur ons vooral een e-mail indien u gebruik wenst te maken van onze kortingsregeling.

Ook interessant voor u"

20 MEI
Online college
Dé onderhandelingsexpert van de VS live met de beste tips voor een nog beter resultaat! Meer
395,-
25 MEI
Online college
Slimme technieken om concentratielekken te dichten en meer gedaan te krijgen Meer
295,-
01 JUN
Webinar
In this digital masterclass Amy Edmondson explores the power of psychological safety, and provides a blueprint for bringing it to life. Meer
395,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden