Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Een pen tegen permanente oorlog

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789464624267
Direct te downloaden

Samenvatting

De afgelopen jaren in de Tweede Kamer, was Sadet Karabulut woordvoerder namens de Socialistische Partij over buitenlandse zaken en defensie. Dit woordvoerderschap kan het beste gekarakteriseerd worden als een continue strijd tegen (voorstanders van) permanente oorlog. Want ondanks mislukte militaire interventies in Afghanistan, Irak, Libië, Jemen en allerlei andere landen blijft voor veel politici het oorlogswapen, of het dreigen daarmee, een gewild instrument in de internationale politiek.

Deze anti-interventionistische strijd vond plaats op straat, bij demonstraties, in de Tweede Kamer, tijdens debatten, maar ook in de publieke opinie, middels ingezonden stukken. Dit boek is een bundeling van een selectie van de indringende en heldere opiniestukken van Sadet Karabulut op dit terrein, die, op een enkele uitzondering na, eerder gepubliceerd zijn in nationale en regionale dagbladen, in (digitale) tijdschriften, op websites en elders. Ook zijn twee toespraken in dit boek opgenomen.
De artikelen zijn gesorteerd per thema. Aandacht is er onder andere voor de door de VS ontketende, zogenoemde oorlog tegen het terrorisme en de averechtse resultaten daarvan; de oorlog tegen Islamitische Staat, die niet alleen een einde maakte aan het kalifaat, maar ook aan vele duizenden levens van onschuldige burgers; de oorlog tegen Afghanistan, die alweer twintig jaar duurt, de voortdurende bezetting van Palestina, ontwikkelingen in Turkije en de oorlog in Syrië en Jemen. Tevens waarschuwt Karabulut voor een nieuwe koude oorlog tegen Iran.

Tezamen geven deze stukken uiting aan de broodnodige strijd tegen eindeloze, niet zelden in geheimhouding gehulde en van leugens en misleiding doorspekte oorlogvoering en de profiteurs daarvan – een strijd die voortgezet moet en ook zal worden, tot de wapens zwijgen.

Specificaties

ISBN13:9789464624267
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:200
Druk:1
Verschijningsdatum:5-3-2021
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding
Twee toespraken
Terrorisme
Islamitische Staat
Afghanistan
Midden-Oosten
Jemen
Iran
Kernwapens
Nieuwe Koude Oorlog
Amerika
Defensie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Een pen tegen permanente oorlog