Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

De invloed van 30 jaar Kinderrechtenverdrag in Nederland

Gebonden Nederlands 2020 9789013159417
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In dit boek staat de dertigste verjaardag van het Kinderrechtenverdrag en de betekenis daarvan voor kinderen en jongeren centraal. Welke invloed heeft het verdrag in Nederland binnen uiteenlopende rechtsgebieden? Welke verbeteringen zijn zichtbaar en welke aspecten vragen juist om aandacht? De bundel buigt zich over deze centrale vragen.

Op 20 november 2019 werd wereldwijd de dertigste verjaardag van het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK) gevierd. Een mijlpaal en een goed moment om op de invloed van dit internationale verdrag in Nederland te reflecteren.

De invloed van 30 jaar IVRK in Nederland belicht de rechten van kinderen vanuit uiteenlopende juridische velden. De bundel bestaat uit 19 informatieve bijdragen die zijn geschreven door professionele wetenschappers verbonden aan de Afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden. De bijdragen bieden inzicht in de huidige invloed van kinderrechten in de Nederlandse rechtspraktijk en wat kinderrechten kunnen - en moeten - betekenen voor kinderen in Nederland. Bovendien gaan de bijdragen in op de vraag hoe de juridische professional in de dagelijkse praktijk kinderrechten kan toepassen.

IVRK Nederland inhoudelijk
De rechten van kinderen worden vanuit uiteenlopende juridische perspectieven onder de loep genomen. Zo passeren de volgende onderwerpen de revue:
- Internationale kinderrechten
- Jeugdstrafrecht
- Jeugdbeschermingsrecht
- Migratierecht
- Internationaal privaatrecht en gezondheidsrecht
- Kinderen in specifieke situaties, bijvoorbeeld in IS-gebied, transgenderkinderen en de positie van broertjes en zusjes
- U krijgt tevens inzicht in recente ontwikkelingen binnen deze thema’s, welke waar relevant van commentaar zijn voorzien.

Dit boek is van waarde voor juridische professionals die zich bezighouden met kinderen, jongeren en gezinnen, waaronder de rechterlijke macht, de advocatuur, beleidsmakers en hulpverleners, maar eveneens voor wetenschappers en studenten.

Specificaties

ISBN13:9789013159417
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:292
Druk:1
Verschijningsdatum:17-9-2020
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marielle Bruning

Marielle Bruning is leerstoelhouder Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden.

Andere boeken door Marielle Bruning

Over Lies Punselie

Lies Punselie is universitair docent notariële vakken en is raadsheer-plv in het Gerechtshof Den Haag. Zij promoveerde in 2006 op een onderzoek naar langdurige pleegzorgplaatsingen.

Andere boeken door Lies Punselie

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De invloed van 30 jaar Kinderrechtenverdrag in Nederland