Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Humble Inquiry

The Gentle Art of Asking Instead of Telling

Paperback Engels 2013 9781609949815
Verkooppositie 3182
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Wij leven, zegt Ed Schein, in een cultuur van doen en mededelen. In onze interacties met andere mensen vertellen we, vooral als we de baas zijn, wat wij denken dat mensen nodig hebben of wat zij moeten doen in plaats van dat we proberen relaties op te bouwen.

Deze manier van werken maakt dat mensen zich minderwaardig voelen en vermindert de effectiviteit van de communicatie en organisatie.

Specificaties

ISBN13:9781609949815
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:123
Uitgever:Gardners
Druk:1
Verschijningsdatum:30-9-2013
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Edgar Schein

Edgar H. Schein is hoofddocent en emeritus-hoogleraar management aan de Sloan School of Management van het Massachusetts Institute of Technology. Hij deed in 1947 kandidaats onderwijskunde aan de universiteit van Chicago, aan de Stanford-universiteit doctoraal sociale psychologie, en promoveerde in 1952 aan de Harvard-universiteit in de sociale psychologie. Zijn belangrijkste onderzoeksactiviteiten speelden zich af op een groot aantal terreinen, en liepen uiteen van onderzoek naar de hersenspoeling van krijgsgevangenen in Korea en China, managementdevelopment en socialisering van organisaties, tot en met een diepgaande studie van carrières in het management. Zijn belangstelling voor de cultuur kwam in de eerste plaats voort uit zijn klinisch werk binnen organisaties waarin de cultuur buitengewoon duidelijk zichtbaar was. Hij is mede-redacteur van de prestigieuze reeks uitgaven over organisatieontwikkeling van Addison-Wesley (een initiatief van Richard Beckhard en Warren Bennis uit 1969). Andere recente boeken van hem zijn onder andere 'Process Consultation Revisited: Building the Helping Relationship' (1999), 'Career Survival' (Jossey-Bass Pfeiffer, 1993), en 'Organizational Culture and Leadership (tweede druk, Jossey-Bass, 1992). Schein was van 1972 tot 1981 voorzitter van de vakgroep organisatieonderzoek van de Sloan School of Management en is ten aanzien van cultuur, organisatie- en loopbaanontwikkeling adviseur geweest van een hele reeks organisaties overal ter wereld. Hij is Fellow van de American Psychological Association en de Academy of management, lid van de raad van bestuur van de Sciety for Organizational Learning en oprichter van Reflections: The SOL Journal. Hij geldt als een van de grondleggers van organisatiepsychologie.

Andere boeken door Edgar Schein

Inhoudsopgave

Introduction: Creating Positive Relationships and Effective Organizations

1. Humble Inquiry
2. Humble Inquiry in Practice- Case Examples
3. Differentiating Humble Inquiry from Other Kinds of Inquiry
4. The Culture of Do and Tell
5. Status, Rank, and Role Boundaries as Inhibitors
6. Forces Inside Us as Inhibitors
7. Developing the Attitude of Humble Inquiry

Notes
Acknowledgments
Index
About the Author
Author Awards

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Humble Inquiry