Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bertie en de wonderjaren

Een kroonprins en de uitvinders van de moderne wereld

Paperback Nederlands 2022 9789021460659
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De moderne wereld zoals we die nu kennen, is grotendeels ontstaan tijdens de bruisende jaren rond het einde van de negentiende eeuw, waarin een stortvloed aan uitvindingen wordt gepresenteerd op maar liefst zeventien Wereldtentoonstellingen.

In dit tijdsgewricht vol optimisme speelt steeds dezelfde persoon een voortrekkersrol: Bertie, als de latere koning Edward VII misschien wel het markantste lid van het Britse koningshuis ooit. Met niets omhanden leidt hij een met schandalen gelardeerd leven, waarbij zijn talloze reizen hem door het immense Britse imperium en naar New York en Parijs voeren.

Tijdens de wonderjaren van technologische vernieuwing ontmoet hij zo alle sprankelende uitvinders die iets zullen nalaten voor latere generaties, onder wie Eiffel, Ritz, Waldorf, Pathé, Edison, Tesla, Dunlop, Pulitzer, Selfridge, Benz, Michelin, Curie, Röntgen, Nobel en Marconi.

Specificaties

ISBN13:9789021460659
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:336
Uitgever:Querido
Druk:1
Verschijningsdatum:20-4-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Bertie en de wonderjaren - Een kroonprins en de uitvinders van de moderne wereld
Mike Hoogveld 15 april 2022 Er is nog nooit zo veel en snel veranderd als nu... Regelmatig hoor ik iemand woorden van deze strekking gebruiken en daarin vervolgens beaamd worden. Maar klopt dat eigenlijk wel? Uit nieuwsgierigheid besloot ik het eens uit te zoeken. 

Over Mike Hoogveld

Mike Hoogveld is een veelgevraagd spreker en gastdocent op het gebied van toekomstbestendigheid. Op energieke wijze weet hij hierbij wetenschappelijke theorie te vertalen naar concreet bruikbare aanpakken voor de dagelijkse praktijk. Naast zijn werk als adviseur bij het mede door hem opgerichte bureau nlmtd, heeft Mike de afgelopen jaren aan Nyenrode promotie onderzoek gedaan naar de vraag wat succesfactoren zijn van toekomstbestendige organisaties. Ook is hij auteur van diverse bestsellers. Zijn recente boeken (Agile Managen; Denk als een startup) bereikten de nummer 1 en 2 positie van bestverkochte managementboek en werden genomineerd voor Managementboek van het Jaar, OOA Boek van het Jaar en de PIM Literatuurprijs.

Andere boeken door Mike Hoogveld

Inhoudsopgave

Chronologisch overzicht

1 Tijd voor verandering
2 Stad van plezier
3 Bouwen aan de toekomst
4 Zondagsrijders
5 Citius, altius, fortius
6 De tweewielergekte
7 De grand tour
8 Electrifying
9 In beeld en geluid
10 Stop de persen!
11 Over zee, over land en door de lucht
12 De eed van Hippocrates

Dank
Noten
Illustratieverantwoording
RegisterManagementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bertie en de wonderjaren