Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kunst van het implementeren

Slagvaardig veranderen in publieke organisaties

Paperback Nederlands 2003 9789023239505
Niet leverbaar.

Samenvatting

Niet alleen in het bedrijfsleven vinden met enige regelmaat reorganisaties en verbeteroperaties plaats. Ook publieke organisaties moeten eraan geloven - zeker nu de gestelde eisen toenemen en de financiële middelen schaars zijn. Maar hoe implementeer je een verandering in een publieke organisatie zodanig dat dit ook daadwerkelijk leidt tot zichtbaar en merkbaar betere prestaties? Hoe beheers je nou zo'n omvangrijk implementatieproject? Hoe voorkom je dat het bij mooie plannen blijft? 'De kunst van het implementeren' biedt hiertoe een groot aantal praktische handvatten, gebaseerd op de jarenlange praktijkervaring van de auteur.

De succesvolle invoering van grootschalige organisatieverandering staat of valt met de juiste mix van een aantal kritische succesfactoren. Deze worden niet alleen besproken aan de hand van gezaghebbende theorieën over verander- en programmamanagement, maar ook geïllustreerd met behulp van vele voorbeelden uit de praktijk. Bovendien laten enige toonaangevende bestuurders uit de publieke sector in dit boek hun licht schijnen pover verschillende implementatievraagstukken.

Specificaties

ISBN13:9789023239505
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:170
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (1)

De kunst van het implementeren
Remko van der Honing | 25 maart 2005
Verandertrajecten mislukken vaak, een bekend geluid! En meestal gaat dat gepaard met een nieuwe aanpak of methode. Aan de al forse reeks boeken over change management hebben heeft Dirk-Jan de Bruijn het boek 'De kunst van het implementeren' toegevoegd.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
6 stemmen
4
1
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dirk-Jan de Bruijn

Bedrijfseconoom Dirk-Jan de Bruijn (1959) – opgeleid aan de RU Groningen en de VU Amsterdam – is meer dan 35 jaar actief met het effectueren van complexe veranderopgaven. Vanuit managementposities bij onder meer IBM, Bakkenist, Deloitte, Rijkswaterstaat, ABD/I-Interim Rijk en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is zijn passie om een bord spaghetti om te toveren in een schotel asperges. Met die vlieguren heeft hij zich gespecialiseerd in het implementeren van netwerkleiderschap. Waarbij niet het instituut maar de maatschappelijke opgave centraal staat. Wat vraagt om intensieve verbindingen in ‘triplehelix’-verband mét een verbindende overheidsrol. Mogelijk gemaakt door toepassing van nieuwe technieken en het serieus nemen van sustainability. Momenteel is hij actief met een drietal programma’s: opschaling MONO-zakelijk, implementatie Modal Shift en uitrol Super EcoCombi. Daarnaast is hij actief toezichthouder in het publieke domein, is hij als docent verbonden aan AOG School of Management en heeft hij meerdere managementtitels op z’n naam staan. Hij is getrouwd met de biologe Tessa en samen hebben ze drie volwassen kinderen: Quirijn, Julie en Esmée.

Andere boeken door Dirk-Jan de Bruijn

Inhoudsopgave

Voorwoord
Over dit boek
Management samenvatting
Inleiding

Deel 1 - Rol klant en mens

1. Belang van de klant of stakeholder in een veranderingsproces
2. Belang van menselijke factoren in veranderingsprocessen

Deel 2 - Hoe pak je het dan aan?

3. Wat is er eigenlijk aan de hand?
4. Uitersten in veranderstrategieën

Deel 3 - Hoe voer je het dan uit?

5. Wat is programmamanagement?
6. De content van het programma
7. De inrichting van het programma
8. De sturing van het programma
9. De positionering van het programma
10. Hoe blijft de programmamanager in control?
11. Wat zijn de vaardigheden van een programmamanager?

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kunst van het implementeren