Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

100+ Management Models

How to understand and apply the world's most powerful business tools

Gebonden Engels 2014 9781908984227
Niet leverbaar.

Samenvatting

'100+ Management Models' geeft een overzicht van functies en potentiële toepassingen van de belangrijkste managementmodellen binnen negen verschillende categorieën: duurzaamheid, innovatie, strategie, diversiteit, klanten, human resources, benchmarketing, leiderschap en implementatie. Aan het eind van iedere sectie is er een samenvatting van de belangrijkste dilemma's die voortkomen uit de specifieke functie, samen met een analyse van mogelijke oplossingen.

Specificaties

ISBN13:9781908984227
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:577
Druk:1
Verschijningsdatum:20-10-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
1
1
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Piet Hein Coebergh: ‘Managementmodellen helpen je complexe situaties sneller te doorzien’
Hans van der Klis 18 november 2014 De leden van de kenniskring Management & Bedrijf van de hogeschool Leiden hebben samen met Fons Trompenaars een bijna 600 pagina’s tellend boek met de honderd belangrijkste managementmodellen geschreven: 100+ Management Models. ‘Dit is een aanzienlijk ambitieuzer boek dan de meeste overzichten, die vaak niet veel meer dan een verzameling Wikipedia-pagina’s met een nietje erdoor zijn’, zegt samensteller Piet Hein Coebergh.

Over Fons Trompenaars

Van zijn boek Riding the Waves of Culture (1994) werden inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het werd vertaald in meer dan 10 talen. Daarnaast schreef hij onder andere: Seven Cultures of Capitalism, Building Cross-Cultural Competence en 21 Leaders for the 21st Century (samen met Charles Hampden Turner) en hij is hoofdauteur van de serie Business Across Cultures. In de laatste Thinkers 50, het meest prestigieuze overzicht van managementgoeroes, claimt hij de 25e positie. Manfred Kets de Vries (32e plaats in dit overzicht) en Fons zijn de enige Nederlandse managementgoeroes in dit overzicht (www.thinkers50.com). Intercultureel management is het thema waar Fons Trompenaars beroemd mee is geworden. Dat hij dat thema koos, is gezien zijn achtergrond niet heel vreemd. Zijn moeder was Frans, zijn vader Nederlands en zelf werkte hij voor Shell in negen landen. Cultuurverschillen zijn hem daarom met de paplepel ingegoten. De wereld is zijn werkterrein. Hij werkte als consultant o.a. voor Shell, BP, ICI, Philips, Heineken, TRW, Mars, Motorola, General Motors, Nike, Cable and Wireless, Unicredit, Linde en Merrill Lynch. In 1989 startte hij het Centre for International Business Studies, tegenwoordig Trompenaars Hampden-Turner Intercultural Management Consulting, een consulting- en trainingorganisatie op het gebied van internationaal management. Achterliggende gedachte van Fons Trompenaars' werk is dat hij overtuigd is van het feit dat 'de onderneming die een cultuurkloof weet te overbruggen, daar beslissend concurrentievoordeel mee kan behalen'.

Andere boeken door Fons Trompenaars

Over Piet Hein Coebergh

Piet Hein Coebergh is lector PR & Transparantie aan Hogeschool Leiden, docent aan de Erasmus Universiteit en consultant bij Lewin associates. Hij studeerde bedrijfskunde, bestuurskunde en rechten en promoveerde op het communiceren van strategie.

Andere boeken door Piet Hein Coebergh

Inhoudsopgave

Preface
Introduction
The goals of this book
Evolution of management theories
Conceptual models: handle with care
Applying models in practice
Dilemmas

PART 1: SUSTAINABILITY
PART 2: INNOVATION AND ENTREPRENEURSHIP
PART 3: STARTEGY AND POSTIONING
PART 4: DIVERSITY OF CULTURES
PART 5: CUSTOMERS
PART 6: HUMAN RESOURCE MANAGEMENT
PART 7: BENCHMARKETING AND RESUTLS
PART 8: LEADERSHIP ANMD COMMUNICATION
PART 9: MODELS FOR IMPLEMENTATION

Conclusions
About the authors
Our thanks

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        100+ Management Models