Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Bedrijfseconomie voor het hbo - Theorie

Paperback Nederlands 2020 9789024408597
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Bedrijfseconomie voor het hbo geeft een heldere inleiding in het vakgebied. In deze methode komen de onderneming, de kostenvraagstukken, de financiering, de verslaggeving en de financiële analyse aan de orde. Het onderscheid tussen opbrengsten en kosten enerzijds en ontvangsten en uitgaven anderzijds krijgen volop aandacht. De winst-en-verliesrekening, het kasstroomoverzicht en het vermogensverloop vormen samen met de begin- en de eindbalans één geheel.

De uitleg van de theorie gebeurt aan de hand van voorbeelden waarmee je direct aan de slag kunt. Bij dit theorieboek horen een opgavenboek met opgaven die goed aansluiten bij de theorie, én een website met oefenmateriaal, toetsen, instructiefilmpjes, een begrippentrainer en meer informatie over de VIMOA-matrix.

Nieuw is de extra aandacht voor de circulaire economie en het vermogensverloop. Ook zijn er hoofdstukken over prognoses en groei van de onderneming en faillissementsanalyse toegevoegd. Dankzij de stapsgewijze opbouw kunnen studenten de stof zelfstandig bestuderen.

Bedrijfseconomie voor het hbo is niet alleen geschikt voor opleidingen waar bedrijfseconomie een hoofdvak is, maar ook voor opleidingen met bedrijfseconomische onderwerpen als onderdeel van een ander vak aan bod komen.

Specificaties

ISBN13:9789024408597
Trefwoorden:bedrijfseconomie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:448
Uitgever:Boom
Druk:4
Verschijningsdatum:27-2-2020
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Edward van Balen

Edward van Balen is coauteur van een toonaangevende serie boeken voor de administratieve richting. Voor het boek Bedrijfseconomie voor het hbo heeft hij gebruikgemaakt van zijn jarenlange ervaring als hbo-docent (hoger economisch onderwijs en lerarenopleiding).

Andere boeken door Edward van Balen

Over Arco Verolme

Arco Verolme is eigenaar van Vimoa Interim management & Organisatieadvies en parttime HBO docent Finance, Accounting & Supply Chain Management.

Andere boeken door Arco Verolme

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bedrijfseconomie voor het hbo - Theorie