Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kracht van het Nu

Paperback Nederlands 2003 9789020282306
Voormalig top 100Totaal 1 dag
Niet leverbaar.

Samenvatting

Om de weg te gaan die wordt beschreven in 'De kracht van het Nu' dient u de identificatie met uw analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Uw authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door uzelf over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen. Dan komen we er ook achter dat we al 'heel' en 'volmaakt' zijn. Velen zullen tijdens het lezen van dit boek vaststellen dat de grootste blokkades om in het 'Nu' te komen onze relaties zijn, dat wil zeggen de manier waarop we in onze relaties staan.

Relaties kunnen echter ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, mits we ze wijs benutten zodat ze bijdragen aan onze bewustwording en we daardoor in staat zijn meer liefde te geven. Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als 'overgave', 'vergeving' en 'het onnoembare'. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van 'De kracht van het Nu'.

Specificaties

ISBN13:9789020282306
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:191
Uitgever:Ankh-Hermes
Druk:1
Verschijningsdatum:1-1-2001

Lezersrecensies

4.2 van de 5
15 stemmen
8
4
1
2
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer. Ceo Tendris holding en oprichter Oxxio
Pierre de Winter 19 maart 2008 Een jaar of zes geleden las ik De kracht van het Nu van Eckhart Tolle. Dat gaat inderdaad eerder over persoonlijke groei dan over management. Maar in mijn ogen is management uiteindelijk niet veel anders dan persoonlijke groei.

Over Eckhart Tolle

Eckhart Tolle werd geboren in Duitsland, waar hij tot zijn dertiende woonde. Na zijn studie in Londen werd hij wetenschappelijk medewerker aan de universiteit van Cambridge. Op zijn negenentwintigste maakte hij een diepe spirituele omslag mee. Vanaf dat moment tracht hij zijn transformatieproces te integreren en te verdiepen tijdens een intense reis naar binnen. De laatste tien jaar is hij werkzaam als counselor en spiritueel leraar. Hij woont tegenwoordig in Vancouver.

Andere boeken door Eckhart Tolle

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding
Hoe dit boek is ontstaan
De waarheid in jezelf

1. Je bent niet je denken
2. Bewustzijn: bevrijding van pijn
3. Helemaal opgaan in het Nu.
4. Strategieën van het verstand om het Nu uit de weg gaan
5. De toestand van aanwezigheid
6. Het innerlijke lichaam
7. Poorten tot het Ongemanifesteerde
8. Verlichte relaties
9. Voorbij gelukkig en ongelukkig zijn ligt vrede
10. De betekenis van overgave

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kracht van het Nu