Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Nederlands waterrecht in Europese context

Paperback Nederlands 2014 9789013118414
Vandaag voor 23:00 uur besteld, vrijdag in huis

Samenvatting

'Nederlands waterrecht in Europese context' verschaft een onmisbaar overzicht van het Nederlandse waterrecht. In deze monografie wordt zowel het waterbestuur als het waterbeheer in Nederland in zijn Europese context beschreven.

Uitgangspunt is de publieke taak zorg te dragen voor een goed waterbeheer. Belangrijke concepten uit het moderne waterbeheer, zoals het recht op water, de betekenis van beginselen, de stroomgebiedbenadering die recht doet aan de veelal grensoverschrijdende watersystemen, de planmatige aanpak, de financiering en de gezamenlijke verantwoordelijkheid van meerdere (inter)nationale overheden worden besproken.

Een belangrijk thema is de integratie van het waterrecht en het omgevingsrecht zoals die zowel op Europees als nationaal niveau plaatsvindt. Aan het waterschapsrecht, als bijzondere en voor Nederland kenmerkende vorm van waterbestuur wordt uitvoerig aandacht besteed. De regulering van enkele belangrijke aspecten van het waterbeheer zoals de bescherming tegen overstromingen, de bescherming en verbetering van de waterkwaliteit, de zoetwatervoorziening, de bescherming van het mariene milieu alsmede de drinkwatervoorziening en het afvalwaterbeheer worden in aparte hoofdstukken behandeld.

Nederlands waterrecht in Europese context is rijkelijk voorzien van illustraties ter verduidelijking van de tekst alsmede van nuttige schema's en overzichten. Daarmee is deze monografie het standaardwerk voor diegenen die zich in wetenschap, studie en praktijk met waterbeheer bezighouden.

Specificaties

ISBN13:9789013118414
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:564
Druk:1
Verschijningsdatum:4-10-2014
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Herman Havekes

Mr. H.J.M. Havekes is werkzaam bij de Unie van Waterschappen. Hij publiceert regelmatig in vaktijdschriften over bestuurlijke en juridische aspecten van waterbeheer. Begin 2009 is hij aan de Universiteit Utrecht gepromoveerd op een onderzoek naar de institutionele omwenteling van het waterschap in de afgelopen vijftig jaar.

Andere boeken door Herman Havekes

Over Marleen van Rijswick

MARLEEN VAN RIJSWICK is Professor of European and Dutch Water Law and is Director of the Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law, Utrecht University, the Netherlands. Her research focuses on the question of how law can contribute to a sustainable and equitable use of water resources based on shared responsibilities. Notably, she has acted as President of the Dutch Society for Environmental Law, a member of the Netherlands Council for Water legislation (Commissie van Advies voor de waterstaatswetgeving) and a member of the Wadden Sea Council (Waddenraad). Her research interests include water law and adaptation to climate change within the broader field of environmental law, spatial planning law, nature conservation law and European and constitutional and administrative law.

Andere boeken door Marleen van Rijswick

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nederlands waterrecht in Europese context