Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het Teamspel

60 Kaarten

Spel (h) Nederlands 2017 9789462720916
10
Voormalig top 10Totaal 120 dagen
EvergreenTotaal 652 dagen
Verkooppositie 1297Hoogste positie: 2
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Het Teamspel' is voor iedereen die te maken heeft met teamwork. Dit spel maakt de belangrijkste aspecten van het samenwerken bespreekbaar. Waar gaan we voor? Waar staan we voor? Wat zijn onze belangrijkste doelen? Wat verwachten we van elkaar? En ook: hoe zien we elkaar? Het teamspel is bedoeld voor teams in organisaties, zoals afdeling- en projectteams en managementteams.

Maar het spel kan ook gebruikt worden bij samenwerking die minder is gevormd rond 'een concreet probleem met een doel', maar veel meer rond 'een vraagstuk met kansen en ambities'. Denk hierbij aan allianties, netwerken, kenniskringen, hot spots en andere partnerships.

Juist als het gezamenlijke doel en de werkwijze nog niet helder zijn, kan 'Het Teamspel' helpen om duidelijkheid te creëren. Ooit aan je collega's gevraagd wat ze als hoofddoel van jullie samenwerking zien? Opgeschreven wat je Superman zou laten doen als hij jouw team zou komen versterken? Of bedacht voor welke belangrijke prijs je jouw team zou nomineren? Vast niet.

Met dit Teamspel ontdek je op een heel creatieve manier allerlei onvermoede teamtalenten. Teamspirit verbeteren. En dat niet alleen. Met 'Het Teamspel' maak je de belangrijkste aspecten van teamwork bespreekbaar. Want voor een hecht team is goede samenwerking onmisbaar. En daarvoor heb je antwoord nodig op belangrijke vragen als: 'Wat is onze bijdrage?', 'Wat zijn nu eigenlijk onze belangrijkste doelen?', 'Hoe hebben we de taken en rollen verdeeld?' En, last but not least: 'Hoe zien we elkaar?'

Die antwoorden vind je met 'Het Teamspel', dé toolkit voor procesbegeleiders. Een beproefd concept van teameffectiviteit Maar laten we niet vergeten dat je, behalve om de teamspirit te verbeteren, 'Het Teamspel' natuurlijk ook 'gewoon' kunt spelen omdat het leuk is. Het maakt verrassend veel creativiteit en spontaniteit los, verhoogt de teamgeest en geeft een verfrissende kijk op de gang van zaken.

Omdat 'Het Teamspel' gebaseerd is op een beproefd concept van teameffectiviteit, is het uitstekend te gebruiken bij professionele teamcoaching, workshops over samenwerking, of bij kick-offs van projectteams. Hét spel dus voor een professioneel team.

Specificaties

ISBN13:9789462720916
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:60
Druk:9
Verschijningsdatum:13-1-2017
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Het Teamspel
Bert Peene | 3 mei 2005
Wie zijn vakliteratuur enigszins kent, weet dat het met de effectiviteit van teams doorgaans slecht gesteld is. Cynici weten wel hoe dat komt: de mens is van nature niet tot samenwerking geneigd. Bekijk je het thema wat genuanceerder, dan kun je in ieder geval vaststellen dat teams vaak zonder al teveel bagage op pad worden gestuurd. Over taak- en rolverdeling is amper nagedacht, met de kwaliteit van de onderlinge verhoudingen zal het hopelijk wel loslopen en geloof het of niet: sommige teams weten niet precies met welk doel zij in het leven geroepen zijn. Dat het dan fout gaat, is zo vreemd nog niet.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
45 stemmen
18
15
8
3
1

Over Vincent van Reusel

Vincent van Reusel (1963) is organisatieadviseur en auteur. Vanuit zijn bedrijf Pelgrim organisatieadvies & training is hij gespecialiseerd in gedrag en cultuur in organisaties. Hij coacht leidinggevenden, adviseert managementteams en faciliteert werkconferenties. Zijn interesse voor gedrag in groepen deed hij op in de jaren 80 als cursusleider bij de Outward Bound School in Nederland. Hij werkte vanaf 1997 een tiental jaren bij Schouten & Nelissen als trainer/adviseur op het gebied van samenwerking, leiderschap en cultuur in organisaties. Vincent van Reusel is lid van de Orde van Organisatieadviseurs (OOA) en lid van de Vereniging voor Loopbaanprofessionals (NOLOC).

Andere boeken door Vincent van Reusel

Over Natasja Loomans

Natasja Loomans is communicatietrainer en auteur. Sinds 2003 verzorgt zij vanuit haar bedrijf Toguna Training (www.toguna.nl) trainingen op het gebied van communicatie, samenwerken en didactische vaardigheden. Uitgangspunt in haar werk is dat de werelden binnen een organisatie enorm kunnen verschillen en dat je iedere keer heel goed moet kijken en luisteren naar wat de problemen en mogelijkheden zijn. Natasja Loomans ondersteunt managers en medewerkers bij het onderzoeken van de eigen unieke situatie en bij het vinden van eigen oplossingen die wel werken.

Andere boeken door Natasja Loomans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Teamspel