Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Interviewen

Ontwerp, uitvoering en verwerking van gesprekken voor praktijkonderzoek

Paperback NL 9789024459117
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑03‑2024
29,95

Samenvatting

Het interview is een van de belangrijkste dataverzamelingsmethoden voor praktijkonderzoek. Interviews zijn er in vele soorten en maten, ieder met een eigen doel en dynamiek. In dit boek ontdek je welk type interview je het beste kunt inzetten voor jouw onderzoek en hoe je dat aanpakt.

Auteur Nel Verhoeven geeft veel praktische tips voor het ontwerp, de voorbereiding, afname en analyse van de resultaten. Ze beschrijft niet alleen hoe je het interview kunt inzetten als hoofdmethode voor je onderzoek, maar ze legt ook uit hoe je het kunt gebruiken naast andere methoden. Bijvoorbeeld voor het beantwoorden van een deelvraag van je onderzoek. Deze diverse inzet van interviews sluit aan op de huidige ontwikkelingen binnen het praktijkonderzoek. Ook is er ruimschoots aandacht voor het online interview en voor nieuwe digitale onderzoeksmethoden waarbij interviewtechniek een rol speelt.

Op het online platform Boom Academie vind je de theorie uit dit boek, afgewisseld met vragen en links naar achtergrondinformatie. Dit helpt je om de kennis goed te verwerken en toe te passen. In het voortgangsoverzicht zie je je resultaten. Ga naar boomstudent.nl om jouw toegang te activeren.

Nel Verhoeven is onafhankelijk senior onderzoeksconsultant. Ze adviseert en begeleidt bij (praktijk)onderzoek. Ook geeft ze lezingen, workshops en cursussen. Ze is auteur van meerdere succesvolle lesmethoden op het gebied van methodologie, zoals Wat is onderzoek? en Statistiek in stappen.

Specificaties

ISBN13:9789024459117
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:132
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:4-3-2024

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Interviewen