Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het Cultuurspel

Aan de slag met organisatiecultuur

Spel (h) Nederlands 2006 9789058711564
Voormalig top 100Totaal 194 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Het cultuurspel' is een praktisch hulpmiddel voor adviseurs, coaches, trainers en managers die een cultuurverandering willen realiseren in hun organisatie, afdeling of team.

Het spel gebruikt de Egyptische mythologie als metafoor. Aan de hand van vier stappen worden de spelers door het gehele proces van verandering geleid.

De droom: Het verbeelden van de gewenste cultuur; wat is onze visie?
De spiegel: Confrontatie, feedback en inzicht; wat houdt ons tegen om de visie te realiseren?
De dood: Afscheid nemen van het oude en daarmee ruimte maken voor het nieuwe.
Het nieuwe begin: Concrete afspraken en acties om de cultuurverandering tot stand te brengen.

Het spel bestaat per stap uit opdrachtkaarten, die de spelers op een actieve wijze aanzetten tot denken, voelen en doen.

Specificaties

ISBN13:9789058711564
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:48
Druk:1
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

3.8 van de 5
9 stemmen
2
5
0
2
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jacky van de Goor

Jacky van de Goor (1968) werkt als organisatieadviseur aan gelukkige organisaties: organisaties waarin mensen hun kwaliteiten inzetten voor een zinvol doel. Zij is gespecialiseerd in vragen rond de thema's zingeving, organisatiecultuur, missie- en visieontwikkeling en samenwerking. Ze heeft ervaring in zowel de profit als non-profit sector. Jacky van de Goor begon haar loopbaan als industrieel ontwerper, maar ontdekte gaandeweg dat zij mensen mooier vindt dan dingen: het proces raakt haar meer dan de inhoud. Dit heeft geleid tot de overstap naar het vak van organisatieadviseur, aanvankelijk bij Schouten & Nelissen en sinds 2006 vanuit haar eigen adviesbureau Legende. Zij werkt nauw samen met Rijnconsult. Daarnaast is zij vrijwilliger bij het Rode Kruis en fervent beoefenaar van improvisatietoneel ofwel theatersport.

Andere boeken door Jacky van de Goor

Over Vincent van Reusel

Vincent van Reusel (1963) is organisatieadviseur en auteur. Vanuit zijn bedrijf Pelgrim organisatieadvies & training is hij gespecialiseerd in gedrag en cultuur in organisaties. Hij coacht leidinggevenden, adviseert managementteams en faciliteert werkconferenties. Zijn interesse voor gedrag in groepen deed hij op in de jaren 80 als cursusleider bij de Outward Bound School in Nederland. Hij werkte vanaf 1997 een tiental jaren bij Schouten & Nelissen als trainer/adviseur op het gebied van samenwerking, leiderschap en cultuur in organisaties. Vincent van Reusel is lid van de Orde van Organisatieadviseurs (OOA) en lid van de Vereniging voor Loopbaanprofessionals (NOLOC).

Andere boeken door Vincent van Reusel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Cultuurspel