Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Samen vlammen

Met elkaar naar een vitale organisatie

Seminar met Arjen Banach, Elke Geraerts, Frank Schurink, Annemieke Figee, Leonie van Rijn, Stephen Steijger, Viktor Steijger, Ine van Wijk, Hans van der Loo, Jaco van der Schoor, Peter Dona, Patrick Davidson, Marijke Lingsma

Seminar met Arjen Banach, Elke Geraerts, Frank Schurink, Annemieke Figee, Leonie van Rijn, Stephen Steijger, Viktor Steijger, Ine van Wijk, Hans van der Loo, Jaco van der Schoor, Peter Dona, Patrick Davidson, Marijke Lingsma

Samen vlammen

Met elkaar naar een vitale organisatie

Met onder andere...

Arjen  Banach Arjen Banach
Elke Geraerts Elke Geraerts
Frank Schurink Frank Schurink

Over dit seminar

Helaas zijn wij genoodzaakt om het seminar te cancellen in verband met de maatregelen omtrent de bestrijding van het Corona-virus. Graag ontmoeten wij u te zijner tijd weer op een ander event.

Hoe kom je samen tot een vitale organisatie met gemotiveerde, loyale teams en medewerkers? Tot een organisatie die betere en duurzame resultaten oplevert?

Op het seminar 'Samen vlammen' laten onder andere energie-expert Hans van der Loo, toppsychologe Elke Geraerts en inspirator Arjen Banach je zien én ervaren hoe je met elkaar een vitale en winnende organisatie realiseert. Hoe je de energie binnen jouw organisatie laat stromen en hoe je teams en medewerkers volop laat floreren. Weg van de stilstand, sleur en stress… tijd om samen te vlammen!

Deze dag wordt door Managementboek en Coachlink Academy georganiseerd. Managementboek zal de deelnemersbevestiging verzorgen.

Boekenpakket bij dit seminar

Werkvuur
Hans van der Loo
Werkvuur
28,50
1223
Organisatievibe
Arjen Banach
Organisatievibe
25,50
5072

Programma

09:30 Ontvangst en registratie
10:00 Start programma
16:45 Einde en borrel
10:00 Kick-off
10:15 Mentaal Kapitaal: Versterk veerkracht en vitaliteit in je organisatie
11:15 Korte break
11.30 Workshopronde 1
1. Coaching op basis van (team)-energie
Coaching op basis van (team)-energie Tijdens deze workshop laat Marijke Lingsma je zien hoe je energie effectief inzet tijdens coaching. Zowel bij individuen als teams is energie de beste voorspeller van toekomstig gedrag. Je gaat aan de slag met handige formats waarmee je per direct kunt gaan coachen op basis van energie.
2. Blij(f) Wendbaar met je team
Hoe kom jij met je team (weer) aan de bal in een continu veranderende werkomgeving? Benieuwd naar een integraal handvat om te bepalen of je als team en organisatie wendbaar afgesteld staat? Deze levendige breakout sessie is gebaseerd op het boek ‘Wendbaar Werken!’ In deze sessie leer je de regie te pakken met je team. Je neemt het heft in handen om wendbaar en weerbaar te blijven in woelige tijden. Zodat je als team leert hoe je toekomstbestendig blijft en blijvend het verschil kunt maken.
3. Gedoemanagement: een verrassend energieke opluchting
Gedoe: Iets wat veel tijd en energie vraagt, zonder dat het echt iets oplevert. Gedoemanagement maakt die tijd en energie vrij voor iets anders dan gedoe, iets wat mensen persoonlijk motiveert en organisaties een nieuwe energie geeft. Het is een heel simpel inzicht in het brein, dat enorme invloed heeft ons denken en handelen én als een opluchting ervaren wordt.
4. Samenwerken voor gevorderden
Hoe je energie vretende patronen in de samenwerking makkelijker doorbreekt. In deze workshop leer je hoe je patronen in de samenwerking, waar energie op weglekt, sneller ziet. We leren je hoe je ervoor zorgt dat jouw team patronen zelf ook ziet, bespreekbaar maakt en deze waar nodig doorbreekt. Zodat jij er niet in je eentje aan hoeft te trekken. Meer bereiken met minder energie dus!
12:30 Lunch
13:30 Zincultuur als kickstart van nieuw werkvuur
14:45 Workshopronde 2
1. Vitale teams
Werken aan vitale organisaties vraagt om werken aan vitale teams. Vitale teams zijn team die ‘gezond’ functioneren, waar de communicatie op orde is, er steun en vertrouwen is, waar mensen zich kunnen ontwikkelen en waar ze kunnen leren. Dat vraagt aandacht voor de teamontwikkeling. Maar waar begin je? In deze workshops aandacht voor de elementen die een team tot een vitaal team maakt. Je onderzoekt hoe vitaal jouw team is en maakt een begin met een vitaliteitsplan voor je eigen team. Direct resultaat dus!
2. Effectieve interventies voor duurzame inzetbaarheid
In deze workshop nemen we je mee in de wereld van interventies op duurzame inzetbaarheid. De keuzemogelijkheden zijn enorm, maar welke interventies werken nu echt? Peter Dona geeft je inzicht in de bewezen meest effectieve interventies op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Na deze workshop kun je weloverwogen keuzes maken, van welke interventie je wanneer inzet, waarom en met welk beoogd resultaat.
3. Hoe energieke mensen & teams positieve impact maken
Tijdens deze workshop leer je niet alleen wat energie is maar ook hoe het werkt. En, belangrijker nog, je leert hoe je jezelf en je team kunt activeren om positieve impact te maken. Je krijgt de nieuwste inzichten uit onderzoek en praktijk op een rijtje gezet. Je gaat vervolgens zelf actief aan de slag met de energiezones en energiebronnen en maakt kennis met handige formats en interventies die je de volgende dag meteen kunt toepassen in je werk.
4. Bewust vitaal leiderschap
Wanneer je mensen vraagt naar vitaliteit wordt er al snel gedacht leefstijl. Maar leefstijl is slechts een van de vijf aandachtsgebieden: mentaal welzijn, sociaal welzijn, zelfbewust zijn en spiritueel welzijn spelen een minstens zo belangrijke rol. Vitaal leiderschap is gebaseerd op dit complete pallet. In deze workshop leer je hoe je vitaliteit op de werkvloer bevordert en hoe je mensen begeleid naar het investeren in hun vitaliteit. Je leert welke factoren van invloed kunnen zijn op vitaliteitsbeleving en heb je meer inzicht om anderen te stimuleren.
15:45 Een organisatiecultuur die bruist
16:45 Afsluiting door Patrick Davidson
17:00 Borrel

Sprekers

Arjen  Banach
Arjen Banach
Arjen Banach is een veelgevraagd spreker op het gebied van organisatieontwikkeling, innovatie, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. In 2019 werd hij uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende sprekers in Nederland. Als host van de podcast ‘Energie aan het Werk’ trekt hij langs de opvallendste werkgevers.
Elke Geraerts
Elke Geraerts
Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Zij is mede-oprichter en managing partner van Better Minds at Work en schreef de bestsellers Mentaal Kapitaal, Het Nieuwe Mentaal – Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes en Authentieke Intelligentie. Mentaal Kapitaal werd recent uitgebracht op de internationale markt, getiteld Better Minds en wordt momenteel in het Chinees vertaald. Elke weet telkens over het brein te inspireren en inzichten te geven die een levenslange impact kunnen hebben.
Frank Schurink
Frank Schurink
Frank Schurink is een creatieve duizendpoot. Als bedenker van Gedoemanagement helpt hij mensen om hun persoonlijke mogelijkheden beter te benutten. Hij is ook oprichter-directeur van Okapi Corporate Identity Atelier, dat bedrijven helpt bij het ontwikkelen van passende identiteiten die energie geven en gedoe minimaliseren. Frank Schurink geeft inzichtelijke, confronterende en vooral ook humoristische lezingen, trainingen en workshops rond het thema Gedoemanagement. Gedoe is een prachtige bindende factor tussen mensen van alle rangen en roept bij iedereen wel herkenning op. Interessant is dan de vraag wat gedoe is en wat het doet met de dynamiek van jou en je organisatie? Is er een effectieve en praktische manier om er mee om te gaan?
Annemieke Figee
Annemieke Figee
Annemieke is psycholoog en teamcoach. Samen met Léonie van Rijn is zij eigenaar van Firijn. Hun gezamenlijke missie is om complexe teamzaken simpel te houden. Zij coachen teams met relatief simpele interventies die grote impact hebben. Ze begeleiden organisaties bij cultuurverandering. Ze hebben ze een eigen methodiek ontwikkeld om hardnekkige patronen in teams te veranderen, waarin de ongeschreven regels van het team een grote rol spelen. Ze trainen en coachen ook managers en teamcoaches in hun methodiek. Kenmerkend voor Annemieke zijn haar scherpe analyses en resultaatgerichtheid. Vanuit zachtheid houdt ze teams stevige spiegels voor en leert hen hoe ze die zélf kunnen doorbreken.
Leonie van Rijn
Leonie van Rijn
Léonie van Rijn is psycholoog en teamcoach. Samen met Annemieke Figee is zij eigenaar van Firijn. Hun gezamenlijke missie is om complexe teamzaken simpel te maken en houden. Zij coachen teams met , op het oog, simpele interventies die grote impact hebben. Ze begeleiden organisaties bij cultuurverandering. Hierbij maken ze gebruik van hun een eigen methodiek om hardnekkige patronen in teams te veranderen. De ongeschreven regels van het team spelen hierin een grote rol. Managers en (team)coaches die met de methodiek willen werken kunnen een training of coachtraject bij Firijn volgen. Kenmerkend voor Léonie zijn haar oprechtheid, rust en resultaatgerichtheid. Met humor en compassie legt ze patronen in teams bloot. Hier stopt ze echter niet. Ze pakt door tot er resultaten geboekt zijn.
Stephen Steijger
Stephen Steijger
Stephen Steijger is ervaringsdeskundige en expert op het gebied van teamontwikkeling. Hij werkt vanuit Optimaal Talent aan training en coaching van personen, teams en organisaties op het gebied van hr, (verander)management en persoonlijke effectiviteit.
Viktor Steijger
Viktor Steijger
Viktor, Erik en Stephen Steijger zijn ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van teamontwikkeling. Zij werken vanuit Optimaal Talent aan training en coaching van personen, teams en organisaties op het gebied van hr, (verander)management en persoonlijke effectiviteit.
Ine van Wijk
Ine van Wijk
Ine van Wijk is trainer, coach bij Vitalogisch. Zij begeleidt mensen bij het ontdekken van hun talenten en drijfveren. Daarnaast helpt zij organisaties en personen van ‘weten’ naar ‘doen’.
Hans van der Loo
Hans van der Loo
Hans van der Loo is expert op het gebied van energiek veranderen. Als adviseur, publicist en spreker richt hij zich op het bevorderen van de kracht waarmee mensen, teams en organisaties in beweging te komen teneinde om uitzonderlijke prestaties te realiseren. Dat doet Hans vanuit betterday. Dit bureau, waar Hans mede-oprichter en mede-eigenaar van is, specialiseert zich in heldere cultuuranalyses, de realisatie van krachtige gedragsveranderingen en gewenste prestatieverbeteringen. Hans van der Loo is schrijver van bestsellers als ‘Waar haal je de energie vandaan?’, 'Kus de visie wakker’, 'Musk Mania (de vijf waanzinnige succesprincipes van Elon Musk)’, 'We hebben er zin in', 'Energy Boost' en 'Vaart maken'.
Jaco van der Schoor
Jaco van der Schoor
Jaco van der Schoor is organisatiepsycholoog en expert op het gebied van teamontwikkeling. Hij is directeur/eigenaar van Mensen in Bedrijf. Hij adviseert en begeleidt managementteams van grote organisaties op het gebied van samenwerking.
Peter Dona
Peter Dona
Peter Dona (1955) is eigenaar van het adviesbureau Dona HR Advies LLP, dat zich vooral richt op strategische (risico)vraagstukken op het gebied van organisatie en medewerkers. Peter adviseert verzekeraars, arbodiensten, grote ondernemingen en mkb-bedrijven in vrijwel alle sectoren over productiviteitverbeteringen, duurzame inzetbaarheid, HRM en strategische personeelsplanning. Peter is tevens kerndocent bij Avans Plus en betrokken bij post-hbo en masteropleidingen zoals Integraal Gezondheidsmanagement/duurzame inzetbaarheid (RAIGM), HR-trends/SPP en de masteropleiding strategisch HRM. Hij is medeauteur van de boeken: Aan zet met inzet, een handboek over duurzame inzetbaarheid dat in 2012 is verschenen, en het Werkstressalfabet dat in 2014 is verschenen. Verder is hij auteur van talloze blogs en artikelen over genoemde onderwerpen. Peter is lid van de normcommissie Duurzame Inzetbaarheid (NPR 6070) en in die hoedanigheid betrokken bij de ontwikkeling van de digitale tool (quickscan en detailscan) voor duurzame inzetbaarheid .Ook is hij lid van de (internationale) HRM-commissie, met specifieke aandacht voor HR Analytics & Metrics en Workflow management. Peter is Arbeid & Organisatiesocioloog/bedrijfskundige en volgt een PhD-programma aan de Open Universiteit.
Patrick Davidson
Patrick Davidson
Patrick Davidson helpt mensen & teams om op eigen kracht te veranderen. Hij schreef de bestsellers ‘Werkvuur: hoe energieke mensen & teams positieve impact maken’, 'Waar haal je de energie vandaan?’ en het in 8 talen verschenen 'Musk Mania'. Samen met Hans van der Loo is hij eveneens eigenaar van betterday en EnergyFinder. Veelgevraagd spreker, bestseller-auteur en inspirerende dagvoorzitter. Gefascineerd door mensen en teams die zichzelf overtreffen. Weet precies hoe jij met je team beter kunt presteren en bezorgt je in minder dan een dag een vliegende (door-)start.
Marijke Lingsma
Marijke Lingsma
Marijke Lingsma is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard en wordt binnen het coachvak gezien al toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen. Centraal staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu. Zij gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Coachen gaat over leerprocessen, met het accent op 'leren van en met elkaar'. Lingsma is de pionier van systeemgerichte coaching. Ze schreef er het eerste Nederlandstalige boek over: Aan de slag met Teamcoaching (1999). Hierin combineert ze de praktische systeembenadering met haar passie voor de dynamiek van leerprocessen binnen organisaties. In de zomer van 2018 verscheen een hernieuwde en uitgebreidere versie van deze bestseller. Inmiddels heeft ze diverse succesvolle coachingboeken op haar naam staan. Haar opleidingsinstituut Coach Boulevard biedt coachopleidingen, erkende leergangen Individuele Coaching, Teamcoaching en Agile-lean teamcoaching, opgebouwd uit themagerichte eendaagse modules aan. Recent zijn ook korte opleidingen aan het aanbod toegevoegd, zoals Coachend Leiderschap 3.0 en Teamcoaching in een agile omgeving. De opleidingen zijn St!R- en NOBCO-geaccrediteerd alsmede CEDEO en Post-hbo erkend.

Video

Praktische informatie

Locatie

DUS

Sophialaan 1 3542 AR Utrecht

Routebeschrijving

Programma

09.30 uur Ontvangst en registratie

10.00 uur Kickoff door Patrick Davidson

10.15 uur Elke Geraerts - Mentaal Kapitaal: Versterk veerkracht en vitaliteit in je organisatie

Elke Geraerts’ verhaal over mentaal kapitaal vormt niet alleen het perfecte antigif tegen stress of burn-out, maar is ook een eyeopener voor iedereen die wil weten hoe investeren in veerkracht kan leiden tot meer productiviteit en geluk, voor jezelf en je gehele organisatie. Je gaat bovendien naar huis met een 48-uren durende uitdaging op zak, waarin Elke je stimuleert om een aantal veerkrachtige tips en tricks meteen toe te passen in de praktijk.

11.15 uur Korte break

11.30 uur Workshopronde 1

1. Marijke Lingsma - Coaching op basis van (team)-energie

Tijdens deze workshop laat Marijke Lingsma je zien hoe je energie effectief inzet tijdens coaching. Zowel bij individuen als teams is energie de beste voorspeller van toekomstig gedrag. Je gaat aan de slag met handige formats waarmee je per direct kunt gaan coachen op basis van energie.

2. Stephen Steijger, Victor Steijger - Blij(f) Wendbaar met je team

Hoe kom jij met je team (weer) aan de bal in een continu veranderende werkomgeving? Benieuwd naar een integraal handvat om te bepalen of je als team en organisatie wendbaar afgesteld staat? Deze levendige breakout sessie is gebaseerd op het boek ‘Wendbaar Werken!’ In deze sessie leer je de regie te pakken met je team. Je neemt het heft in handen om wendbaar en weerbaar te blijven in woelige tijden. Zodat je als team leert hoe je toekomstbestendig blijft en blijvend het verschil kunt maken. 

3. Frank Schurink - Gedoemanagement: een verrassend energieke opluchting

Gedoe: Iets wat veel tijd en energie vraagt, zonder dat het echt iets oplevert. Gedoemanagement maakt die tijd en energie vrij voor iets anders dan gedoe, iets wat mensen persoonlijk motiveert en organisaties een nieuwe energie geeft. Het is een heel simpel inzicht in het brein, dat enorme invloed heeft ons denken en handelen én als een opluchting ervaren wordt. 

4. Annemieke Figee, Leonie van Rijn - Samenwerken voor gevorderden

Hoe je energievretende patronen in de samenwerking makkelijker doorbreekt.

In deze workshop leer je hoe je patronen in de samenwerking, waar energie op weglekt, sneller ziet. We leren je hoe je ervoor zorgt dat jouw team patronen zelf ook ziet, bespreekbaar maakt en deze waar nodig doorbreekt. Zodat jij er niet in je eentje aan hoeft te trekken. Meer bereiken met minder energie dus!

12.30: Lunch

13.30: Hans van der Loo - Zincultuur als kickstart van nieuw werkvuur

Werkvuur – de positieve energie waarmee mensen aan het werk zijn – is niet alleen afhankelijk van individuele daden en gewoonten. Ook de culturele context ia van groot belang. Sterker nog, om je werkvuur een kick-start te geven, is het cruciaal om over een energieke zincultuur te beschikken. Wat zijn de kenmerken van zo’n zincultuur?

Wat zijn concrete voorbeelden? Wat kun je doen om morgen met de bouw van een zincultuur te beginnen? In een spetterende presentatie krijg je antwoord op deze vragen.

14.30 uur Korte break

14.45 uur Workshopronde 2

1. Jaco van der Schoor - Vitale teams

Werken aan vitale organisaties vraagt om werken aan vitale teams. Vitale teams zijn team die ‘gezond’ functioneren, waar de communicatie op orde is, er steun en vertrouwen is, waar mensen zich kunnen ontwikkelen en waar ze kunnen leren. Dat vraagt aandacht voor de teamontwikkeling. Maar waar begin je? In deze workshops aandacht voor de elementen die een team tot een vitaal team maakt. Je onderzoekt hoe vitaal jouw team is en maakt een begin met een vitaliteitsplan voor je eigen team. Direct resultaat dus!

2. Peter Dona - Effectieve interventies voor duurzame inzetbaarheid

In deze workshop nemen we je mee in de wereld van interventies op duurzame inzetbaarheid. De keuzemogelijkheden zijn enorm, maar welke interventies werken nu echt?  Peter Dona  geeft je inzicht in de bewezen meest effectieve interventies op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Na deze workshop kun je weloverwogen keuzes maken, van welke interventie je wanneer inzet, waarom en met welk beoogd resultaat.

3. Patrick Davidson en Hans van der Loo - Hoe energieke mensen & teams positieve impact maken

Tijdens deze workshop leer je niet alleen wat energie is maar ook hoe het werkt. En, belangrijker nog, je leert hoe je jezelf en je team kunt activeren om positieve impact te maken. Je krijgt de nieuwste inzichten uit onderzoek en praktijk op een rijtje gezet. Je gaat vervolgens zelf actief aan de slag met de energiezones en energiebronnen en maakt kennis met handige formats en interventies die je de volgende dag meteen kunt toepassen in je werk. 

4. Ine van Wijk - Bewust vitaal leiderschap

Wanneer je mensen vraagt naar vitaliteit wordt er al snel gedacht leefstijl. Maar leefstijl is slechts een van de vijf aandachtsgebieden: mentaal welzijn, sociaal welzijn, zelfbewust zijn en spiritueel welzijn spelen een minstens zo belangrijke rol. Vitaal leiderschap is gebaseerd op dit complete pallet.

In deze workshop leer je hoe je vitaliteit op de werkvloer bevordert en hoe je mensen begeleid naar het investeren in hun vitaliteit. Je leert welke factoren van invloed kunnen zijn op vitaliteitsbeleving en heb je meer inzicht om anderen te stimuleren.

15.45: Arjen Banach - Een organisatiecultuur die bruist

16.45: Afsluiting door Patrick Davidson

17.00: borrel

----------------------------------------------------------------

Deze dag wordt door Managementboek en Coachlink Academy georganiseerd. Managementboek zal de deelnemersbevestiging verzorgen.

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 495,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt een boekenpakket t.w.v. € 52,49.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Deze dag wordt door Managementboek en Coachlink Academy georganiseerd. Managementboek zal de deelnemersbevestiging verzorgen.

Ook interessant voor u"

30 MRT
Seminar
De mooiste lessen uit het bestverkochte managementboek van 2020! Meer
295,-
20 APR
Webinar
Wat als klanten meer willen dan een uitstekende service? Meer
295,-
01 JUN
Seminar
Kom ook naar deze unieke dag met 5 topsprekers over de psychologie van leiderschap. Meer
625,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden