Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Overdracht en tegenoverdracht

Een therapeutisch fenomeen vertaald naar alledaagse psychosociale begeleiding

Paperback Nederlands 2020 9789024428281
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1707Hoogste positie: 218
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In dit boek worden de begrippen ‘overdracht’ en ‘tegenoverdracht’ (oorspronkelijk ontwikkeld door Freud) vertaald naar het alledaagse leven en de beroeps praktijk van begeleiders van cliënten. Onder overdracht verstaan we: het onbewust overdragen van oude gevoelens naar elkaar en in het bijzonder van de cliënt op de autoriteit, hulpverlener of begeleider. Tegenoverdracht is het onbewust overdragen van oude gevoelens van de autoriteit, hulpverlener of begeleider op de cliënt.

Overdracht en tegenoverdracht kunnen een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de communicatie en op het professionele begeleidingsproces. Eerst worden de begrippen uitgewerkt vanuit verschillende theoretische benaderingen, zoals de psychoanalytische benadering en de transactionele analyse. Daarna wordt de vertaalslag gemaakt naar de beroepspraktijk. Het boek sluit af met een hoofdstuk over het professioneel omgaan met overdracht en tegenoverdracht. Aan het eind van elk hoofdstuk zijn verwerkings- en toepassingsvragen opgenomen.

Nieuw in deze druk
In deze zevende druk zijn nieuwe praktijkvoorbeelden opgenomen. Ook is er een website bij het boek met daarop video’s met vragen die aansluiten bij de verschillende onderwerpen die in het boek aan bod komen.

Specificaties

ISBN13:9789024428281
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:152
Uitgever:Boom
Druk:7
Verschijningsdatum:11-3-2020
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Over Fee van Delft

Fee van Delft is docente psychologie op de deeltijdopleiding (BBL) Maatschappelijke Zorg van het MBO college West, Zorg & Welzijn, van het ROC van Amsterdam.

Andere boeken door Fee van Delft

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Overdracht en tegenoverdracht