Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Diversiteit in het hoger onderwijs

Over allochtoon en autochtoon

Paperback Nederlands 2014 9789001835040
Verkooppositie 99999991 dag in de top 100
Niet leverbaar.

Samenvatting

Op welke manier kan ik op een effectieve manier lesgeven aan een heterogene multiculturele groep studenten? Welke vooroordelen hebben docenten en studenten naar elkaar en hoe beïnvloedt dit het onderlinge contact? De uitgave 'Diversiteit in het hoger onderwijs' uit de succesvolle Hoger Onderwijsreeks geeft een duidelijk antwoord op deze en vele andere vragen.

'Diversiteit in het hoger onderwijs' ondersteunt docenten, managers en beleidsmedewerkers bij de inrichting en uitvoering van het onderwijsproces. Daarbij ligt het accent op de effectieve omgang en communicatie tussen docenten en studenten in een hoger onderwijsomgeving die steeds multicultureler wordt.

De uitgave gaat in op vragen als: 'Hoe kan ik mijn relatie met een diverse studentenpopulatie verbeteren? Hoe moet ik omgaan met conflicten tussen studenten onderling? Op welke wijze verklein ik de kloof tussen studenten en kan ik groepsvorming op basis van etniciteit doorbreken?

'Diversiteit in het hoger onderwijs' is geschreven vanuit het perspectief van docent én student. Het biedt de professional concrete handvatten en een waardevolle houvast voor de verdere professionalisering van het hoger onderwijs.

'Diversiteit in het hoger onderwijs' is bedoeld voor docenten, (opleidings)managers en beleidsmedewerkers in het hoger onderwijs.

Waarom kiezen voor 'Diversiteit in het hoger onderwijs'?
-biedt ondersteuning bij de inrichting en uitvoering van het onderwijsproces;
-concrete adviezen voor lesgeven aan heterogene multiculturele groepen;
-houvast voor de professionalisering van docenten binnen het hoger onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789001835040
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:118
Uitgever:Noordhoff
Druk:1
Verschijningsdatum:8-5-2019
Hoofdrubriek:Non-profit

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Machteld de Jong

Machteld de Jong (1972) werkt bijna 20 jaar in het hoger onderwijs als docent en onderzoeker, met als focus het studiesucces van (allochtone) studenten en diversiteit in brede zin van het woord. Ze schreef eerder Diversiteit in het Hoger Onderwijs, over de onderlinge relaties tussen docenten en (allochtone) studenten. Sinds 2016 is zij associate lector ‘Diversiteit in Organisaties’.

Andere boeken door Machteld de Jong

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Diversiteit in het hoger onderwijs