Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe manage ik mijn manager?

Paperback Nederlands 2002 9789025415440
10
Voormalig top 10Totaal 31 dagen
Voormalig top 100Totaal 265 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

In 'Hoe manage ik mijn manager?' beantwoordt Marco Cevat de vraag waarom sommige medewerkers onder dezelfde omstandigheden zoveel succesvoller zijn dan anderen. Managers zijn aangesteld om het beste uit een organisatie en haar medewerkers te halen. Ze slagen daar doorgaans goed in. Dat neemt niet weg dat ze vaak onduidelijke doelen stellen, zich bemoeien met de wijze van de uitvoering van het werk van medewerkers en impliciete verwachtingen hebben. Een verantwoordelijke medewerker die een uitdagende positie claimt, neemt echter geen genoegen met halve duidelijkheden of slechte sturing. Van hem of haar mag verwacht worden dat hij zijn eigen manager leert managen. Cevat laat zien hoe een medewerker het management kan betrekken bij het werk, zelf het voortouw kan nemen om op slimmere wijze doelen te formuleren, welke houding daaraan ten grondslag ligt en hoe u zich die eigen kunt maken.

Specificaties

ISBN13:9789025415440
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:182

Expertrecensies (3)

Hoe manage ik mijn manager?
Yolande Wildschut | 11 september 2002
Van belang bij het boek van Cevat is dat je als lezer duidelijk kiest vanuit welke positie je het thema verkent. De titel lijkt te verwijzen naar een visie op hoe middenmanagers hun hogere manager aan kunnen sturen.Van belang bij het boek van Cevat is dat je als lezer duidelijk kiest vanuit welke positie je het thema verkent. De titel lijkt te verwijzen naar een visie op hoe middenmanagers hun hogere manager aan kunnen sturen.
Lees verder
Hoe manage ik mijn manager?
Marion Hoeffgen | 10 september 2002
Het uitgangspunt van dit boek, waarin de medewerker verantwoordelijkheid neemt voor het goed functioneren van zichzelf en zijn manager, juich ik van harte toe.
Lees verder
Hoe manage ik mijn manager?
Erwin van de Pol | 30 augustus 2002
Ik vind dat Marco Cevat gelijk heeft met zijn observatie dat succesvolle mensen altijd beginnen met iets positiefs te zeggen. Ik vind met hem dat gul zijn met complimenten één van de belangrijkste én eenvoudigste manieren is om collega's te inspireren.
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
4 stemmen
2
0
1
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Lijst van figuren
Dankwoord
Thema

1. Wat is 'managen'?
2. Medemanager
3. Het geheim achter managen ontrafeld?
4. Topprestaties leveren

Nawoord
Literatuur
Over de auteur
Bijlagen
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe manage ik mijn manager?