OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Leiderschap

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Leiderschap

  Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
  1.959 resultaten
  recensie
  Leiderschap
  22 juli 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Frank Schaper biedt een onthutsende blik op de fatale neergang van Donald Trumps karakter. In dit tweede deel van zijn trilogie analyseert Schaper hoe Trump zich ontwikkelde van een beschadigd kind tot een wraakzuchtige leider. Met behulp van het enneagram onthult hij de diepgewortelde persoonlijkheidskenmerken die Trump tot een gevaarlijke macht maken.
  preview
  Leiderschap
  19 juli 2024
  Joost van der Leij
  3-4 minuten leestijd
  In ‘Het Brein van de Leider’ licht Joost van der Leij negen verschillende leiders in detail uit. Elke vorm van leiderschap heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. Alle nadelen zijn vermijdbaar. Kortom, elke vorm van leiderschap kan een goede vorm van leiderschap zijn, zelfs in tijden dat die specifieke vorm van leiderschap niet populair is. Van der Leij vertelt erover in zijn preview.
  recensie
  Coaching en trainen
  18 juli 2024
  Liesbeth Tettero
  3-4 minuten leestijd
  Hoe kan communicatie ervoor zorgen dat het leven mooier wordt? Dat je conflicten kunt voorkomen of in makkelijk oplossen? Verbindende communicatie is de sleutel, waarbij ieders behoeften centraal staan. In de praktijk valt dat echter lang niet altijd mee. Hester Macrander, internationaal gecertifieerd trainer, schreef daarom een boek met vele praktische handvatten: ‘Verbindend communiceren, hoe dan?’
  preview
  Leiderschap
  17 juli 2024
  Marco Scheele
  2-3 minuten leestijd
  Onze maatschappij en markten schreeuwen om ondernemers en leidinggevenden nodig die vooropgaan in deze turbulente tijden. Echte mensen die helder denken, diep voelen, resultaatgericht handelen en hun organisaties en teamleden besmettelijk bevlogen meenemen naar gezond toekomstig bestaansrecht.
  preview
  Leiderschap
  16 juli 2024
  Ans Mouton
  3-4 minuten leestijd
  Zonder afbreuk te willen doen aan het stevige werk dat managers verrichten: leidinggeven is niet de rocket science die we er soms van maken. Het gaat evengoed over het mogen vertrouwen op je ingevingen, over het herontdekken van vaardigheden die je eigenlijk al hebt. Kunnen we leidinggeven terugbrengen tot wat het in essentie is? Iets heel gewoons, toegankelijk voor iedereen én pragmatisch?
  Interview
  Leiderschap
  12 juli 2024
  Peter Spijker
  6-9 minuten leestijd
  In ‘Hét boek voor leiders’ leggen Nicolette Kat en Inge Wels uit dat relationele vaardigheden de basis vormen voor effectief leiderschap. Sterker nog, deze vaardigheden zijn zó essentieel in je rol als leider dat je er maar beter heel goed in kunt worden. Ze adviseren op een meer begripvolle manier naar jezelf, naar anderen en naar situaties te kijken.
  preview
  Leiderschap
  11 juli 2024
  Sandrina Bokhorst
  3-4 minuten leestijd
  Als professional voel je regelmatig de noodzaak om afstand te nemen van de normale routine en de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. Wanneer je in die reflectie ook het verleden betrekt, heb je een onuitputtelijke bron aan herkenbare verhalen te pakken.
  boekenlijst
  Algemeen management
  10 juli 2024
  Managementboek Redactie
  In de eerste helft van 2024 stonden er 7 verschillende boeken op de felbegeerde Nummer 1 van de Managementboek Top 100. 4 van hen haalde ook deze toplijst: de 10 bestverkochte managementboeken van 2024 tot nu toe. Van januari tot en met juni.
  recensie
  Leiderschap
  9 juli 2024
  Ward Grootens
  2-3 minuten leestijd
  ‘Hét boek voor leiders’, geschreven door Nicolette Kat en Inge Wels, ziet er fraai en aantrekkelijk uit. De ondertitel, ‘Alles wat je wilt weten over leiderschap met impact,’ nodigt uit om het boek te gaan lezen.
  recensie
  Leiderschap
  3 juli 2024
  Danny Mullenders
  2-3 minuten leestijd
  Ieder van ons heeft het eigen leven te leiden en in dat leiden geven we, de een bewuster dan de ander, vorm aan ons persoonlijke leiderschap. Iedereen is dus op een bepaalde manier een leider, zo betoogt psycholoog en leiderschapsexpert Koen Marichal in ‘De leider, dat zijn wij’. 
  column
  Leiderschap
  2 juli 2024
  Bart van der Velpen
  3-4 minuten leestijd
  Als externe trainer vond Bart van der Velpen dat we betere resultaten boekten als ‘we even weg van de werkplek waren’. Maar als leidinggevende verbaast hij zich steeds vaker tijdens een dergelijke teamdag. Hij ziet zijn team gedrag vertonen dat hij nog nooit van ze heeft gezien...
  recensie
  Algemeen management
  27 juni 2024
  Ward Grootens
  2-3 minuten leestijd
  In ‘Neuromanagement - Het nieuwe managementparadigma‘ koppelt Sven Gall leiderschapsgedrag en managementaanpakken aan inzichten en onderzoeken uit de neurowetenschap. Het boek is helder, pragmatisch en direct toepasbaar voor zowel leiders als begeleiders van leiders in organisaties.
  Interview
  Leiderschap
  26 juni 2024
  Peter Spijker
  7-10 minuten leestijd
  ‘Over moed gesproken’ van Mariëlle Heijltjes helpt leiders een antwoord te vinden op de vraag waarom hun goede intenties soms helemaal verkeerd worden begrepen. De auteur vraagt ze vanuit een open blik naar zichzelf te kijken. Daarmee krijgen ze meer zicht op hoe ze hun eigen leidersrol vormgeven. Daar is zeker moed voor nodig.
  recensie
  Leiderschap
  19 juni 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  3-4 minuten leestijd
  Duidelijk is dat de tijd schreeuwt om leiders met emotionele intelligentie. Tess Keijzer introduceert in ‘Moedig leiden vanuit je hart’ haar Hart Leiderschap Model. Nu hopen dat leiders de moed hebben ermee aan de slag te gaan.
  recensie
  Leiderschap
  18 juni 2024
  Danny Mullenders
  3-4 minuten leestijd
  Ik heb een zwak voor boeken met korte, krachtige verhalen met een dieperliggende boodschap. Verhalen waar de auteur iets van zichzelf inlegt, en de lezer een impliciete suggestie meegeeft. Een suggestie dus, een tip of subtiele aanbeveling waarmee de lezer diens alledaagse en werkende leven net een beetje mooier, beter, of minimaal acceptabeler maakt.
  podcast
  Leiderschap
  18 juni 2024
  Bart van der Velpen
  1-2 minuten leestijd
  Een groep succesvol aansturen lukt pas als je niet alleen oog hebt voor de individuele medewerkers, maar ook voor de aparte entiteit die de groep op zichzelf is. Elke groep heeft namelijk een deelnemer meer dan je denkt: het groepswezen. Zo stelt auteur Bart van der Velpen in zijn eerste boek. 
  column
  Leiderschap
  11 juni 2024
  Lennart van der Kraan
  2-3 minuten leestijd
  Het is een van de grootste uitdagingen voor nieuwe leidinggevenden: Je maakt promotie en je moet ineens leidinggeven aan een team waar je zelf deel van uitmaakte als niet-leidinggevende. Lennart van der Kraan, auteur van ‘Help/Hoera, ik ga leidinggeven!’, doet in zijn column drie handreikingen voor deze situatie.
  preview
  Leiderschap
  11 juni 2024
  Lieven Van Linden
  3-4 minuten leestijd
  Veel leiders zijn de uitputting nabij. Een onhoudbare technologische evolutie, oorlogen die bevoorradingsketens beïnvloeden en de scheiding tussen werk en privé die sinds COVID volledig verdwenen is. We staan voor een menselijke energiecrisis. In ‘Fully charged’ geef ik tools en een stappenplan om je gezondheid en resultaten duurzaam te verbeteren.
  recensie
  Leiderschap
  10 juni 2024
  Rudy Kor
  3-4 minuten leestijd
  In ‘Het spel in de boardroom’ beantwoordt Jan Stolker de vraag hoe de commissaris als parttimer en op afstand, zicht kan krijgen op het gedrag, de prestatie en de integriteit van de organisatie waarop hij toezicht houdt.
  preview
  Leiderschap
  7 juni 2024
  Koen Marichal
  3-4 minuten leestijd
  Leiderschap als de wonderbaarlijke uitkomst van een collectieve inspanning. Terug naar het mysterie. Weg van de verhitte leiderschapsindustrie waarin leidinggevenden steeds meer ‘moeten’. Weg van de verhitte speurtocht naar toxische leiderschap. Weg van de steriele receptenboeken. Weg van de onzin en het gedoe. Dat is de uitdaging die ik in ‘De leider. Dat zijn wij’ aanga.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden