Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Op weg naar gezondheid

diagnostiek, behandelplanning, persoonlijkheidsstructuren en enkele therapeutische technieken

Gebonden Nederlands 2014 9789024400720
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Iedere (geestes)ziekte heeft een aantal belangrijke gezonde componenten en mogelijkheden. Ziek zijn wil niet zeggen dat mensen niet gezond kunnen func tioneren. Vaak ziet men dat de ziekte op het ene levensgebied veel neemt, maar op het andere levensgebied des te meer geeft. Ook kan de ziekte veel gezonde potentie met zich meebrengen. Wanneer we mensen kunnen leren hun ziekte beter te hanteren zal dezelfde ziekte als bron van �gezondheid� ervaren worden.
In dit boek wordt duidelijk dat diagnostiek en behandelplanning op �ziek� en op �gezond� niveau elkaar veel te bieden hebben. Het boek behandelt de begeleiding van dat therapeutisch leerproces en is op gebouwd uit drie delen.
In het eerste deel krijgt de lezer een kader aangereikt: een filosofie over het therapeutisch leerproces en de achtergrond van het therapeutisch handelen die de basis vormen voor het tweede deel.
In deel twee worden de persoonlijkheidsstructuren behandeld. Ze worden steeds begeleid door een persoonsbeschrijving die aansluit op een gespreksverslag van een therapeutische zitting. Gekoppeld aan de diagnostische gegevens worden ideeën aangedragen die van belang zijn voor de behandelplanning.
In deel drie tenslotte wordt de uitwerking besproken van enkele thera peu tische technieken die in het therapeutische leerproces vaak aan bod komen.
Het boek is bedoeld voor de (therapeutische) praktijk. Het richt zich op the ra peu ten, hulpverleners, begeleiders en opvoeders. Het is toegankelijk voor iedereen die zich professioneel met begeleidingswerk bezighoudt.
Piet Weisfelt studeerde onder meer psychologie en psychotherapie. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van onderwijs, organisatiebegeleiding en hulp verlening. Hij is mede-oprichter van Phoenix Opleidingen TA/NLP in Utrecht en is thans werkzaam onder de naam Weisfelt & Partners. Hij publiceerde eerder boeken op het gebied van begeleiding en persoonlijke ontwikkeling.

Specificaties

ISBN13:9789024400720
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:536
Uitgever:Boom
Druk:3
Verschijningsdatum:20-2-2014
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Piet Weisfelt

Piet Weisfelt studeerde psychologie en maatschappijwetenschappen. Met onderwijs, (organisatie)begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceert over begeleiding, organisatieadvieswerk, zingeving en persoonlijke ontwikkeling.

Andere boeken door Piet Weisfelt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Op weg naar gezondheid