Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ontwikkelingen en trends in de financiële functie

Paperback Nederlands 2003 9789013000054
Voormalig top 100Totaal 13 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

De financiële functie is de laatste tijd flink in beweging. Dit betekent dat financiële managers over een uitgebreid arsenaal van kennis en vaardigheden moeten beschikken, om toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren aan de organisatie en haar managers. In dit boek worden, op basis van een enquête onder managers, ontwikkelingen en trends in de financiële functie van Nederlandse en Belgische profit- en non-profitorganisaties besproken. Ook wordt beschreven hoe organisaties hierop inspelen, waarbij de nadruk ligt op ontwikkelingen op de gebieden van gedrag, proces, inhoud en informatietechnologie.

Specificaties

ISBN13:9789013000054
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:76

Expertrecensies (1)

Ontwikkelingen en trends in de financiële functie
Jaap Hollaar | 4 januari 2004
Het boekje 'Ontwikkelingen en trends in de financiële functie' is het 58e deel in de reeks 'Controlling in de praktijk'. Het is opgebouwd rondom het 'Tijdschrift Controlling'. In dit dunne boekje worden aan de hand van de resultaten van enquêtes en interviews de belangrijkste ontwikkelingen in de financiële functie besproken. Hoofdstuk 1 gaat over de financiële functie van de toekomst. 
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over André de Waal

Dr. André A. de Waal MBA is managing partner en academisch directeur van het HPO Center, een organisatie die wereldwijd onderzoek doet naar de kenmerken van high performance organisaties, en partner van het Finance Function Research & Development Center, een organisatie die zich specifiek richt op het versterken van financiële functies. Hiervoor heeft hij zeventien jaar als organisatieadviseur en vennoot gewerkt bij Arthur Andersen en Holland Consulting Group, en veertien jaar als professor Organizational Effectiveness aan de Maastricht School of Management. Hij is ook gastdocent (geweest) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit van Amsterdam en Cranfield University UK. André heeft een MSc in Scheikunde van de Leiden Universiteit, een MBA van Northeastern University Boston, en een Ph.D. in Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. In april 2002 is André aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op het onderwerp van de gedragsaspecten die belangrijk zijn voor een succesvolle invoering en gebruik van prestatiemanagementsystemen. Hij geeft les en doet projecten op het gebied van high performance organisaties en prestatiemanagement in landen als China, Vietnam, Bangladesh, Mongolië, Nepal, Peru, Ecuador, Suriname, Verenigde Staten, U.K., Italië, België, Polen, Saudi-Arabië, Jemen, Verenigde Arabische Emiraten, Palestina, Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania en Zambia. André is door Managementboek.nl geselecteerd als een van 'Hollandse Meesters in Management', tien mensen die het managementdenken in Nederland het meest hebben beïnvloed tijdens het laatste decennium. Vooral zijn onderzoek naar de kenmerken van high performance organisaties trekt (internationaal) aandacht. André heeft inmiddels ruim 450 artikelen en 35 boeken op de gebieden van prestatiemanagement en organisatieverbetering op zijn naam staan, waaronder de bestseller 'Hoe Bouw Je Een High Performance Organisatie?' (Van Duuren Management, 2013), 'Power of Performance Management, How Leading Companies Create Sustained Value' (John Wiley & Sons, 2001), 'Quest for Balance, the human element in performance management systems' (John Wiley & Sons, 2002), 'Strategic Performance Management, A Managerial and Behavioural Approach, 2nd edition' (Palgrave MacMillan, 2013) en 'What Makes A High Performance Organization, Five Validated Factors Of Competitive Performance That Apply Worldwide' (Global Professional Publishing, 2012). Website: www.hpocenter.nl

Andere boeken door André de Waal

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. De financiële functie van de toekomst
2. Ontwikkelingen in Nederland en België
3. Trends en ontwikkelingen - gedrag
4. Trends en ontwikkelingen - inhoud
5. Trends en ontwikkelingen - processen
6. Trends en ontwikkelingen - informatie - en communicatietechnologie
7. De toekomst van de financiële functie

Literatuur

Auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ontwikkelingen en trends in de financiële functie