Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De integere manager

Over de top, dilemma's en de diamant

Paperback Nederlands 2002 9789023238577
Niet leverbaar.

Samenvatting

Bekijk de volgende vragen eens:
1. Als nu een medewerker over de schreef zou gaan, valt onze organisatie dan iets te verwijten?
2. Als ik morgen zou worden beschuldigd van onregelmatigheden, heb ik dan alle schijn tegen?
3. Doen wij nu dingen die ons volgend jaar met de kennis van dan zeer kwalijk worden genomen?
4. Als ik volgende week zou moeten stoppen met werken, kijk ik dan met een ontevreden gevoel terug op mijn loopbaan?
Vindt u deze vragen onzinnig? Ontdek in dit boek dan het belang van integriteit voor iedere leidinggevende. Vindt u de vragen moeilijk? Dan geeft het boek handvatten om uw integriteit te toetsen, ontwikkelen en in praktijk te brengen. Als u de vier vragen alle met Nee heeft beantwoord dan is dit boek de proef op de som.
Aan de hand van herkenbare voorbeelden bespreekt Muel Kaptein zes principes die voor iedere leidinggevende gelden. De gepresenteerde integriteitsdiamant is gestoeld op onderzoeken binnen talrijke organisaties en op velerlei gesprekken met leidinggevenden over hun binnenkamer.

Specificaties

ISBN13:9789023238577
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:146
Verschijningsdatum:19-3-2008
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Jens van der Heide | 15 mei 2003
In het boek 'De integere manager' van Muel Kaptein wordt een direct verband gelegd tussen de persoon van de manager en de integriteit van de organisatie. Desgevraagd zal iedere medewerker dit verband, soms in voorzichtige termen, bevestigen. Toch wordt er zelden over geschreven.Lees verder

Lezersrecensies

3.5 van de 5
2 stemmen
0
1
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

boekenkast
De boekenkast van Muel Kaptein
Joep Schrijvers 4 april 2012 Hij lang, sportief en vooral een erg toegankelijke man. Vindt van zichzelf dat hij een opgeruimd karakter heeft. Zijn werkkamer is dan ook om door een ringetje te halen. Bij zijn bureau staat een bijzondere boekenkast, die je niet snel bij een hoogleraar zult aantreffen. Hij is dus wetenschapper, maar ook consultant en beslist geen moralist. Toch weet hij alles van morele dilemma’s af. Al meer dan twintig jaar zit hij in het vak van de bedrijfsethiek. Deze keer praat bij zijn boekenkast: professor Muel Kaptein.

Over Muel Kaptein

Muel Kaptein is sinds 1991 als wetenschapper en organisatieadviseur werkzaam op het gebied van de bedrijfsethiek. Zo was hij in 1996 medeoprichter van KPMG Integrity in Nederland, de eerste commerciële adviesdienstverlening op dit gebied. In zijn huidige functie als partner bij KPMG ondersteunt hij, samen met een team van 100 adviseurs, organisaties in het doorlichten en verbeteren van hun integriteit, soft-controls, frauderisicomanagement, compliance en duurzaamheid. Kaptein is eveneens als hoogleraar Bedrijfsethiek en Integriteitmanagement werkzaam op de Erasmus Universiteit. Hij schreef ruim 30 artikelen in internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Andere boeken door Muel Kaptein

Inhoudsopgave

De wandelende code

1. Over de top
2. Het spanningsveld
3. De sleutel
4. Het ABC
5. Drie handen
6. Het kompas
7. Stap voor stap naar de top

Verantwoording
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De integere manager