Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Over democratie

Paperback Nederlands 2020 9789024430802
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Nu de democratie wordt aangevallen en ondermijnd door golven van nationalisme, autoritarisme en voluntarisme zijn de politiek-filosofische teksten van Habermas van groot belang.

Over democratie bevat Jürgen Habermas’ belangrijkste bijdragen aan het debat over het idee en de praktijk van de ‘deliberatieve democratie’. Kerngedachte is dat rechtsstaat en democratie gelijktijdig gestalte krijgen in een relatie van wederzijdse afhankelijkheid. Habermas beschouwt democratie als een recombinatie van de bouwstenen voor een serieus debat, en uitdrukkelijk niet als een soort ‘uitvergroot spiegelbeeld van het gesprek’.

In een analyse die aanvangt met de Franse Revolutie en eindigt op de drempel van de digitale revolutie ontwikkelt Habermas deze gedachte, die hij in al haar consequenties doordenkt.

Specificaties

ISBN13:9789024430802
Trefwoorden:filosofie, democratie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:244
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:24-4-2020
Hoofdrubriek:Filosofie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jürgen Habermas

‘Jürgen Habermas is al ruim 50 jaar een van de belangrijkste denkers op het grensvlak van sociologie, filosofie en politiek. In zijn denken staan de democratie en de betrokkenheid van de burgers centraal. Hij is scherp en kritisch in zijn politieke analyses maar tegelijkertijd optimistisch over de toekomst van een democratisch Europa.’ - Erasmusprijs 2013' Jürgen Habermas (1929) is een van de laatste nog levende grote filosofen van de twintigste eeuw. Hij ontving vele prijzen, waaronder in 2013 de Erasmusprijs. Zijn werk is internationaal van grote invloed en wordt door een breed publiek gelezen. Boom gaf van zijn hand meerdere bundels uit, en in 2015 verscheen zijn hoofdwerk De structuurverandering van het publieke domein.

Andere boeken door Jürgen Habermas

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Over democratie