OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Opinie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Opinie

    Hier vindt u columns en andere opiniestukken over managementonderwerpen als leiderschap, marketing en organisatie.
    1.218 resultaten
    achtergrond
    Algemeen management
    22 september 2022
    Bertrand Weegenaar
    8-11 minuten leestijd
    De klimaatcrisis raakt ons allemaal en gaat ons ook allemaal aan. In 2050 moeten EU-landen klimaatneutraal zijn. Deze Uit de boeken gaat over boeken waarmee we een stap, en soms meerdere stappen verder gaan. Boeken over hoe bedrijven klimaatactief kunnen worden met duurzaam ondernemen. Geëxperimenteerd wordt er al volop. Er zijn belangrijke kennisbronnen en ervaringsverhalen.  
    column
    Leiderschap
    16 september 2022
    Ronald van der Molen
    5-7 minuten leestijd
    In steeds meer sectoren gaan werknemers gebukt onder toenemende werkdruk, zo berichten het CBS, de Kamer van Koophandel en diverse werkgeversorganisaties op basis van de Conjunctuurenquête Nederland. 
    column
    6 september 2022
    Joep Schrijvers
    2-3 minuten leestijd
    Het idee van natuurlijk leiderschap is in zowel China als in het Westen al vrij vroeg verlaten: voor zover we weten al voor het begin van onze jaartelling. Natuurlijke leiders bakten er niets van. Dat hadden onze voorouders goed door.
    achtergrond
    Communicatie en media
    26 augustus 2022
    Bertrand Weegenaar
    6-8 minuten leestijd
    Iedere manager, bestuurder, ondernemer zou zich met marketing bezig moeten houden. Geen marketing is geen sales. En geen sales… Of het nu om het handwerk, het schrijven van teksten, uitwerken van een socialmediaplan of andere zaken gaat. Het moet op jouw agenda staan. Op dit gebied verschijnen vele boeken. Bertrand Weegenaar neemt ons aan de hand, het boekenbos in.
    achtergrond
    Algemeen management
    27 juni 2022
    Bertrand Weegenaar
    8-12 minuten leestijd
    Corona is ‘voorbij’. Kenniswerkers werkten twee jaar thuis, hybride en veelal van achter een beeldscherm, via Teams of Zoom. Ook van managers werd ander gedrag verwacht, en ook zij misten menselijk contact. Dat laatste is het belangrijkste argument om na deze crisis weer snel naar kantoor te gaan. Er is ‘na Corona’ veel te zeggen over kenniswerkers en de kantooromgeving. En er is inmiddels veel gepubliceerd over de toekomst van dit werk, de organisatie en het leiden daarvan. 
    column
    Algemeen management
    23 juni 2022
    Joep Schrijvers
    3-4 minuten leestijd
    Gelukkig hebben we Dutch Leadership nog en daar moeten we dankbaar voor zijn. Erasmus kon nog de draak steken met vorsten en pausen in zijn Lof der zotheid, maar die tijd is voorbij. Wij hebben echte leiders, góéde leiders. De dwaasheid is eindelijk tot een eeuwig zwijgen gebracht.
    achtergrond
    3 juni 2022
    2-3 minuten leestijd
    Als manager kijk je niet alleen naar wat je medewerkers kunnen, maar ook naar wat ze nog kunnen leren. Dat laatste wordt steeds vaker gedaan in deze krappe arbeidsmarkt: hierdoor gaan we leggen we de focus op het juist inzetten van huidig personeel. Daarom staat het ISBW Managers Event ook in het teken van de juiste mensen behouden. Ontdek in dit artikel hoe andere managers omgaan met het vinden van de juiste persoon voor de juiste plek.
    achtergrond
    Algemeen management
    11 mei 2022
    4-5 minuten leestijd
    Je kunt geen krant openslaan of nieuwsplatform openen zonder iets te lezen over de overspannen arbeidsmarkt. Zo publiceerde de Telegraaf bijvoorbeeld recent het artikel Arbeidsmarkt krapper dan ooit, waarin staat dat werkgevers het nooit eerder zo moeilijk hebben gehad om personeel te vinden als in het laatste kwartaal van 2021.
    column
    5 mei 2022
    Joep Schrijvers
    3-4 minuten leestijd
    Moet je de mensen uitmoorden als je een land bezet of niet? Die vraag zou Alexander de Grote aan zijn leermeester Aristoteles hebben gesteld toen hij op zijn veroveringstochten richting India was.  
    achtergrond
    Algemeen management
    22 april 2022
    Patrick Davidson
    2-3 minuten leestijd
    Op 21 april 2022 vond er eindelijk weer een managementboekengala plaats. De uitreiking van de twee eerdere edities vond in de coronajaren logischerwijs online plaats maar deze keer werd de winnaar bekend gemaakt in De Rode Hoed te Amsterdam. De jury ligt haar proces en keuze toe in het juryrapport.
    column
    14 maart 2022
    Joep Schrijvers
    3-4 minuten leestijd
    Nog even en ook uw werk- of opdrachtgever eist dat u de mail niet alleen met uw naam ondertekent maar ook met hoe u wilt worden aangesproken: hij/hem, zij/haar, zhij/zhaar. De bedrijfsbadge zal hetzelfde vermelden.  
    column
    Leiderschap
    4 maart 2022
    Jannie de Jong
    3-4 minuten leestijd
    International Women's Day komt er weer aan! Op dinsdag 8 maart 2022 vieren we wereldwijd de successen van de vrouw en creëren we bewustzijn. Die dag is (helaas) nog steeds hard nodig want zelfs in 2022 hebben vrouwen nog met allerlei bedreigingen en obstakels te maken op de werkvloer.
    column
    Leiderschap
    2 maart 2022
    Leonie van Mierlo
    3-5 minuten leestijd
    8 Maart is het internationale vrouwendag: een geweldige aanleiding om op de werkvloer stil te staan bij de kansengelijkheid van vrouwen, in alle lagen van de organisatie. Dat is nog steeds nodig, want ook in Nederland staan we er niet goed voor.
    column
    IT-management / ICT
    1 maart 2022
    Chantal Schinkels
    4-5 minuten leestijd
    Als ik kijk naar mijn social media bubbel lijkt het wel of vooral vrouwen zich bezighouden met onderwerpen zoals genderongelijkheid, de loonkloof, kansenongelijkheid of in mijn geval voor meer vrouwen in de tech. Terwijl, als ik even kijk naar mijn eigen onderwerp, 85% van de werknemers in de tech mannen zijn.  
    column
    Algemeen management
    16 februari 2022
    Lukas Burgering
    3-5 minuten leestijd
    Als we Mariëtte Hamer, de kersverse regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag mogen geloven, komen er de komende tijd nog veel meer berichten van ontoelaatbaar gedrag. Want wie denkt dat we het na de onthullingen bij The Voice of Holland, Ajax en de PvdA-fractie in de Tweede Kamer wel gehad hebben, heeft het vast en zeker mis.
    achtergrond
    Persoonlijke effectiviteit
    14 februari 2022
    Bertrand Weegenaar
    3-5 minuten leestijd
    Alle goede voornemens, doelen, ambities, Dry Januari ’s zijn alweer vergeten. Ruim 70% van de mensen geeft inmiddels aan dat ze geen Nieuwjaarsvoornemens meer koesteren. En de meeste mensen in die andere 30% faalden in de eerste twee weken.  
    achtergrond
    Algemeen management
    11 februari 2022
    Peter Streefkerk
    In deze vlogserie neemt jurylid Peter Streefkerk ons mee in het juryproces rondom de verkiezing van het Managementboek van het Jaar 2022. In deze vierde video kondigt Peter de boekverloting aan van het boek Lees!
    achtergrond
    Algemeen management
    25 januari 2022
    Peter Streefkerk
    In deze vlogserie neemt jurylid Peter Streefkerk ons mee in het juryproces rondom de verkiezing van het Managementboek van het Jaar 2022. In deze derde video: het proces van het kiezen van de longlist. 
    achtergrond
    Algemeen management
    20 januari 2022
    Bertrand Weegenaar
    3-4 minuten leestijd
     Ze zijn zo vanzelfsprekend en onderdeel van ons dagelijks leven, dat we vergeten zijn te vieren dat vijftig jaar geleden de eerste computer chip gepresenteerd werd. Op 15 november 1971 toonden de jonge bazen van Intel trots de 4004-chip.  
    column
    Algemeen management
    18 januari 2022
    Pierre Pieterse
    3-4 minuten leestijd
    Paul Polman is terug. Nee, niet bij Unilever, dat Grote Gevecht is geweest en beslist. Nee, Polman is terug met een boek, Netto Positief, waarin hij uit de doeken doet hoe verantwoord ondernemen beter uitpakt voor iedereen. 

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden