OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Preview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer
    Toon resultaten

    Previews

    Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
    1.639 resultaten
    preview
    Verandermanagement
    3 december 2021
    Peter de Roode
    2-4 minuten leestijd
    Managers gaan er vanuit dat als hun medewerkers vakbekwaam zijn, zij wel mee kunnen bewegen met veranderingen. Niets is minder waar, betogen Elmas Duduk en Peter de Roode in De Comfort-transitie. Vakbekwaamheid is noodzakelijk, maar onvoldoende om een organisatie verder te helpen. In hun preview vertellen ze over hun boek.
    preview
    Leiderschap
    2 december 2021
    Kees Versteegh
    4-6 minuten leestijd
    In Schaduwleiders beschrijft Kees Versteegh de grote invloed achter de schermen van 'tweede mannen' (en vrouwen) in de politiek, die hun leiders toejuichen, maar hen ook tegenspreken en troosten. In dit blog vertelt Versteegh over de verschillen en overeenkomsten tussen duo's in politiek en bedrijfsleven.
    preview
    Marketing
    1 december 2021
    Feike Cats
    3-4 minuten leestijd
     De medewerkerskant van een organisatie heeft Feike Cats ook in zijn vier eerdere boeken benoemd, maar is inmiddels zo’n belangrijk onderdeel geworden, dat hij het een goed moment vond om daar een boek over te schrijven.
    preview
    Strategisch management
    30 november 2021
    Paul Polman
    5-8 minuten leestijd
    Klimaatverandering en ongelijkheid verwoesten de aarde en kosten miljarden. Wie leidt ons naar een betere toekomst? Het bedrijfsleven. Dat is het antwoord dat Paul Polman (tot 2019 CEO bij Unilever) geeft in zijn boek Netto Positief. In zijn voorwoord, dat wij hier publiceren, vertelt hij over zijn boek.
    preview
    Algemeen management
    29 november 2021
    Magdeleen Sturm
    3-4 minuten leestijd
    Hoewel de overheid jaarlijks duizenden onderzoeken laat doen, leiden veel van deze onderzoeken niet tot maatschappelijk resultaat. Daar moet een eind aan komen vinden de auteurs van Niet weer een onderzoek. Een preview.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    26 november 2021
    Anouk Brack
    1-2 minuten leestijd
    De Daily Focusplanner is speciaal ontwikkeld voor drukke managers en gedreven professionals. De maker, leiderschapsexpert Anouk Brack, vertelt in deze preview hoe het werkt, en wat je eraan hebt.
    preview
    Coaching en trainen
    25 november 2021
    Marijke Lingsma
    4-5 minuten leestijd
    Goethe schreef ooit: ‘Beste vriend, ik schrijf je een lange brief, want ik heb geen tijd voor een korte.’ Als leidinggevende heb ik vaak aan die zin gedacht: de tijd nemen, er tijd voor over hebben, tijd nemen voor samen. Tijd dus als kritieke factor. Als coach vind ik dat vanzelfsprekend, maar als ik leiding geef, kom ik mezelf heel vaak tegen en blijk ik net even anders te reageren.
    preview
    Algemeen management
    24 november 2021
    Jeroen Mol
    1-2 minuten leestijd
    Veel op zijn bordje, vaak op reis, een drukke agenda, zo zag het werkzame leven van Jeroen Mol eruit. Hij is operationeel directeur bij Landal GreenParks als hij op 46-jarige leeftijd wordt getroffen door darmkanker. Van de een op de andere dag staat zijn leven op zijn kop.
    preview
    Werk en loopbaan
    23 november 2021
    Hans Rode
    2-3 minuten leestijd
    Als je aan iemand vraagt wat het belangrijkste in het leven is, komt gezondheid steevast op nummer 1. En als je vraagt wat een goede arts in huis moet hebben om voor die gezondheid te zorgen, wil iedereen een dokter die beschikbaar is, de tijd voor je neemt en geen fouten maakt. 
    preview
    Algemeen management
    22 november 2021
    Caroline Koetsenruijter
    5-7 minuten leestijd
    Toen in 2019 uit onderzoek van TNO bleek dat drie miljoen verpleegkundigen, leraren, ambtenaren, winkelmedewerkers en buschauffeurs te maken kregen met agressie dacht ik: hoe heeft het zover kunnen komen? Corona moest toen nog flink gaan huishouden.
    preview
    Algemeen management
    22 november 2021
    Bowine Wijffels
    2-3 minuten leestijd
    Weer Floreren bevat tien verhalen waarin steeds één principe uit de natuur wordt vertaald naar organiseren. De auteur, Bowine Wijffels, vertelt er meer over in dit blog.
    preview
    Coaching en trainen
    19 november 2021
    Manon Bongers
    2-3 minuten leestijd
    Ingesleten gedrag veranderen – niets is zo moeilijk als dat. Ook op het werk komen we gedrag tegen dat leidt tot minder goede werkresultaten. Hoe kun je als coach je cliënten helpen beter te functioneren? Manon Bongers laat in Coachen vanuit de positieve psychologie zien dat inzicht in het eigen gedrag en dat van anderen een voorwaarde is om tot gedragsverandering te komen. Een preview.
    preview
    Algemeen management
    19 november 2021
    Ergin Borova
    2-3 minuten leestijd
    Ergin Borova schreef met Huispoezen & buitenkatten een boek zonder managementtaal en theoretische modellen, maar met persoonlijke verhalen. Hij vond het tijd voor een makkelijk boek dat energie en inspiratie geeft. In dit blog vertelt hij over zijn boek.
    preview
    Algemeen management
    18 november 2021
    René Weijers
    3-5 minuten leestijd
    René Weijers is als bestuursadviseur gefascineerd door het ongrijpbare thema leiderschap. Het lijkt zo eenvoudig te zijn om ‘leider’ te zijn. De alledaagse praktijk is anders, vooral in tijden van crisis en transformatie. Hij schreef Wat er werkelijk toe doet. Hij vertelt erover in dit blog.
    preview
    Algemeen management
    18 november 2021
    Norbert Netten
    4-6 minuten leestijd
    In Columns voor verbinding zijn de best gelezen columns die Norbert Netten voor managementsite.nl schreef gebundeld. We delen er een, over het besturingssysteem van de organisatie.
    preview
    Communicatie en media
    17 november 2021
    Jerry Helmers
    3-4 minuten leestijd
    In Speechen voor gewone mensen deelt Jerry Helmers 7 inspirerende inzichten waarmee je je speech kunt vormgeven. In zijn preview vertelt hij over zijn boek.
    preview
    Psychologie
    17 november 2021
    Erik Kaptein
    2-3 minuten leestijd
    Wat is mentale kracht? Wat levert meer mentale kracht op? Hoe kun je die ontwikkelen en monitoren? De auteurs van Mentale kracht, je kunt het gewoon trainen, geven wetenschappelijk onderbouwde antwoorden waarmee leidinggevenden, coaches en adviseurs mentale kracht inhoud kunnen geven. Erik Kaptein, een van de auteurs, vertelt over het boek.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    16 november 2021
    Bertram Ramspeck
    2-3 minuten leestijd
    Trap er niet in! houdt je een spiegel voor en vertelt je hoe je valkuilen en irritaties voortkomen uit je kwaliteiten. Je krijgt verrassende inzichten over tegenstellingen en de sleutel om met behulp van onmisbare inzichten evenwichtig te leven en werken. In hun preview vertellen de auteurs over hun boek.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    15 november 2021
    Vincent Mirck
    3-4 minuten leestijd
    De terugkeer naar kantoor daagt ons uit om 'creatief samenwerken' weer een kickstart te geven. Vincent Mirck deelt vier tips uit zijn boek Speel-skills om zo'n creatieve sessie een succes te maken.
    preview
    Leiderschap
    12 november 2021
    Inge Nuijten
    3-4 minuten leestijd
    Waarschijnlijk lees je graag managementboeken of ben je daarmee net aangevangen? Hoe dan ook: mooi! Nu vraag je je misschien af: wat voegt Dienend-leiderschap toe aan de enorme hoeveelheid leiderschapsliteratuur? Met andere woorden, waarom zou je nou net dit boek lezen?

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden