Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Beter voor de klas

Paperback NL 2015 9789024417698
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Annelies Boutellier stelt in haar boek dat goed vakmanschap van de leraar staat of valt met reflectie op en bewustzijn van de eigen persoonlijkheid.
Door zelfkennis zal de leraar zicht krijgen op de kern van lesgeven en daardoor kan hij beter met zichzelf omgaan. Dit is van groot belang in de huidige situatie waarin het onderwijs maatschappelijk onder druk staat en de manier van lesgeven meer en meer verandert van docentgericht naar leerlinggericht.
Een groot deel van het boek geeft inzicht in de opbouw en ontwikkeling van onze persoonlijkheid. De auteur belicht uitvoerig de biografische en de systemische kant van deze ontwikkeling. Deze ontwikkeling worden gevisualiseerd met voorbeelden uit de praktijk en via onderzoeksvragen wordt de lezer tot reflectie gestimuleerd.
Dit boek is vooral geschreven voor aankomende leraren. Om hen te ondersteunen bij de ontwikkeling van de zeven competenties van het vak leraar.
Annelies Boutellier is opgeleid als leraar en oefende dit vak zestien jaar uit. Zij werkte op verschillende scholen in het lager, middelbaar en hoger onderwijs. Zij studeerde pedagogiek en drama. Zij is master practioner in de NLP en volgde verschillende opleidingen op het gebied van systemisch werken. Sinds 1987 is zij zelfstandig gevestigd als adviseur/trainer/coach.

Specificaties

ISBN13:9789024417698
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:166
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:20-1-2015
Hoofdrubriek:
Serie:PM-reeks

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beter voor de klas