OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Algemeen management

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Algemeen management

  Hier vindt u artikelen rond boeken over managementvaardigheden. Van teamrollen van Belbin tot gespreksvoering en Quinn. Kortom alles voor managers en leidinggevenden.
  2.970 resultaten
  recensie
  Algemeen management
  30 september 2022
  Peter de Roode
  4-5 minuten leestijd
  ‘De Blauwe fabel’ van onderzoeksjournalist Ties Joosten van ‘Follow the money‘ maakt pijnlijk duidelijk hoe de overheid telkenmale de KLM redt in moeilijke tijden en hoe de KLM van meet af aan groei blijft nastreven. Wat opvalt in is dat de moraliteit ondergeschikt is gemaakt aan die groei, zowel bij de overheid als bij de KLM. Het is een zeer lezenswaardig boek dat een ongemakkelijk inkijkje geeft in het wel en wee van de Nederlandse bedrijfspolitiek. 
  video
  Algemeen management
  29 september 2022
  Joriene Beks
  Voel jij je voldoende thuis? Durf jij je mening met anderen te delen? Fouten te bespreken? Deze praatkaarten, bestaande uit 50 prikkelende stellingen, ondersteunen je om het (soms) lastige gesprek over psychologische veiligheid binnen jouw team op gang te brengen. Ze stimuleren je tot nadenken en het innemen van eigen standpunten. Om die vervolgens openlijk met elkaar te bespreken. In de Bookchat laat Joriene Beks aan de hand van een aantal kaarten zien hoe het werkt. 
  Interview
  Algemeen management
  26 september 2022
  Jeroen Ansink
  5-6 minuten leestijd
  Werkrelaties zijn vaak onnodig ingewikkeld, stelt bedrijfsadviseur Myra van Zwieten in ‘Werken zonder ruis’. In het boek introduceert ze samen met co-auteur André Kalden een gemeenschappelijke taal waarmee rollen en verantwoordelijkheden zonder emotie bespreekbaar kunnen worden gemaakt. ‘Als er gedoe is tussen jou en degene die jij aanstuurt, dan ligt de fout primair bij jou als leidinggevende.’
  achtergrond
  Algemeen management
  22 september 2022
  Bertrand Weegenaar
  8-11 minuten leestijd
  De klimaatcrisis raakt ons allemaal en gaat ons ook allemaal aan. In 2050 moeten EU-landen klimaatneutraal zijn. Deze Uit de boeken gaat over boeken waarmee we een stap, en soms meerdere stappen verder gaan. Boeken over hoe bedrijven klimaatactief kunnen worden met duurzaam ondernemen. Geëxperimenteerd wordt er al volop. Er zijn belangrijke kennisbronnen en ervaringsverhalen.  
  preview
  Algemeen management
  15 september 2022
  Peter Kunneman
  3-4 minuten leestijd
  ‘Leve het team’ van Peter Kunneman en Paula Nordhauzen is het eerste Nederlandstalige boek over Systems-Centered Training (SCT) in organisaties. In hun preview vertellen ze wat dat is, en wat je ermee kunt.
  preview
  Algemeen management
  14 september 2022
  Gonny Vink
  3-4 minuten leestijd
  Er zijn al veel boeken geschreven over ‘Het nieuwe werken’ en meer recent over het hybride werken. Toch ontbrak er iets, vonden wij. Veel boeken gaan over hoe jij als medewerker je werk anders kunt inrichten. Maar een boek over het inrichten van een hybride organisatie misten we nog.
  preview
  Algemeen management
  9 september 2022
  Martijn Daalder
  3-4 minuten leestijd
  ‘Dit is geen boek over samenwerken, maar over samenwerkingsverbanden.’ Zo begint Martijn Daalder ‘De Samenwerkingscode’. Als we samenwerking écht zo belangrijk vinden, zo vindt hij, dan moeten tenminste dezelfde taal spreken. In deze preview vertelt hij over zijn boek.
  preview
  Algemeen management
  7 september 2022
  Myra van Zwieten
  3-4 minuten leestijd
  Het onderhouden van goede relaties met collega’s en leidinggevenden is nog niet zo eenvoudig. Gelukkig is met duidelijkheid over rollen een hoop ruis – van subtiel tot extreem – te voorkomen. Dat is de belofte van de auteurs van ‘Werken zonder ruis’. In hun preview vertellen ze over hun boek.
  recensie
  Algemeen management
  2 september 2022
  Henk Jan Kamsteeg
  3-5 minuten leestijd
  Waar draait het in leiderschap om? En hoe kunnen we zo effectief onze medewerkers verder helpen? Gwenda Schlundt Bodien en Coert Visser gaan hier in ‘Handboek Progressiegericht Leidinggeven’ uitvoerig op in door ons onder andere diverse gesprekstechnieken aan te reiken.
  recensie
  Algemeen management
  30 augustus 2022
  Anke Tijtsma
  5-6 minuten leestijd
  Hoe recenseer je een boek dat bestaat uit een verzameling van – zogenaamde – vignetten en essayachtige verhalen die zijn opgetekend door de auteur op basis van gesprekken met acht bestuurders? Door maar gewoon te beginnen en te kijken wat er dan ontstaat?  
  recensie
  Algemeen management
  19 augustus 2022
  Jan Hoogstra
  3-5 minuten leestijd
  De comfortzone voelt altijd veilig, je doet daar de vertrouwde dingen die je goed kunt. Maar is dat wel blijvend? Met alle veranderingen die steeds sneller lijken te gaan is het de vraag of het vakgebied waarin je comfortzone zich bevindt morgen nog interessant is voor je werkgever of klant. Hugo Hoetink beschrijft in ‘De krakende comfortzone’ hoe je van comfortzone naar mooi werk kunt gaan. 
  recensie
  Algemeen management
  19 augustus 2022
  Carla Verwijs
  2-3 minuten leestijd
  Nederland is koploper in kenniswerk, wat betekent dat de meeste bezoekers van Managementboek.nl kenniswerkers zijn. We zijn dan wel bijna allemaal kenniswerkers, maar wie beheerst het vak van ‘kenniswerker’ nu echt en maakt optimaal gebruik van digitale hulpmiddelen?
  recensie
  Algemeen management
  12 augustus 2022
  Rogier van der Wal
  3-4 minuten leestijd
  Dat luisteren een onderschatte vaardigheid is behoeft nauwelijks betoog. Mondigheid en assertiviteit gelden in Nederland als een groot goed, maar met alleen zenden kom je er niet. En zoals Eric de Haan aan het begin van de inleiding van ‘Luisteren is goud’ stelt: iedereen wil gehoord worden. 
  video
  Algemeen management
  9 augustus 2022
  Matthijs Steeneveld
  Je geeft leiding aan mensen, maar hoe zorg je ervoor dat ze goed presteren én het naar hun zin hebben? Organisatiepsycholoog Matthijs Steeneveld vertaalt de laatste wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk. Inzichten over motivatie, werkdruk en omgaan met tegenslagen. 'Autonomie Verbondenheid Competentie Purpose' is een waardevolle tool voor leidinggevenden, maar ook voor teamcoaches en trainers die goed werk willen maken. In de Bookchat legt hij uit wat dat precies is.
  recensie
  Algemeen management
  9 augustus 2022
  Roy van den Anker
  3-4 minuten leestijd
  Bij de titel De krakende comfortzone dacht ik niet gelijk aan ervaren professionals, ondanks de ondertitel die er expliciet naar verwijst. Mijn eerste gedachte was dan ook niet heel enthousiast. Het thema comfortzone is namelijk al behoorlijk uitgemolken.
  recensie
  Algemeen management
  9 augustus 2022
  Annemarie Smits
  3-4 minuten leestijd
  Ik had een vakantiethriller van Suzanne Vermeer kunnen pakken of de laatste Karin Slaughter in mijn koffer kunnen doen, maar het is het ‘Vakantieboek voor professionals en managers’ geworden. De ultieme zomerleestip volgens uitgever Business Contact. 
  recensie
  Algemeen management
  2 augustus 2022
  Chris Maas Geesteranus
  3-5 minuten leestijd
  In dit kleine boekje (ruim 55 bladzijden A5) komt de auteur tot een aantal overlevingsprincipes uit de natuur die volgens haar toepasbaar zijn op menselijke organisaties. Is dat dan nodig, kan men zich afvragen?
  video
  Algemeen management
  26 juli 2022
  Frank Deuring
  Angst voor fouten leidt tot burn-outs, onnodige kosten en een waardeloze sfeer op de werkvloer. Een organisatie die radicaal open is over fouten, hoe mooi zou dat zijn? Daar voelt iedereen zich veilig om zelfs de meest gigantische blunders te delen. Daar word je niet afgerekend op fouten. Sterker nog: je lef wordt juist gewaardeerd. Wil je fouten ook in je voordeel laten werken? In de Bookchat vertelt Frank Deuring over zijn boek Superfalen. 
  recensie
  Algemeen management
  13 juli 2022
  Bertrand Weegenaar
  6-8 minuten leestijd
  Als de partners van de grote venture capital bedrijven hun lamellen ’s ochtends openen aan Sand Hill Road, Menlo Park in Californië kunnen ze uitkijken op de campus van Stanford University. Daar loopt de nieuwe generatie Hewlett, Wozniak, Page en Brin en duizenden anderen voor hen. Mensen met grote ideeën die hun fondsen kunnen gebruiken om te starten en te groeien.  
  recensie
  Algemeen management
  11 juli 2022
  Jeanine Dijkhuis
  3-4 minuten leestijd
  Zit je meer dan vijf uur per dag achter een beeldscherm? Werk je vanuit je inbox, met sticky notes en een to do list? Dan wordt het tijd om je digitale leven te reorganiseren. Met als idee dat je meer energie overhoudt. Daarover gaat ‘Ons werk is stuk’.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden