Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Maquettes

bedenken, maken, overtuigen

Gebonden NL 2018 9789001827694
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

- Aandacht voor de verscheidenheid van de maquette als communicatiemiddel
- De auteurs hebben ruime ervaringen in zowel het onderwijs als in de beroepspraktijk.
- Veel teken- en beeldmateriaal

Veel mensen zien een maquette als een eindproduct, maar het is veel meer dan dat. Maquettes gebruik je als schetsmatige onderzoekstechniek, als ontwerptool en als communicatiemiddel. Maquettes, bedenken maken overtuigen verheldert deze toepassingen. Studenten ontdekken het geschikte type maquette en de daarbij passende uitstraling. Verder wordt de praktische kant van maquettebouw ruim toegelicht en geïllustreerd. De handleiding dient zowel als stappenplan bij het vervaardigen van maquettes en als naslagwerk voor materialen en technieken. Het bevat veel foto's en tekeningen.

Maquettes, bedenken maken overtuigen is bedoeld voor studenten in ruimtelijke disciplines, zoals stedenbouwkunde, tuin- en landschapsarchitectuur, openbare-ruimte-ontwerp of interieurarchitectuur.

Hoofdstuk 1 licht toe waarom je een maquette maakt en hoe je deze inzet, namelijk als procesinstrument, tool voor vormstudies en als communicatie- en presentatiemiddel.
Hoofdstuk 2 behandelt de werkwijze voor het bedenken en maken van een maquette. Je maakt kennis met de begrippen uitstraling en schaal. Welk materiaal kan je gebruiken? Welk gereedschap is geschikt? Inzicht in de technische mogelijkheden staat in dit hoofdstuk voorop. Vervolgens gaat hoofdstuk 3 t/m 5 in op het verschil tussen de drie typen maquettes die parallel lopen met vormstudie, ontwerp en presentatie. Dit zijn de schetsmaquette, ontwerpmaquette en presentatiemaquette. Voor elk type maquette wordt dieper ingegaan op het hoe en waarom, de juiste materialen en de werkinstructies bij het maken.
De handleiding eindigt met een samenvatting in de vorm van twee fotoseries. Je kan in deze reeksen zien wat de rol van de maquette in het gehele proces is.

Wat is er nieuw?
In deze tweede editie is meer aandacht voor de technieken uitgebreid en de toelichtingen bij de maquettes als communicatiemiddel aangescherpt.

Specificaties

ISBN13:9789001827694
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Uitgever:Noordhoff Uitgevers B.V.
Verschijningsdatum:18-4-2018

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Maquettes