Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het Cultuurspel

Aan de slag met organisatiecultuur

Spel (h) Nederlands 2006 9789058711564
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Het cultuurspel' is een praktisch hulpmiddel voor adviseurs, coaches, trainers en managers die een cultuurverandering willen realiseren in hun organisatie, afdeling of team.

Het spel gebruikt de Egyptische mythologie als metafoor. Aan de hand van vier stappen worden de spelers door het gehele proces van verandering geleid.

De droom: Het verbeelden van de gewenste cultuur; wat is onze visie?
De spiegel: Confrontatie, feedback en inzicht; wat houdt ons tegen om de visie te realiseren?
De dood: Afscheid nemen van het oude en daarmee ruimte maken voor het nieuwe.
Het nieuwe begin: Concrete afspraken en acties om de cultuurverandering tot stand te brengen.

Het spel bestaat per stap uit opdrachtkaarten, die de spelers op een actieve wijze aanzetten tot denken, voelen en doen.

Specificaties

ISBN13:9789058711564
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:48
Druk:1
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

3.8 van de 5
9 stemmen
2
5
0
2
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jacky van de Goor

Jacky van de Goor werkt als organisatieadviseur en trainer, auteur en onderzoeker aan vitale organisaties. Zij is gefascineerd door de manier waarop we op het werk gewoontes creëren waar niemand gelukkig van wordt, maar waar we hopeloos in vast komen te zitten - magisch en tragisch. Vanuit haar eigen adviesbureau Legende richt zij zich op het doorbreken van deze verstikkende patronen, om ruimte te maken voor zin en energie. Met veel aandacht voor leiderschap, organisatiecultuur, inspiratie en zingeving. Haar ruime praktijkervaring combineert ze daarbij met wetenschappelijke inzichten en speelse, prikkelende interventies. Daarnaast doet Jacky wetenschappelijk onderzoek naar bezielende verhalen bij het Storylab van de Universiteit Twente, en geeft zij lezingen, workshops en gastcolleges.

Andere boeken door Jacky van de Goor

Over Vincent van Reusel

Vincent van Reusel (CMC) is managementconsultant en teamcoach. Hij begeleidt teams van professionals en managementteams bij leren, ontwikkelen en veranderen. Klanten benoemen zijn werkwijze als 'prikkelend, enthousiasmerend en inzicht gevend'. Oorspronkelijk startte hij zijn loopbaan in de Belgische Ardennen als cursusleider in het outdoor trainingswerk en gaf hij sollicitatietrainingen aan jongeren. In 1997 maakte hij de overstap naar het bureau Schouten & Nelissen waar hij als adviseur/projectleider kennismaakte met organisatieontwikkeling binnen het bedrijfsleven. Vincent is vanuit ‘NEXTprofessional.nl’ gespecialiseerd in teamwork en teamontwikkeling binnen organisaties. Bij THEMA verschenen van hem meerdere spellen voor trainers waarvan ‘Het Teamspel’ is geclassificeerd als ‘evergreen’ bij Managementboek.nl. In 2012 verscheen 'Inzicht in teams' dat hij schreef samen met Natasja Loomans. Voor de Canon van het Leren -uitgegeven bij Vakmedianet- schreef hij een bijdrage over 'Teamdoelmatigheid'. In 2016 is 'Het Teamspel' opnieuw uitgegeven.

Andere boeken door Vincent van Reusel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Cultuurspel